Sport

MOZAIC SPORTIV: Larisa Iordache, candidată la premiul Nurowski

Ziarul de Vrancea
12 nov 2012 480 vizualizări
Gimnasta Larisa Iordache a rămas în cursa pentru obţinerea premiului "Piotr Nurowski" alături de două înotătoare, Charlotte Bonnet (Franţa) şi Ruta Meilutyte (Lituania), un schior alpin, Marco Schwarz (Austria) şi un gimnast, Oleg Stepko (Ucraina)

Cei cinci sportivi au fost nominalizaţi de către Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene, ei urmand să participe la cea de a 41-a adunări generale a EOC, care va avea loc pe 7 şi 8 decembrie în localitatea israeliană Eilat. Votul final pentru desemnarea caştigătorilor va avea loc pe 8 decembrie, în timpul Adunarii Generale.  Premiul Piotr Nurowski a fost creat în 2011 în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, un reprezentat de marcă al olimpismului internaţional, care a pierit într-un tragic accident aviatic în aprilie 2010.  Pentru a doua oară de cand a fost creat, premiul va intra în posesia celui care va fi desemnat cel mai valoros tanăr sportiv european. Caştigătorul va primi atat trofeul, cat şi o bursă şcolară în valoare de 12 000 de euro.

Schimbare în lotul belgian

Selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots, l-a convocat pe Ilombe Mboyo în locul lui Kevin Mirallas, accidentat, pentru meciul amical cu Romania, care se dispută, maine, pe Arena Naţională, anunţă presa belgiană. Mirallas s-a accidentat, sambătă, în minuitul 28 al meciului susţinut de echipa sa Everton cu Sunderland, în campionatul Angliei. În urma accidentării lui Mirallas, Wilmots a decis convocarea lui Ilombe Mboyo, care joacă la echipa Gent.

Antrenor italian la naţionala de karate

Italianul Davide Benetello, multiplu campion mondial şi european la karate, care în weekend a susţinut o demonstraţie la Otopeni, a acceptat propunerea ca în următorii doi ani să fie antrenorul loturilor naţionale ale Romaniei, obiectivul fiind caştigarea unui titlu mondial sau continental. "Avand în vedere prietenia pe care o am cu Davide, am pus la punct o colaborare viitoare, pe o perioadă de doi ani, în care loturile naţionale de tineret şi seniori să fie direct pregătite de Benetello, ţinta fiind titlul de campion mondial şi european la una din categorii. Este un obiectiv extrem de important pentru că, la ora actuală, niciun roman nu a reuşit să obţină vreun titlu de campion în aceste versiuni, WKF şi EKF fiind versiunile supreme în lumea karate-ului mondial şi european", a spus maestrul emerit Lucian Băroiu, cel care l-a adus în ţară pe Benetello.  Cele mai bune rezultate obţinute de romani în aceste versiuni sunt locurile III, care aparţin sportivelor Ştefania Sandu şi Claudia Niţu, iar la echipa naţională de baieţi-seniori, locul V. În celelalte versiuni, sportivii FRK au obţinut de-a lungul anilor sute de medalii în versiuni de karate precum shotokan şi gojuryu

Şi Lampard vrea în China

Mijlocaşul formaţiei Chelsea, Frank Lampard, ar putea ajunge la gruparea chineză Guizhou Renhe, au anunţat, oficialii clubului din China. "Suntem în discuţii cu Lampard, dar nimic nu a fost finalizat", a declarat Yang Xiaoyu, unul dintre conducătorii clubului din Guiyang, în contextul în cazre zvonuri despre transferul lui Lampard circulă de cateva luni. Lampard, în varstă de 34 de ani, este sub contract cu Chelsea pană în iunie 2013.  Guizhou Renhe a încheiat campionatul Chinei pe locul patru.

Fluminense, campioana Braziliei

Echipa Fluminense a caştigat campionatul Braziliei, după victoria, scor 3-2, obţinută, duminicnă în faţa echipei Palmeiras. Cu zece puncte avans faţă de Gremio Porto Alegre, Fluminense nu mai poate fi ajunsă în fruntea clasamentului, în contextul în care mai sunt trei etape de disputat. Fluminense a caştigat al patrulea titlu din istorie, după cele din 1970, 1984 şi 2010

Demisia lui Carţu, acceptată la Braşov

FC Braşov a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a acceptat demisia tehnicianului Sorin Carţu şi că pană în pauza competiţională din această iarnă de pregătirea echipei se vor ocupa Adrian Szabo şi Andrei Şanta. "Conducerea lui FC Braşov a acceptat demisia înaintată de antrenorul Sorin Carţu după partida pierdută ieri în compania formaţiei Pandurii Tg. Jiu. Despărţirea dintre cele două părţi s-a produs pe cale amiabilă, tehnicianul luandu-şi rămas bun de la jucători şi urandu-le acestora multă baftă pe mai departe. începand de astăzi şi pană la finalul turului prelungit al acestei ediţii a Ligii I de pregătirea echipei se va ocupa «secundul» Adrian Szabo împreună cu Andrei Şanta", se arată pe site-ul fcbrasov.ro. Antrenorul Sorin Carţu a declarat, duminică seară, după înfrangerea din meciul cu Pandurii Targu Jiu, scor 0-1, că renunţă la conducerea tehnică a echipei FC Braşov, la doar o lună de cand a fost numit în funcţie. Carţu preluase conducerea tehnică a echipei braşovene la 10 octombrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.