Sport

MOZAIC SPORTIV: Poloiştii i-au bătut pe ruşi

Ziarul de Vrancea
4 nov 2012 424 vizualizări
Naţionala de polo a Romaniei a învins, sambătă, la Kirishi, reprezentativa Rusiei, scor 13-14, după şuturi de departajare, în cea de-a doua partidă din grupa C a Ligii Mondiale

Scorul pe reprize a fost 5-4, 1-2, 2-2, 2-2, adică 10-10, la expirarea timpului regulamentar de joc. A fost nevoie de aruncări de la 5 metri, pentru a stabili caştigătoarea, Romania avand patru reuşite, iar Rusia doar trei, scor final 13-14.  În primul meci din grupa C, tricolorii antrenaţi de Vlad Hagiu au cedat, pe teren propriu, în faţa Ungariei, cu 9-12 (0-2, 1-3, 3-2, 5-5). Partidele din Liga Mondială s-au încheiat în 2012, competiţia urmand a se relua anul viitor, Romania jucand în deplasare contra Italiei, la 30 ianuarie.

Galatasaray, victorie - Molde remiză

Formaţia Galatasaray, adversara echipei CFR Cluj în grupa H a Ligii Campionilor, a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Istanbul Büyükşehir Belediyespor, într-un meci din etapa a X-a a campionatului Turciei. Galata a condus cu 2-0 la pauză, prin reuşitele lui Ümüt ('11) şi Selçuk ('42), după pauză, gazdele au redus din scor prin Bahadîr ('51), dar tot ele au refăcut diferenţa după autogolul lui Zayatte ('68). CFR Cluj primeşte marţi seara, vizita echipei Galatasaray în Liga Campionilor. Adversara imediată a Stelei în grupa E a Ligii Europa, Molde FK, a terminat la egalitate în etapa a XXXVIII-a campionatului norvegian, în deplasare cu IL Tromsø, scor 1-1, după ce Molde a deschis scorul în min. 4, prin Chima. Cu două etape înainte de finalul campionatului, Molde are patru puncte avans în faţa echipelor Rosenborg Trondheim şi Strøgodset Drammen. 

Stai în pătrăţica ta!

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a decis să nu îi permită campioanei olimpice Lindsey Vonn să concureze în proba masculină de coborare din data de 24 noiembrie, de la Lake Louise (Canada), propunandu-i doar să deschidă cursa. "Consiliul FIS a confirmat că un concurent de un sex nu poate participa la cursele pentru celălalt sex şi nu vor exista excepţii de la regulamentele FIS. O invităm să trimită o solicitare comitetului de organizare pentru a deschide concursul", a precizat forul internaţional, într-un comunicat. Cvadruplă caştigătoare a Cupei Mondiale la schi alpin (2008, 2009, 2010, 2012), Lindsey Vonn a cerut la începutul lunii octombrie permisiunea FIS pentru a concura alături de bărbaţi. Directorul federaţiei germane de schi alpin, Wolfgagg Maier, califica în octombrie demersul lui Vonn drept "o lovitură foarte bună de publicitate" pentru campioana olimpică la coborare din 2010. 

Respect fără prietenie

Atacantul portughez al formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a declarat că îl respectă pe argentinianul Lionel Messi, dar a precizat că nu este prieten cu acesta, ci sunt doar ''colegi de profesie''. "Comparaţia cu Messi există de cinci ani. Ce pot face? Nu pot schimba istoria. Nu lucrez în presă sau în televiziune, deci nu le pot controla. Eu vreau sa-mi fac doar treaba, să mă antrenez şi să ofer echipei totul. Nu mă preocupă ce se spune de Messi. El este un mare jucător, avem o relaţie profesională, aşa cum am cu mulţi jucători. Nu sunt prietenul lui pentru că nu împărţim acelaşi vestiar, nu ieşim împreună la masă..Îl respect, dar nu suntem prieteni. Suntem colegi de profesie, nimic mai mult'', a declarat Ronaldo. întrebat despre posibilitatea ca Messi să fie transferat la Real Madrid, Ronaldo a răspuns: "Dacă vine aici, pot juca alături de el. Deşi va fi foarte greu".

Maratonul de la New York a fost anulat

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a anunţat anularea celebrului maraton din localitate, după îndelungi polemici, organizarea acestuia fiind considerată de unii drept un afront faţă de victimele uraganului Sandy. "Maratonul este parte integrantă a vieţii din New York de 40 de ani. Dar este clar că a devenit o sursă de controverse şi divizări. Nu puteam permite o controversă în privinţa unui eveniment sportiv", a declarat Bloomberg. Circa 47.000 de sportivi s-au antrenat intens în ultimele luni şi ar fi trebuit să plece duminică în cursă. Decizia a venit ca urmare a numeroaselor proteste privind organizarea competiţiei, în contextul în care oraşul este afectat de trecerea uraganului Sandy, care s-a soldat cu moartea a 41 de persoane. Maratonul aduce anual circa 340 de milioane de dolari oraşului New York.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.