Sport

Prima fată care va juca fotbal alături de băieţi în competiţiile oficiale

Dan Chiriac
6 nov 2012 2666 vizualizări
O copilă de 12 ani va juca sub culorile celor de la Prosport Focşani în cadrul campionatului de juniori D. Debutul său ar putea avea loc sambătă, într-o partidă între Viitorul Sihlea şi Prosport Focşani u “joacă de la egal la egal cu băieţii”, spune antrenorul de la clubul focşănean

 

Clubul Prosport Focşani a înregistrat ieri o premieră în judeţul Vrancea, legitimand prima fată pentru campionatele naţionale de juniori. Oana Elena Negrea, o fată născută în anul 2000, este pasionată de fotbal şi a jucat deja alături de băieţi în partidele amicale pe care Prosport Focşani le-a jucat în judeţul Vrancea. Încă de mică, Oana Elena Negrea a făcut o pasiune pentru jocul cu balonul oval şi a dorit să ajungă pe terenul de fotbal. Părinţii săi i-au îndeplinit dorinţa şi la 11 ani au dus-o la clubul Prosport.

Antrenorii clubului focşănean au apreciat calităţile fetei şi au decis că poate să joace alături de băieţi. “Oana este foarte talentată. Joacă de la egal la egal cu băieţii şi prezenţa sa pe teren se face simţită”, spune Laurenţiu Muscalu, preşedintele clubului focşănean. Conform regulamentul fetele au voie să evolueze pană la varsta de 12 ani în competiţiile de copii şi juniori, alături de băieţi. Abia după această varstă, adolescentele trebuie să se îndrepte către formaţii exclusiv de fotbal feminin. Oana Elena Negrea va avea drept de joc în acest an în competiţia de juniori D, în cadrul echipei Prosport. Debutul în campionat ar putea avea loc sambătă, de la orele 13.00, la Gugeşti. Viitorul Sihlea- Prosport Focşani este meciul care ar putea consemna debutul oficial al Elenei Negrea într-o competiţie oficială. Va fi un meci cu 21 de băieţi şi o singură fată.  

Fete legitimate pentru bazele sportive

La Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea au mai fost legitimate în trecut şi alte tinere, dar niciuna dintr ele nu a jucat efectiv fotbal. Reprezentanţii echipelor din judeţ au dorit să facă legitimaţii de joc mai multor domnişoare pentru că acest lucru reprezenta un atuu în plus în vederea obţinerii proiectelor pentru construirea bazelor sportive în localităţile de la ţară. Dosarele depuse la Guvernul Romaniei trebuiau să aibă un număr minim de jucători legitimaţi la respectiva asociaţie sportivă, iar prezenţa fetelor constituia un avantaj la obţinerea fondurilor pentru baza sportivă.

În acest sens, mai multe localităţi din Vrancea au legitimat fetele din sat, dar nici una nu a ajuns să joace efectiv fotbal. În acest moment, în Vrancea, baze sportive construite cu fonduri guvernamentale sunt la Jariştea, Unirea – Odobeşti, Dumbrăveni, Vintileasca şi Ţifeşti. (Dan CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.