Sport

MOZAIC SPORTIV: Lotul lărgit al handbalistelor

Ziarul de Vrancea
6 nov 2012 559 vizualizări
Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat loturile lărgite oficiale ale celor 16 participante la Campionatul European feminin din luna decembrie, la care va evolua şi naţionala Romaniei

Loturile lărgite includ 28 de jucătoare, dintre care 16 se vor afla pe foaia oficială de joc în meciurile din grupele preliminare. După încheierea acestora, antrenorii au dreptul să schimbe două jucătoare din lotul oficial de 28 anunţat iniţial şi încă una, după grupele principale.  Romania a anunţat un lot format din următoarele jucătoare, între care se remarcă revenirea Cristinei Neagu:  Talida Tolnai, Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu, Mirela Nichita (portari), Iulia Curea, Camelia Hotea, Nicoleta Dincă, Ada Nechita, Magda Paraschiv, Aneta Pîrvuţ, Marilena Burghel, Oana Manea, Ionela Stanca, Crina Pintea, Oana Apetrei, Cristina Neagu, Adina Meiroşu, Aurelia Brădeanu, Melinda Geiger, Eliza Buceschi, Diana Druţu, Adriana Ţăcălie, Clara Vădineanu, Dana Băbeanu, Luciana Marin, Roxana Varga, Patricia Vizitiu şi Gabriela Perianu.

Federer a trecut primul hop

Elveţianul Roger Federer, deţinătorul trofeului, a debutat, ieri, cu o victorie la ediţia din acest an a Turneului Campionilor ce se desfăşoară la Londra, după ce l-a învins pe sarbul Janko Tipsarevic, în primul meci contand pentru grupa B. Federer s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră şi nouă minute. Aseară, în grupa A, sarbul Novak Djokovic a dispus cu 7-6, 6-3 de francezul Jo-Wilfried Tsonga, locul 8 ATP, iar în prima partidă din această grupă, Andy Murray, locul 3 ATP, l-a învins, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, pe cehul Tomas Berdych. 

26 de ani de fidelitate

Scoţianul Sir Alex Ferguson a împlinit, ieri, 26 de ani, de cand a preluat postul de antrenor al grupării engleze Manchester United, perioadă în care a reuşit să caştige 37 de trofee pe plan intern şi internaţional. Alex Ferguson (70 de ani) a fost numit la conducerea tehnică a celor de la Manchester United la 6 noiembrie 1986, iar primul trofeu cucerit alături de "diavolii roşii" a fost în sezonul 1989/1990, Cupa Angliei. În istoria de 26 de ani ca manager al celor de la United, Ferguson a obţinut 12 titluri de campion, cinci Cupe ale Angliei, patru Cupe ale Ligii, 10 Supercupe ale Angliei, două Ligi ale Campionilor, o Cupă a Cupelor, o Supercupă a Europei, o Cupă Intercontinentală şi un Campionat Mondial al cluburilor.

Preşedintele homofob

Fostul preşedinte al Federaţiei Croate de Fotbal (HNS) Vlatko Markovic va trebui să-şi ceară scuze public după ce a afirmat în 2010 că nu ar accepta niciodată jucători homosexuali în echipa naţională, a stabilit, ieri, Curtea Supremă din Croaţia. Potrivit avocatului activiştilor care luptă pentru drepturile homosexualilor, constituţi ca parte civilă, Markovic care a părăsit conducerea HNS în luna iulie, nu va mai avea voie să facă declaraţii discriminatorii în mass-media. Curtea l-a obligat să-şi prezinte scuzele prin intermediul presei. Într-un interviu acordat publicaţiei Vecernji List, în 2010, Markovici a fost întrebat dacă a întalnit vreun jucător de fotbal homosexual. "Nu, din fericire numai persoanele sănătoase joacă fotbal", a răspuns oficialul. Ulterior, el s-a scuzat, afirmand că nu are "absolut nimic împotriva minorităţilor, nici faţă de cele cu înclinaţii homosexuale".

Finala feminină, pe Stanford Bridge

Finala feminină a Ligii Campionilor de fotbal va avea loc, la 23 mai 2013, pe Stadionul Stamford Bridge din Londra, arena pe care îşi dispută meciurile campioana masculină a Europei, Chelsea, a anunţat, ieri, UEFA. Astfel, Londra va găzdui pentru a doua oară ultimul act al acestei competiţii, după ce în 2001 finala s-a disputat pe Craven Cottage, terenul echipei Fulham. Finala competiţiei masculine va avea loc tot în capitala Angliei, două zile mai tarziu, pe Stadionul Wembley. În această săptămană sunt programate partidele retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, fază în care este calificată şi Olimpia Cluj. Campioana Romaniei la fotbal feminin a pierdut meciul tur, scor 1-4, cu Torres (Italia), iar returul va avea loc, joi, pe Cluj Arena.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.