Sport

MOZAIC SPORTIV: Un rus fluieră în Gruia

Ziarul de Vrancea
17 nov 2012 478 vizualizări
Arbitrul rus Serghei Karasev va conduce la centru meciul CFR Cluj - Sporting Braga, care va avea loc, maine, de la ora 21.45, în etapa a cincea a grupei H a Ligii Campionilor, informează uefa.com.

Karasev va fi ajutat de asistenţii Nikolai Golubev şi Tihon Kalughin, în timp ce Anton Averianov va fi rezervă. Asistenţii suplimentari au fost desemnaţi Aleksei Nikolaev şi Maksim Laiuşkin.


S-a retras Diana Chelaru


Gimnasta Diana Chelaru s-a retras oficial din activitatea competiţională, la Campionatul Naţional al maeştrilor şi al echipelor de cluburi, desfăşurat la finalul acestei săptămani, la Oneşti.  Diana Chelaru a fost aplaudată la scenă deschisă în cadrul festivităţii de retragere şi copleşită de flori, gimnasta arătandu-se emoţionată în faţa spectatorilor din Sala Sporturilor "Nadia Comăneci".  Începand de vineri, sala oneşteană a găzduit Campionatului Naţional al maeştrilor şi al echipelor de cluburi. Titlul naţional pe echipe la feminin a revenit clubului Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva, iar la masculin clubului Dinamo Bucureşti.   De asemenea, la individual-compus masculin, caştigătorul a fost componentul lotului olimpic Andrei Muntean (Dinamo Bucureşti, 86.400 puncte), în timp ce la feminin, nu a fost acordat, din cauză că nu a fost întrunit numărul regulamentar de concurente.

Brăila a pierdut calificarea


Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila a ratat, sambătă, pe teren propriu, calificarea în optimile de finală ale Cupei EHF, deşi a învins formaţia rusă Kuban Krasnodar, în manşa retur a turului trei.  Dunărea Brăila s-a impus sambătă, cu 29-24 (18-9), după un joc bun, dar caştigat la o diferenţă insuficientă pentru calificarea mai departe. în tur, rusoaicele caştigaseră cu 28-22, iar cu scorul general de 52-51 au obţinut „biletele” pentru optimi.  În aceeaşi fază a Cupei EHF a obţinut calificarea de o săptămană cealaltă reprezentantă a Romaniei în această competiţie, HC Zalău. Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a disputat ambele manşe în deplasare, cu Valur (Islanda), calificandu-se norocos, după 23-24 şi 22-21, graţie faptului că a marcat mai multe goluri în meciul tur. Scorul general a fost 45-45.


Prima înfrangere a lui Lucescu


Echipa Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 0-2 (1-0), de formaţia Arsenal Kiev, într-un meci din etapa a XVI-a a campionatului Ucrainei, înregistrand prima sa înfrangere din actuala ediţie a competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Şaţkih ('35) şi Kobahidze ('90^3). Şahtar a rămas în inferioritate numerică în minutul 48, cand a fost eliminat Rakiţki. La echipa din Doneţk, Răzvan Raţ a fost integralist. Şahtar  este lider în clasamentul campionatului ucrainean, cu 45 de puncte, fiind urmată de Dnepr - 31 de puncte.

Froch şi-a păstrat centura


Pugilistul britanic Carl Froch şi-a păstrat centura IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin KO în runda a treia pe americanul Yusaf Mack, într-un meci disputat la Nottingham. Froch urmează să dipute un meci revanşă contra lui Lucian Bute, pe care l-a învins în mai prin KO în repriza a cincea. Britanicul, în varstă de 35 de ani, are în palmares 35 de victrorii, din care 22 înainte de limită, şi două înfrangeri la puncte, în faţa danezului Mikkel Kessler şi americanului Andre Ward.  El speră să lupte cu Ward anul viitor, americanul fiind deţinătorul centurilor WBC şi WBA.


Lippi, cel mai tare chinez


Antrenorul italian Marcello Lippi a reuşit eventul în China cu echipa Guangzhou Evergrande, pe care o antrenează din luna mai. După ce a reuşit să-şi păstreze titlul de campioană a Chinei în urmă cu două săptămani, echipa Guangzhou Evergrande a caştigat şi cupa, în urma victoriei din meciul cu Guizhou Renhe, scor 4-2, în returul finalei (în tur, scorul a fost 1-1). Marcelo Lippi a condus naţionala Italiei la titlul mondial din 2006.


Lindsey vrea să reintre pe partie


Sportiva americană Lindsey Vonn, spitalizată de luni pană miercuri la Vail (Colorado), din cauza durerilor intestinale, a declarat că speră să revină cat mai repede în competiţie. "În sfarşit, sunt sănătoasă. Mi s-a spus că am o infecţie la abdomen, dar toată lumea a avut grijă de mine Mulţumesc pentru urări! Sper ca în curand să fiu din nou pe schiuri, îmi lipseşte zăpada", a scris Vonn, 28 de ani, pe Facebook. Miercuri, Kay Lewis, agentul lui Lindsey a declarat că sportiva suferă de două săptămani de dureri puternice intestinale.  Vonn nu a precizat dacă va participa la etapa de Cupă Mondială, din 24 şi 25 noiembrie de la Aspen (Colorado).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.