Sport

MOZAIC SPORTIV: Oltchim îşi află adversarele

Ziarul de Vrancea
19 nov 2012 455 vizualizări
Opt echipe au obţinut calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor, printre care se numără şi Oltchim Ramnicu Valcea, după încheierea meciurilor din grupele preliminare, duminică seara

Campioana Romaniei s-a calificat în grupele principale cu şase victorii din şase posibile, ultima obţinută duminică, 30-22, cu formaţia germană Buxtehuder SV. O singură echipă a mai reuşit această performanţă, campioana Ungariei, Györ ETO, care a evoluat în grupa B, din care a făcut parte şi vicecampiona Romaniei, "U" Jolidon Cluj. Ardelencele au încheiat însă participarea fără puncte, pe locul 4.  Echipele calificate în grupele principale sunt: Oltchim şi Randers HK (din grupa A), Györ şi Krim Ljubljana (B), Larvik şi FTC Budapesta (C), Zvezda şi Buducnost (D).  Cele opt echipe calificate în grupele principale vor fi împărţite în două grupe, componenţa acestora urmand să fie stabilită la tragerea la sorţi de marţi, de la Viena.

Braţ la braţ cu ungurii

Romania a primit dreptul de naţiune coorganizatoare a turneului final al Campionatului European din 2015, care va fi găzduit şi de Ungaria, potrivit anunţului de duminică seara al Federaţiei Romane de Baschet. Comitetul Executiv al FIBA Europe a făcut anunţul în Slovenia, unde la finalul săptămanii a avut loc tragerea la sorţi a grupelor CE din 2013.  "După ce în urmă cu mai bine de opt luni, Ungaria a obţinut dreptul de a organiza turneul final feminin din 2015, iar Belarus, contracandidată la obţinerea dreptului de organizare, a renunţat la dosar şi a acceptat ulterior ideea ca Romania sa fie coorganizatoare, Board-ul FIBA-Europe a oficializat, sambătă seara, ceea ce se discuta asiduu de mai multe luni şi, a stabilit ca în premieră, cele două ţări, Ungaria şi Romania, să organizeze în comun turneul final Eurobasket Women 2015", se arată în comunicatul FRB.

Vin greii în Cupa Davis ?

Căpitanul nejucător al echipei Romaniei de Cupa Davis, Ciprian Porumb, se va întalni, la Bucureşti, cu jucătorii Adrian Ungur şi Victor Hănescu, cu care va discuta despre revenirea acestora în lotul tricolor, pentru meciul cu Danemarca, din 1-3 februarie 2013.  Ciprian Porumb, care este şi vicepreşedinte al FRT, se află la Bucureşti, unde împreună cu antrenorul federal coordonator Ovidiu Popescu pregăteşte întalnirea cu sportivi, părinţi şi antrenori, în cadrul proiectului "Cupa Davis pentru Viitor". De asemenea, Ciprian Porumb se va întalni la Bucureşti şi cu trei dintre jucătorii romani de Cupa Davis aflaţi în aceste zile în Capitală, Adrian Ungur, Victor Hănescu şi Marius Copil. împreună cu aceştia, căpitanul de Cupă Davis al Romaniei va discuta despre meciul cu Danemarca, pe care Romania îl va găzdui în perioada 1-3 februarie 2013.

Fost rugbist, poliţist în Australia

Fostul internaţional de rugby Ştefan Chirilă, care a evoluat de opt ori în tricoul "stejarilor", este acum poliţist la brigada antidrog în Melbourne, devenind şi om de legatură al poliţiei cu comunitatea de romani din Australia. Originar din comuna ieşeană Prisacani, Chirilă, fost jucător pe linia de treisferturi, s-a despărţit în 1991 de naţionala Romaniei, după ce a ales să facă pasul spre Franţa la rugby in 13, informează frr.ro. În Hexagon fost selecţionat în echipa preşedintelui, care a întalnit Australia. în 1996, rugbystul roman se îmbarcă avand cu destinaţia Melbourne. A evoluat pentru echipa universităţii din localitate la rugby în 15. În paralel cu rugbyul a urmat cursurile universitare şi a devenit poliţist la brigada antidrog. Apoi a devenit om de legatură al politiei cu comunitatea de romani din Australia. ştefan Chirilă este căsătorit şi are doi copii.

Cunoştinţe vechi

Meciul Steaua - VfB Stuttgart, programat joi, de la ora 22.05, pe Arena Naţională, în grupa E a Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă din Grecia, cu Michael Koukoulakis la centru. Koukoulakis va fi ajutat la cele două linii de Dimitrios Saraidaris şi Damianos Efthimiadis. Asistenţi suplimentari vor fi Stavros Tritsonis şi Andreas Pappas, iar arbitru de rezevă Michael Karsiotis. Michael Koukoulakis a mai arbitrat două partide ale Stelei din Liga Europa, la 16 iulie 2009 (Steaua - Ujpest, scor 2-0, în prima manşă a turului doi preliminar) şi la 16 septembrie 2011 (Steaua - Schalke 04, scor 0-0, în faza grupelor). De asemenea, Koukoulakis a condus la centru meciul Olimpia Bălţi - Dinamo, scor 0-2, disputat la 15 iulie 2010, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa.

Cazul Şunin, pe masa autorităţilor

Autorităţile din fotbalul rus au anunţat, ieri, că au deschis o anchetă după ce portarul echipei Dinamo Moscova, Anton Şunin, a fost rănit de o petardă aruncată de fanii formaţiei Zenit Sankt Petersburg, incident ce a dus la suspendarea meciului dintre cele două grupări, din campionatul Rusiei. Liga rusă a precizat, într-un comunicat, că astăzi va avea loc o reuniune extraordinară în care se va analiza situaţia. "Avand în vedere recenta tendinţă negativă a actelor de huliganism comise de unii suporteri, cu consecinţe periculoase asupra altor fani sau a fotbaliştilor, Liga a decis să discute acest caz înt-ro reuniune extraordinară", a menţionat forul rus. Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a condamnat incidentul de sambătă. "Să ne gandim la ce măsuri s-ar putea lua pentru a se evita astfel de incidente pe viitor", a scris Medvedev pe Facebook.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.