Sport

MOZAIC SPORTIV: Se reduce Liga I

Ziarul de Vrancea
14 nov 2012 597 vizualizări
Comitetul Executiv al LPF a aprobat, ieri, propunerea de schimbare a sistemului competiţional al Ligii I, din 18 echipe la 14, în sistem play-off / play-out, începand cu sezonul 2014/2015, a anunţat, Valentin Alexandru, secretarul general al ligii, într-o conferinţă de presă

"Toate cele nouă cluburi reprezentate în acest Comitet Executiv, mai exact: CFR Cluj, Steaua, Dinamo, Pandurii, Concordia, Ceahlăul, Gaz Metan, CSMS Iaşi şi Viitorul Constanţa, au fost de acord cu propunerea de restructurare a Ligii I începand cu sezonul 2014/2015, de trecere la sistem play-off/play-out cu 14 echipe. S-a ales intrarea începand cu acest sezon pentru a permite celor care nu sunt de acord să aibă un an de pauză să se acomodeze, iar la finalul sezonului 2013/2014, dacă Adunarea Generală a LPF şi apoi Comitetul Executiv al FRF vor aproba, să se organizeze un baraj între locurile 13 şi 14 cu caştigătoarele celor două serii de B", a declarat Alexandru. Conform acestuia în noul sistem cu 14 echipe vor exista două retrogradate în fiecare an. Propunerea avizată astăzi de Comitetul Executiv al LPF va fi supusă la vot în următoarea Adunare Generală a LPF, a cărei dată de desfăşurare urmează să fie stabilită.

Becali, martor în procesul Doboş

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, s-a prezentat, ieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a fost citat ca martor de procurorii anticorupţie pentru a da declaraţii într-un dosar din 2008, a declarat avocatul lui Becali, Bogdan Vlad. Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că dosarul în care Becali a fost chemat să dea declaraţii de martor este disjuns din dosarul "Valiza". Potrivit surselor citate, Gigi Becali a fost chemat să dea declaraţii de martor în ceea ce-l priveşte pe fostul preşedinte al Universităţii Cluj, Anton Doboş. Oficialii DNA şi avocatul lui Becali nu au putut confirma acest lucru.  Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino au fost achitaţi, în aprilie, de instanţa supremă în dosarul "Valiza".

Gazul ţine steagul sus

Echipa de baschet masculin Gaz Metan Mediaş a învins  în deplasare, formaţia estonă Tartu Rock, scor 70-68 (29-33) în cea de-a doua partidă din grupa D a FIBA Eurochallenge.  Pentru reprezentanta Romaniei au marcat St. John 17 puncte, Mitchell 16, Graham 9, Nicoară 8, Dundjerski 8, Ivanovic 6, Mandache 4 şi  Mladenovici 2. Celelalte două echipe romaneşti prezente în FIBA Eurochallenge au fost învinse în deplasare: BCMU Piteşti de Okapi Aalstar (Belgia), scor 68-99, şi BC Timişoara de EWE Baskeys Oldenburg (Germania) cu 67-84.

Luaţi-vă gandul de la Răzvan!

Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, că fiul său, Răzvan, fost tehnician al echipei naţionale, nu va mai reveni niciodată în fotbalul romanesc din cauza presiunilor şi a linşajului mediatic la care a fost supus în perioada în care a fost selecţioner. "Răzvan nu se va mai întoarce niciodată în fotbalul romanesc şi nu l-aş sfătui să se mai întoarcă. A luat deja această decizie. Putea să fie altă decizie, după presiunea la care a fost supus, după acel linşaj mediatic împotriva lui? Are familie, el trebuie să aibă grijă de sănătatea lui. A fost ceva incredibil. Nu ştiu de unde a plecat, nu ştiu cum s-a întamplat. După 1-1 cu Franţa la Paris, avea nevoie de sprijinul oamenilor din jurul lor. Cand mai avea zece zile pană la meciul cu Bosnia a luat decizia, pe un fond de adversitate foarte mare. Eu l-aş sfătui să nu se mai întoarcă", a spus Mircea Lucescu, la Digi Sport. Întrebat dacă el va mai reveni în fotbalul romanesc ca antrenor, Lucescu a răspuns: "Poate nu ştiţi caţi ani am eu. Mă vedeţi pe mine să mai întorc în fotbalul romanesc, să merg în provincie şi să mă înjure şi să mă scuipe? Din păcate asta este atmosfera din jurul fotbalului romanesc, de incultură".

China, organizatoarea la modă

China ocupă primul loc în topul celor mai atractive ţări pentru organizarea evenimentelor sportive, depăşind Marea Britanie şi Rusia, conform unui studiu al unei firme de analizei a pieţei sportive, Sportcal, publicat ieri. Acest studiu ia în considerare 700 de evenimente majore între 2007 şi 2018, pe tema rotaţiei, cărora le sunt atribuite valori în funcţie de impactul economic, financiar, sportiv şi mediatic. Pe această perioadă, China este în frunte, avand continuitate după Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 cu alte mari evenimente, precum Jocurile Asiatice din 2010, Universiada de vară din 2011, Jocurile Olimpice ale tineretului din 2014 şi Campionatele Mondiale de Atletism din 2015. China este urmată de Marea Britanie, ţara gazdă a JO din 2012, a Jocurilor Commonwealth 2014, a Cupei Mondiale de rugby din 2015 şi a Campionatelor Mondiale de Atletism din 2017. Rusia este a treia, cu CM de atletism şi Universiada în 2013, cu JO de iarnă din 2014, Mondialele de Nataţie din 2015 şi Cupa Mondială de fotbal din 2018.

Lavezzi, audiat ca martor

Atacantul argentinian al formaţiei Paris Saint-Germain, Ezequiel Lavezzi, a fost audiat timp de zece minute de un tribunal din Napoli, într-un proces de spălare de bani, înainte de a reveni în Franţa. Lavezzi, fost jucător la Napoli, a depus mărturii într-un proces privind investiţiile unui clan mafiot în restaurantele napoletane. El a fost interogat în privinţa unor ceasuri găsite în casa unui om de afaceri, Marco Iorio, şi despre cumpărarea unui iaht aparţinand fostului jucător al echipei Napoli, Fabio Cannavaro. Lavezzi le-a spus anchetatorilor că nu ştia dacă această afacere s-a făcut prin intermediul unui cont elveţian aparţinand lui Marco Iorio. Fotbalistul a fost întrebat şi despre relaţiile cu Antonio Lo Russo, fiul şefului clanului Secondigliano, Salvatore, în prezent "pocăit". Lavezzi a precizat că-l ştia pe acesta ca suporter.

Lindsey are dureri intestinale

Schioarea americană Lindsey Vonn, internată luni într-un spital din Colorado, suferă de "puternice dureri intestinale", a anunţat purtătorul de cuvant al sportivei, Lewis Kay. Potrivit lui Kay, Vonn are dureri de cel puţin două săptămani şi aşteaptă rezultatele testelor medicale, a precizat purtătorul de cuvant. Starul american a decis să declare forfait la proba de slalom de la Levi, Finlanda, care a avut loc sambătă, alegand să se pregătească în vederea următoarei etape a Cupei Mondiale, de la Aspen, SUA, competiţie programată să se desfăşoare la 24 şi 25 noiembrie. Vonn îşi exprimase dorinţa de a participa la proba masculină de coborare de la Lake Louise, Canada, care urmează să aibă loc la aceleaşi date, 24-25 noiembrie, dar Federaţia Internaţională de Schi (FIS) i-a refuzat solicitarea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.