Sport

MOZAIC SPORTIV: Amanare peste amanare

Ziarul de Vrancea
2 nov 2012 626 vizualizări
Curtea de Apel Bucureşti a amanat, vineri, pentru 12 noiembrie decizia în dosarul în care procurorii anticorupţie au contestat decizia Tribunalului Capitalei de achitare a celor opt oameni de fotbal judecaţi pentru tranzacţii ilegale privind 12 transferuri de jucători către cluburi din străinătate

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care vineri trebuia să dea un verdict.  Instanţa a amanat pronunţarea unei sentinţe în acest dosar pentru 12 noiembrie.  Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe  cei opt, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

 

Fiul lui Bubka a căzut de la etaj

Tenismanul ucrainean Serghei Bubka jr, fiul fostului atlet Serghei Bubka, a căzut, joi dimineaţă, de la etajul IV a unui imobil din Paris şi se află în stare gravă. Pompierii parizieni au precizat că Bubka, în varstă de 25 de ani şi locul 186 ATP, a suferit multiple fracturi şi se află în stare gravă. Potrivit pompierilor, Serghei Bubka se afla în apartamentul unui prieten după o petrecere.  Conform unor surse din poliţie, tenismanul s-a trezit blocat în baie, a ieşit pe fereastră şi a încercat să ajungă în camera alăturată prin exterior cand a alunecat şi a căzut.

 

S-au certat de la oră

Derbiul din Liga Naţională de baschet feminin, dintre CSM Satu Mare şi ICIM Arad, nu se va mai disputa la sfarşitul acestei săptămani, cum era programat iniţial, cele două grupări neînţelegandu-se asupra orei de disputare a partidei, iar meciul a fost amanat pentru luna decembrie. Avand în vedere că ambele formaţii evoluează în Cupele Europene, s-a convenit iniţial ca jocul să se desfăşoare duminică. Gazdele au propus adversarilor ca duelul să se desfăşoare cu începere de la ora 18.00, oaspeţii nu au acceptat şi au propus ca partida să aibă loc de la ora 13.00. Oficialii sătmăreni nu au acceptat ca jocul să fie programat mai devreme de ora 16.00, arădenii nu au fost de acord, iar CCCLT a decis să amane jocul pentru luna decembrie. Marcel Urban de la ICIM Arad a declarat pentru totalbaschet.ro că totul a fost premeditat de către Florin Mureşan, preşedintele echipei CSM Satu Mare care nu a dorit ca partida să se desfăşoare. în replică, oficialul sătmărean spune că nu putea să îşi bată joc de sportive şi spectatori şi să programeze jocul la orele 13.00.

 

Puşcărie pentru blaturi

Preşedintele rus Vladimir Putin va prezenta în parlament un proiect de lege ce prevede pană la şapte ani de închisoare pentru organizarea de meciuri trucate, în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă şi a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, informează cotidianul Vedomosti. Conform proiectului, încercarea de influenţare a rezultatului unui meci prin oferirea de bani participanţilor sau prin primirea unor sume s-ar pedepsi cu închisoarea de la patru la şapte ani. Proiectul de lege prevede şi amenzi de 7.400 pană la 24.600 de euro. Sportivii nu vor putea paria decat pe discipline ce nu au legătură cu a lor, iar casele de pariuri vor fi obligate să solicite paşapoartele caştigătorilor înainte să le dea acestora banii.  Proiectul de lege apare în contextul în care lumea este din ce în ce mai atentă în privinţa sportului rus, în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 şi a Cupei Mondiale din 2018. În fotbalul rus nu au existat cazuri dovedite de meciuri trucate, însă comentatorii consideră această situaţie o urmare a faptului că problemele de acest gen au fost ignorate pană acum.

 

Balonul de Aur în viziunea lui Neymar

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Andres Iniesta vor fi cei trei finalişti pentru Balonul de Aur, a declarat, ieri, atacantul brazilian Neymar.  "Pentru mine anul 2012 a fost mai bun ca 2011. Am marcat multe goluri, dar nu mă văd făcand parte din cei trei finalişti. Pentru mine, cei mai buni sunt Iniesta (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi Lionel Messi (FC Barcelona), care este numărul 1", a declarat Neymar, în varstă de 20 de ani. El face parte din cei 23 de jucători nominalizaţi pentru Balonul de Aur, listă dezvăluită, luni de FIFA şi France Football. Neymar este singurul nominalizat care nu a jucat niciodată în Europa.

 

Respectaţi-l pe Robin!

Tehnicianul echipei Arsenal Londra, Arsène Wenger, a declarat că fostul său jucător, Robin Van Persie, a refuzat în vară o ofertă de aproximativ 300.000 de lire sterline pe săptămană de la Manchester City, înainte de a semna un contract cu Manchester United. Wenger le-a cerut fanilor grupării londoneze să îl trateze pe fostul căpitan cu căldură, la meciul de sambătă, de pe stadionul Old Trafford, din campionatul Angliei. "Este adevărat că gruparea Manchester City era interesată de el şi că el a ales să plece la United. Dacă doare mai mult că a plecat la altă echipă engleză? Nu este tocmai ce mi-am dorit. Sper că va fi abordat de fani cu respect, pentru că el a jucat la această echipă opt ani. Nu sunt suprins de faptul că se descurcă atat de bine la Manchester United. La Manchester are fotbalişti buni în jurul său şi Robin este foarte inteligent pe teren. Unul dintre aspectele meseriei mele este să am o influenţă pozitivă asupra fotbaliştilor. Cand reuşesc asta sunt întotdeauna satisfăcut. Cred că influenţa mea asupra lui Robin nu a fost una prea rea", a precizat tehnicianul.

 

Donaţia lui Xavi

Jucătorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a decis să doneze suma primită pentru Premiul Principele de Asturia, adică 25.000 de euro, unui program pentru combaterea sărăciei infantile în oraşul său natal Terrassa. Fotbalistul spaniol este din acest an amsador al programului Obra Social La Caixa, iar suma oferită va fi folosită pentru a sprijini copiii ce riscă excluderea socială, urmand să fie înfiinţat un centru educativ la Terrassa. Xavi Hernandez a primit Premiul Principele Asturia pentru Sport, alături de căpitanul formaţiei Real Madrid, Iker Casillas. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.