Sport

"Nu putem să aruncăm o căruţă în prăpastie"

Ziarul de Vrancea
14 nov 2012 847 vizualizări
Gheorghe Tadici despre reconstrucţia handbalului feminin romanesc

Antrenorul naţionalei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a vorbit, ieri, despre Campionatul European, reconstrucţia reprezentativei, dar şi lotul convocat în vederea meciurilor amicale cu Germania, de 18 jucătoare, din care vor rămane 16-17 pentru competiţia din Suedia, transmite MEDIAFAX. Gheorghe Tadici a definitivat lotul Romaniei, cu care va aborda meciurile amicale cu Germania, între 23-26 noiembrie. A convocat 18 jucătoare, renunţand deocamdată la Perianu, Dincă şi Băbeanu, iar dintre acestea vor rămane în lotul oficial pentru CE din Serbia 16, maximum 17 handbaliste.  "Lotul a fost decis, am făcut şi ultima convocare, mă refer la Camelia Hotea, pe care am preferat-o în locul     Nicoleta Dincă. Hotea a demonstrat şi la Trofeul Carpaţi şi la meciurile cu echipa de club un joc constant, dar şi maturizare, care a primat. Am renunţat şi la Perianu şi Băbeanu, preferand-o pe Aurelia Brădeanu, care a arătat jocuri excelente în Liga Campionilor, iar experienţa ei este foarte mare la nivel de competiţii importante cu naţionala Nu am renunţat la idea reconstrucţiei, dar nu cred că aceasta se poate face aşa, ca şi cum ai arunca o căruţă în prăpastie şi apoi o umpli cu ceva nou. Nu neglijăm imaginea Romaniei şi încercăm să omogenizăm lotul cat mai mult", a declarat Gheorghe Tadici.

Selecţionerul a făcut referiri şi componenţa lotului de după meciurile amicale cu Germania, programate în 24-25 noiembrie. "Am avut iniţial un lot de 20 de jucătoare, acum am rămas cu 18, iar dintre acestea doar 16, maximum 17, vor face deplasarea în Serbia. Principalul motiv este omogenizarea. Am avut timp foarte puţin pentru asta, iar dacă mergem cu un lot mare, va fi foarte greu să reuşim o bună omogenizare. Toate posturile trebuie dublate, iar la portari şi pivoţi nu se pot face improvizaţii". Gheorghe Tadici a comentat şi pe marginea componenţei grupei Romaniei la CE din Serbia. "Nu e deloc uşor cand joci cu vicecampioana olimpică Muntenegru, cu izvorul de talente Rusia, care şi-a schimbat deja generaţia după JO din 2008, plus că mai este această Islanda, care e un semnal de alarmă. Nu am înţeles cum au eliminat Germania din lupta pentru JO de la Londra, cum au bătut Spania. E o industrie acolo, chiar dacă unii spun că sunt 320.000 de pescari. Or fi, dar fac toţi sport. Iar naţionala lor de băieţi e vicecampioană olimpică şi cu multe medalii. Aşa cum am spus de Brazilia prin 2005 că va ajunge o forţă, aşa spun şi acum de Islanda, că va fi foarte sus în 4-5 ani".

Naţionala se va reuni în 20 noiembrie, la Băile Felix, iar după trei zile de refacere va pleca spre Dortmund, pentru cele două partide amicale cu naţionala Germaniei. între 27-29 noiembrie, echipa Romaniei se va afla la Arad, de unde va pleca la Karlovac, pentru meciul-test cu Serbia, din 30 noiembrie. De acolo, reprezentativa se va cantona direct la Vrsac, locul unde vor avea loc partidele oficiale din grupa D. "Mai avem o solicitare de meci amical din partea Norvegiei, pentru 2 decembrie. Să vedem dacă îi vom da curs, pentru că Norvegia doreşte să jucăm la Belgrad, la ora 21.00, iar pentru noi va fi tarziu şi obositor să revenim după meci la Vrsac. Dacă vor să jucăm la Vrsac, vom juca, dacă nu..... Oricum, ar fi periculos într-un fel, din cauza unor posibile accidentări, atat de aproape de debutul la Europene", a explicat antrenorul Gheorghe Tadici.  Lotul Romaniei pentru meciurile amicale cu Germania este format din următoarele jucătoare:Tolnai, Ungureanu, Smedescu (portari); Curea, Nechita, Paraschiv, Hotea, Manea, Stanca, Pintea - Neagu, Meiroşu, Geiger, Ţăcălie, Vădineanu, Buceschi, Brădeanu, Vizitiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.