Sport

Paşaport pentru optimi

Ziarul de Vrancea
19 nov 2012 460 vizualizări
CFR Cluj - Sporting Braga, astăzi, de la ora 21:45, în runda a V-a din Grupa H a Ligii Campionilor, meci transmis în direct de TVR 1, DigiSport şi DolceSport

Cu o etapă înainte de încheierea fazei grupelor din Liga Campionilor, clasamentul grupei H prezintă o singură certitudine: Manchester United nu mai poate pierde primul loc. În rest, rezultatele au fost atat de echilibrate încat clasamentul arde în flăcări. Atat pentru obiectivul mare, calificarea în optimile Ligii Campionilor, cat pentru cel mai mic, ocuparea locului III şi intrarea în 16-imile Ligii Europa, CFR trebuie să caştige meciul cu Braga. Pentru că, odată cu victoria de la Cluj, Galatasaray a intrat şi ea în cărţi, pentru că victoria obţinută în tur la Braga a contat enorm, dar şi caştigă. Şi pentru că, dacă Braga joacă acasă în ultima rundă cu Galatasaray, CFR Cluj se deplasează în "teatrul viselor", "Old Trafford". Şi de acolo este greu de scos puncte, chiar dacă unii se iluzionează că United ar putea evolua cu rezervele, fiind deja calificată. Şi dacă nu joacă titularii, tot aia este, deoarece rezervele vor manca pămantul pentru a se băga în seamă. Mai există şi mormanele de bani care vin de la UEFA şi englezii sunt o naţie care ştiu valoarea banului. Aşa că, dacă ardelenii caştigă în această seară, cel puţin îşi asigură primăvara europeană, pentru că Braga nu-i mai poate ajunge din urmă.

Aparent, după victoria obţinută la Braga, CFR este favorită. Dar lucrurile nu sunt aşa de simple. Echipa lui Peseiro a fost păcălită de o capodoperă tactică pregătită de Ioan Andone, iar după această capodoperă, a urmat gafa managerială a anului, că tot suntem la ora superlativelor: demisia (demiterea) lui Andone. Evoluţia echipei în campionat nu s-a îmbunătăţit, clujenii au rămas experţi în pierderea punctelor pe Gruia, iar în Liga Campionilor, înlocuitorul Paulo Sergio a suferit umilinţa cu turcii. Braga a fost păcălită de CFR, dar în deplasare joacă remarcabil. A bătut cu 2-0 la Istanbul şi a condus cu 2-0 pe "Old Trafford", înainte de a pierde cu 2-3, ceea ce dovedeşte că Braga, aşa furioasă cum este, pare vulnerabilă în apărare. Or, ce vor face clujenii în apărare, în condiţiile în care stalpul Cadú este incert, deşi ţine morţiş să joace? Paulo Sergio are atuul că ştie foarte bine fotbalul din ţara sa. Dar şi lusitanii au învăţat CFR pe de rost. Principalul José Peseiro a evoluat un timp în Liga I, ca antrenor al Rapidului, iar la echipa secundă antrenează Antonio Conceiçao, fost tehnician în Gruia, ceea ce ne face să credem că pană la urmă, sclipirile jucătorilor vor face diferenţa. Lusitanii au jucători precum Custodio, Viana, Micael sau Alan, care oricanjd pot decide un meci. CFR aşteaptă o evoluţie la fel de strălucitoare a lui Sougou şi Bastos, ca în alte meciuri nu demult jucate. Iar dacă, spre deosebire de partida cu Galata, ceferiştii vor găsi traseul ideal pentru Kapetanos, victoria şi primăvara este posibilă.
Celălalt meci al grupei H, Galatasaray - Manchester United se dispută de la aceeaşi oră.

Formaţiile probabile
CFR: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadú, Piccolo, Rada - L.Alberto, Godemèche - Sougou, Bastos, Camora - Kapetanos. Antrenor: Paulo Sergio.
Braga: Quim - Baiano, Douglão, Ismaily - Micael, Viana - Alan, Custodio, Barbosa - Carlão. Antrenor: José Peseiro.
Arbitru: Serghei Karasev (Rusia).

Clasamentul grupei H
1. ManUnited        4    4    0    0     9-4    12
2. Galatasaray    4    1    1    2     4-5    4
3. CFR Cluj        4    1    1    2     5-6    4
4. Braga        4    1    0    3     5-8    3







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.