Sport

MOZAIC SPORTIV: Fluieraşi în Cupele Europene

Ziarul de Vrancea
5 nov 2012 520 vizualizări
Meciul CFR Cluj - Galatasaray Istanbul, care va avea loc, maine , de la ora 21.45, în etapa a patra a grupei H a Ligii Campionilor, va fi arbitrat de o brigadă din Scoţia, avandu-l la centru pe William Collum

Tot în Liga Campionilor şi tot maine, arbitrul roman Ovidiu Haţegan va fluiera la meciul Bayern München - OSC Lille, din grupa F. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Zoltan Szekely şi Octavian Şovre, în timp ce rezervă va fi Cristian Nica. Asistenţii suplimentari pentru meciul de pe Fussball Arena din München vor fi Alexandru Tudor şi Cristian Balaj. În fine, partida FK Molde - Steaua (Liga Europa, grupa E), care se va disputa joi, de la ora 20:00, va fi condusă de o brigadă maghiară, condusă de Istvan Vad

Trei pentru o coroană

Jamaicanul Usain Bolt, kenyanul David Rudisha şi americanul Aries Merritt sunt candidaţi pentru titlul de atletul anului 2012, a anunţat, luni, Federaţia Internaţională de Atletism. Bolt şi-a păstrat "tripla coroană" olimpică (100, 200, 4x100 m) la Londra, Rudisha şi Merritt au caştigat aurul la 800 metri (1:40, 81), respectiv 100 metri garduri.  Rudisha a stabilit un nou record mondial în timpul Olimpiadei, în timp ce Aries Merritt a reuşit acelaşi lucru într-un concurs la Bruxelles oprind cronometrele la 12, 80 secunde. În mod surprinzător, dintre candidaţi lipseşte dublul campion olimpic la 5.000 şi 10.000 metri, britanicul de origine somnaleză, Mohamed Farah. Numele învingătorului va fi dezvăluit la 24 noiembrie, la Barcelona, cu ocazia centenarului IAAF.

Messi junior a devenit "lepros"

Thiago Messi, fiul fotbalistului al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost înscris la clubul Newell's Old Boys ca socio 2.888.152, lucru anunţat de fanii argentinieni în stadion la meciul cu Godoy Cruz, scor 1-1, din prima ligă din Argentina. Fanii au afişat un banner pe care scria: "Bun venit Thiago Messi în lume...în lumea leproşilor. Socio numărul 2.888.152". Fanii Newell's sunt cunoscuţi drept "leproşii", în timp ce rivalii de la Rosario Central au denumirea de"ticăloşii".

Aceste denumiri au apărut, conform legendei, după ce în urmă cu aproape un secol cele două echipe au decis să joace un amical în beneficiul bolnavilor de lepră. Cei de la Newell's s-au prezentat la meci, însă cei de la Rosario Central au lipsit. Bannerul fanilor de la Newell's a fost desfăşurat în stadionul Malvinas Argentinas de Mendoza, din vestul ţării, unde joacă Godoy Cruz. Lionel Messi este fan al Newell's şi a a făcut primii paşi ca fotbalist la centrul de formare al clubului, iar la 13 ani a ajuns la FC Barcelona. 

Bătăi cu pietre la derby

Opt fani stelişti au fost amendaţi cu cate 200 de lei şi au primit interdicţia de a intra pe stadioane timp de un an după ce au atacat cu pietre, duminică seară, un grup de suporteri dinamovişti, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache. " De asemenea, s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru trei persoane care comercializau bilete de acces pe stadion. Aceştia au primit amenzi de cate 1000 de lei fiecare, şi s-au confiscat 11 bilete pe care încercau să le vandă.", a spus Enache pentru MEDIAFAX.

Bruges l-a demis pe Leekens

FC Bruges, ocupanta locului VII  în campionatul Belgiei, cu 22 de puncte după 14 etape, a renunţat la serviciile antrenorului Georges Leekens, după a patra înfrangere consecutivă, informează site-ul oficial al grupării belgiene.  Interimatul va fi asigurat de antrenorul echipei de tineret, Philippe Clément, după ce şi secundul lui Leeskens, Rudi Verkempinck, a decis să plece. Conform presei belgiene, FC Bruges va trebui să-i achite lui Leekens suma de trei milioane de euro pentru această demitere. Georges Leekens, în varstă de 63 de ani, fost selecţioner al Belgiei, era antrenor al FC Bruges din luna mai.

Suporter al Barcelonei, împuşcat

Un suporter al echipei ecuadoriene Barcelona a murit, duminică, înainte de derbiul cu Emelec, după ce a fost împuşcat în timpul unor ciocniri între fanii celor două grupări la Gayaquil, a anunţat poliţia locală. Tanărul în varstă de 20 de ani a murit din cauza rănilor, după ce a fost împuşcat în frunte.

Poliţia a anunţat că a arestat un suspect. Ciocnirile au izbucnit după ce aproximativ 30 de fani ai echipei Barcelona, care se duceau spre stadion, s-au întalnit cu un grup de fani ai formaţiei Emelec, înainte de acest derbi, la Guayaquil

 

Federer cere controale antidoping

Tenismanul elveţian Roger Federer a cerut mai multe controale antidoping în tenis. "Sunt mai puţin testat ca în urmă cu şase sau şapte ani şi nu ştiu de ce", a declarat elveţianul într-o conferinţă de presă la Londra, înainte de începerea Turneului campionilor.,  Federer se alătură astfel britancului Andy Murray, care a cerut un mai bun control în afara competiţiei, în special în decembrie, cand au loc antrenamentele dinaintea sezonului. "Sunt de acord cu Andy, nu face multe teste în timpul anului. Este vital ca sportul să rămană curat, trebuie să fie. Avem o reputaţie bună şi vrem să ne asigurăm că aşa va rămane", a spus tenismanul elveţian. 

Babel a fost jefuit

Atacantul echipei Ajax Amsterdam, Ryan Babel, a fost victima hoţilor, sambătă seară, cand juca un meci de campionat cu formaţia asa, a anunţat jucătorul pe Twitter, informaţie preluată de presa internaţională.  "Totul s-a întamplat în timpul meciului, hoţii ştiau că nu era nimeni acasă", a scris Babel pe Twitter.Pe langă alte lucruri, hoţii i-au furat un automobil Audi RS3 de culoare neagră, cu număr de înmatriculare german. Jucătorul a oferit o recompensă de 10.000 de euro pentru găsirea maşinii.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.