Sport

MOZAIC SPORTIV: A ajuns Garda şi la Ploieşti

Ziarul de Vrancea
16 nov 2012 444 vizualizări
Garda Financiară a declanşat controale încrucişate la cluburile de fotbal Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj, comisarii verificand documentele în baza cărora s-au făcut transferurile unor fotbalişti de la echipa clujeană la cea din Ploieşti, transferuri considerate suspecte de către procurori

Comisari din cadrul Gărzii Financiare Prahova au început, vineri, controale la clubul de fotbal Petrolul Ploieşti, verificand documentele în baza cărora s-au făcut transferurile mai multor jucători de la Cluj la Petrolul Ploieşti. şeful Gărzii Financiare Prahova, comisarul Marian Fătu, a declarat că este vorba despre controale încrucişate, atat la clubul ploieştean, cat şi la cel din Cluj. Acesta a precizat că reprezentanţii Gărzii Financiare verifică "modul în care s-au efectuat înregistrările acestor transferuri în contabilitatea FC Petrolul şi toate celelalte documente care ţin de aceste transferuri.

Minunea s-a spulberat

Campioana la handbal masculin HCM Constanţa a fost învinsă, joi, la Bucureşti, cu scorul de 23-28 (13-12), de către echipa spaniolă Atletico Madrid, în cea de-a cincea partidă din grupa B a Ligii Campionilor, înregistrand a patra înfrangere în această fază a competiţiei. Pentru HCM Constanţa au marcat  Humet 5, Buricea 4, Val Sancho 4, Cutura 3, Toma 3, Angelovski 2, Dragicevic 2. HCM Constanţa a condus cu 18-13 în minutul 38, dar pană la final a mai înscris doar de cinci ori, primind în schimb 15 goluri. Portarul Mihai Popescu a avut 18 intervenţii, în timp ce la Atletico Magnus Dahl a avut 15. La meciul ce a avut loc în Sala Polivalentă au asistat aproximativ 1.000 de spectatori.

Simona a născut o fetiţă de nota 10

Fosta gimnastă Simona Amanar a născut o fetiţă care poartă numele Ştefania Teodora, fiind cel de-al doilea copil al fostei sportive, care mai are un băiat în varstă de zece ani. Fosta gimnastă Simona Amanar a născut, joi, într-un spital privat din Timişoara, o fetiţă care are 3,010 kilograme la naştere. Simona Amanar a declarat corespondentului MEDIAFAX că naşterea fetiţei a fost mai uşoară comparativ cu aducerea pe lume a primului ei copil. Simona Amanar şi soţul ei, Cosmin Tabără, mai au un băiat, Alexandru Iosif, în varstă de zece ani.

Dispută Conti-Cassano

Atacantul echipei Inter Milano, Antonio Cassano, şi antrenorul formaţiei Juventus Torino, Antonio Conte, au avut un schimb de replici prin intermediul presei, jucătorul făcand aluzii la suspendarea pe care tehnicianul a primit-o în scandalul meciurilor trucate din Italia, informează presa italiană. "Dacă el vorbeşte de moralitate, înseamnă că e sfarşitul lumii. Gargară, nu eu ci el a fost suspendat pentru că nu a denunţat un meci aranjat", a declarat fotbalistul, într-un interviu acordat canalului TV Sport Mediaset, după ce Conte a spus că Antonio Cassano nu era demn de Juventus.

Antrenorul a răspuns printr-un comunicat de presă, postat pe site-ul clubului Juventus, vorbind despre calităţile unui jucător profesionist, "angajament, respectarea regulilor, respectarea indicaţiilor tactice, ataşament pentru echipă", pe care "domnul Cassano a demonstrat că nu le posedă". Scandalul fusese iscat de Cassano, care a afirmase despre jucătorii de la Juventus că sunt nişte "soldăţei". Fundaşul torinezilor Leonardo Bonucci a fost printre primii care i-au dat replica lui Cassano: "Nu soldăţei, profesionişti". Inter Milano a caştigat la Torino derbiul cu Juve, scor 3-1, dar echipa lui Conte este pe primul loc în Serie A, cu trei puncte avans faţă de "nerazzurri".

Macao, circuitul morţii

Un pilot de automobilism din Hong Kong şi unul de motociclism din Italia au murit, vineri, la cateva ore diferenţă, în timpul calificărilor competiţiilor la care participau pe un circuit urban din Macao, au anunţat organizatorii, într-un comunicat. Philipp Yau, în varstă de 40 de ani, a pierdut controlul Chevrolet-ului Cruze pe care îl conducea, automobilul a lovit un zid de protecţie şi a luat foc, potrivit imaginilor transmise de televiziunea de Hong Kong. Pilotul a rămas blocat în maşină. 

Cu cateva ore înainte, italianul Luis Carreira, 35 de ani, a murit după ce a căzut într-un viraj al circuitului. Tot în această şedinţă de calificări pentru competiţia de motociclism, un alt italian, Stefano Bonetti, a fost victima unui accident, suferind mai multe fracturi. Grand Prix-ul găzduit de Macao este compus din mai multe curse care se desfăşoară pe durata a patru zile.

Vukcevic a ieşit din comă

Jucătorul echipei Hoffenheim, Boris Vukcevic, care a suferit un accident grav de maşină la finalul lunii septembrie, s-a trezit vineri după şapte săptămani în care s-a aflat în comă, a anunţat gruparea germană. "Suntem mulţumiţi că situaţia lui Boris se îmbunătăţeşte. în fiecare zi ne rugăm la Dumnezeu", a declarat managerul clubului german, Andreas Müller. Vukcevic, 22 de ani, a suferit un accident grav la 28 septembrie, după ce maşina pe care o conducea s-a lovit de un camion care venea din sens opus. El a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la un spital din Heidelberg, după ce suferise răni grave în zona capului, şi indus în comă artificială. Jucătorul german de origine croată evoluează pentru Hoffenheim din 2008, a jucat într-un singur meci în acest sezon, cand a şi înscris un gol în partida pierdută la Freiburg, scor 3-5, la 16 septembrie. Accidentul suferit, la sfarşitul lunii septembrie, de Vukcevic a fost cauzat de o stare de hipoglicemie a tanărului jucător, care are diabet.

Premii în monede şi lingouri

La prima ediţie a maratonului Haile Gebrselassie se va acorda participanţilor prin tragere la sorţi 12 monede de aur în greutate de cate o uncie fiecare, iar caştigătorii, atat la masculin, cat şi la feminin primesc cate un lingou de aur de 12 uncii. Înscrierile la cea dintai ediţie a Haile Gebrselassie Marathon, programată să se desfăşoare în octombrie 2013 în Etiopia, au început ieri. "Din mai multe motive, cursa se doreşte una specială, fiind adresată unui număr mic de alergători (care însă trebuie să aibă ceva resurse financiare!), intenţionand totodată să promoveze turismul în ţara africană şi, nu în ultimul rand, să aibă un caracter umanitar", se precizează în alerg.ro.

Finală Spania - Brazilia la futsal

Reprezentativele Spaniei şi Braziliei se vor întalni, duminică, la Bangkok, în finala Cupei Mondiale la futsal (fotbal în sală). Spania a obţinut biletul pentru finală, după ce a învins Italia, scor 4-1. Spaniolii vor încerca să obţină al treilea titlu mondial, după cele din 2000 şi 2004. Într-o reeditare a finalei din 2008, spaniolii vor întalni Brazilia, deţinătoarea titlului şi cvadruplă campioană mondială (1989, 1992, 1996, 2008), care a trecut de Columbia, scor 3-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.