Sport

LPS Focşani joacă în Divizia B de baschet

Dan Chiriac
7 nov 2012 1414 vizualizări
Echipa condusă de Mihai Petruţ va debuta în campionat duminică seara, la Sfantu Gheorghe. “Plecăm cu gandul să creştem aceşti copii şi să prezentăm oraşul în competiţiile de seniori”, spune tehnicianul echipei

Echipa de baschet LPS Focşani se pregăteşte de startul în actuala ediţie a Diviziei B de baschet masculin. Focşănenii se vor baza pe scheletul echipei de la juniori sub 18 ani de anul trecut. Va fi un campionat foarte puternic, în care antrenorul Mihai Petruţ va folosi şi jucătorii care au terminat junioratul în 2011 şi nu mai au voie să joace în campionatul U 18. Din seria echipei din Focşani mai fac parte CSA Steaua Bucureşti, CSM Bucureşti, CS Vabova Sf. Gheorghe, CSU Ploieşti. Duminică la pranz, la orele 13.00, echipa focşăneană va juca în campionatul juniorilor sub 18 ani, în compania celor de la CSS Unirea Iaşi. “După victoriile obţinute în deplasare, la Iaşi şi Botoşani suntem calificaţi în proporţie de 90 la sută. Va fi un meci interesant cu Iaşiul. Apoi, după terminarea jocului, vom pleca la Sf. Gheorghe pentru a juca în Divizia B.”, ne-a spus antrenorul Mihai Petruţ. Echipa de juniori de la LPS Focşani are nevoie de o victorie pentru a se califica şi matematic în faza următoare a campionatului. 

A treia prezenţă în Divizia B

Pentru echipa focşăneană va fi cea de-a treia prezenţă pe scena a doua a baschetului romanesc. “Plecăm cu gandul să creştem aceşti copii şi să prezentăm oraşul în competiţiile de seniori. Prin aceste jocuri, copiii pot să capete experienţă. Jucăm la Sf. Gheorghe cu o echipă care are în componenţă jucători de la Braşov şi Tg. Secuiesc, bănuiesc de 22 -23 ani. La noi, cel mai în varstă jucător are 19 ani neîmpliniţi. Este practic echipa de juniori I din sezonul trecut”, a mai precizat Petruţ. La precedentele participări în liga a doua, focşănenii au adus la Sala Polivalentă echipe puternice, gen Politehnica Iaşi, Steaua Bucureşti sau Farul Constanţa, toate promovate ulterior în prima ligă. Şi în acest an, focşănenii vor avea ocazia să joace în compania celor de la Steaua Bucureşti. Multipla campioană naţională a ajuns în liga a doua după ce a pierdut sprijinul principalului sponsor, Turabo Bucureşti. Acum, echipa este în reconstrucţie şi are în randurile sale şi jucători din Serbia. Preşedintele echipei este Virgil Stănescu, care joacă în liga întai la Asesoft Ploieşti. Este un caz unic în lume, ca un jucător de la o echipă să fie preşedinte la o alta. LPS Focşani ca obiectiv în acest sezon să obţină cateva victorii, care să dea încredere jucătorilor, care vor să ajungă din nou la turneul final al juniorilor sub 18 ani. Anul trecut, focşănenii au caştigat primul meci în liga a doua, după un meci spectaculos cu CSU Galaţi. (Dan CHIRIAC)

Programul focşănenilor în campionat este următorul:

TUR

Etapa 1 – 11 noiembrie 2012

CS Vabova Sf. Gheorghe – LPS Focşani

Etapa 2 – 18 noiembrie 2012

LPS Focşani – CSM Bucureşti

Etapa 3 – 25 noiembrie 2012

CSU 2 Ploieşti – LPS Focşani

Etapa 4 – 2 decembrie 2012

LPS Focşani – stă

Etapa 5 – 5 decembrie 2012

LPS Focşani – CSA Steaua Bucureşti

RETUR

Etapa 6 – 10 februarie 2013

LPS Focşani – CS Vabova Sf. Gheorghe

Etapa 7 – 17 februarie 2013

CSM Bucureşti – LPS Focşani

Etapa 8 – 3 martie 2013

LPS Focşani – CSU Ploieşti

Etapa 9 – 10 martie 2013

LPS Focşani stă

Etapa 10 – 17 martie 2013

CSA Steaua Bucureşti – LPS Focşani

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.