Sport

"Am redescoperit spiritul de luptător"

Ziarul de Vrancea
20 nov 2012 517 vizualizări
Leonard Doroftei nu renunţă la lupta pentru curăţirea boxului romanesc

Fostul boxer Leonard Doroftei a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, după ce Biroul Federal al FR Box i-a respins candidatura, că preşedinţii de club şi antrenorii ar trebui să decidă cine să îi conducă şi nu un organism format din "patru oameni care au distrus boxul romanesc". "Nu e normal să mi se îngrădească acest drept de a candida. Francisc Vaştag, Leonard Doroftei sunt daţi la o parte pentru ce? Unde o să ajungem în ritmul ăsta? Dacă suntem buni, oamenii ne vor vota, dacă nu, ne ducem acasă, nu ne legăm de scaun. Lăsaţi-mă să arăt că sunt bun, iar dacă nu, atunci o să mă dau la o parte, dar sunt mult mai bun decat au fost ei. Pe plan mondial suntem morţi, nu mai existăm", a spus Doroftei.

Fostul campion a deplans situaţia în care a ajuns boxul romanesc. "Patru oameni care au condus o federaţie, au distrus-o. Nu mai avem Centura de Aur, care era o emblemă pentru Romania, era un turneu cu calificare la Jocurile Olimpice. Oamenii care au făcut istorie în boxul romanesc, au dispărut. Îi aşteptăm pe toţi antrenorii care mai vor să facă box să fie alături de noi, pentru că nu renunţăm. Chiar sunt fericit că am luat această decizie de a lupta pentru FR de Box, m-a readus la viaţă, am scos la iveală spiritul de luptător. Rudel m-a acuzat că am o boală ruşinoasă, dar trei sferturi din oamenii de pe glob suferă de depresie. Ce înseamnă asta că ar trebui să mergem toţi ruşinaţi, cu capul în pămant?", a completat Doroftei, care a precizat că va investi pentru ca Romania să ofere noi campioni mondiali şi europeni la box.

Fostul pugilist Marcel Boboc susţine că peste 20 de cluburi au solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui punct în care să se discute demiterea lui Obreja, astfel încat alegerile pentru noul preşedinte de vineri să fie statutare. Acesta mai opinează că Rudel Obreja îşi doreşte ca Federaţia Romană de Box să fie dezafiliată de la AIBA, pentru ca toate neregulile comise de acesta la şefia forului de specialitate să fie ascunse. " Noi vrem să ne reprezinte Leonard Doroftei, pentru că este cel mai emblematic nume din boxul romanesc, vrem să avem identitate iar. Vorbesc în numele a peste 90 la sută din cluburile din ţară. Eu am fost numit infractor de Obreja, dar am cazierul alb. Eu l-am susţinut şi prima şi a doua oară, dar acum nu mai credem în el. Obreja are un singur ţel ca federaţia să fie dezafiliată pentru a băga sub preş toate măgăriile pe care le-a făcut. De aceea îi e frică, că cel care vine după el va cere un control de fond şi vor fi scos la suprafaţă tot ce s-a făcut murdar în federaţie", a adăugat Boboc. Preşedintele Federaţiei Romane de Box, Rudel Obreja, a anunţat  că Biroul Federal a validat doar două dintre cele şapte candidaturi depuse pentru alegerile din 23 noiembrie, cele ale lui Relu Aureş şi Fănel Trandafir. În schimb, candidaturile lui Francisc Vaştag, Leonard Doroftei, Bogdan Stoicescu, Marian Simion şi Titi Tudor au fost respinse, deoarece niciunul dintre cei cinci nu a făcut parte din Biroul Federal în perioada 2007-2010, aşa cum prevede statutul FR Box.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4166 zile, 7 ore, 28 minute, 54 secunde
Ca si in politica si in sport e la fel.Unii se cred nemuritori.Nu numai la FRB statutul a fost conceput ca sa-l tina vesnic pe Obreja.La FRF si la LPF jigodiile de Sandu si Dragomir cred ca vor trai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.