Sport

Steaua urcă în clasamentul IFFHS

Ziarul de Vrancea
2 nov 2012 442 vizualizări
Cea mai bine clasată echipă romanească se află pe locul 36, iar Barcelona conduce topul pentru a 50-a oară

Steaua Bucureşti a urcat 22 de poziţii şi ocupă locul 36, cu 172,5 puncte, în clasamentul pe luna octombrie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia romană cel mai bine clasată în această ierarhie. Următoarea echipă romană din clasament este CFR Cluj, care ocupă locul 63, în coborare de pe 53, cu 146 de puncte, la egalitate cu formaţia greacă PAOK Salonic. Rapid Bucureşti a coborat 33 de locuri şi se află pe poziţia 109, cu 116,5 puncte. FC Vaslui a înregistrat o coborare de pe 82 pe 114, cu 114 puncte, la egalitate cu adversara Stelei din grupele Ligii Europa, Molde FK (Norvegia) şi Chonburi FC (Thailanda). Echipa Dinamo Bucureşti a căzut de pe locul 166 pe 194, cu 88,5 puncte, la egalitate cu Seongnam Ilhwa Chunma (Coreea de Sud). În clasamentul IFFHS pe octombrie nu mai figurează alte echipe din Romania. Adversarele formaţiei CFR Cluj din grupa H a Ligii Campionilor ocupă următoarele poziţii: Manchester United - 24, Sporting Braga - 79, Galatasaray Istanbul - 154. Adversarele Stelei în grupa E a Ligii Europa se află pe următoarele locuri: FC Copenhaga - 48, Molde FK - 114, VfB Stuttgart - 127.

Pe primul loc în ierarhia cluburilor se află în continuare, FC Barcelona, fiind urmată de Atletico Madrid (290 puncte) şi de Universidad de Chile (289,5). Formaţia catalană este lider în clasamentul IFFHS pentru a 50-a oară. În ierarhia pe luna octombrie, poziţia a patra este ocupată de echipa argentiniană Boca Juniors, cu 276 de puncte, iar pe locul cinci se află formaţia spaniolă Real Madrid - 271 de puncte. Chelsea este ocupanta locului 6, cu 256 de puncte, urmată de Bayern München (Germania, 253 puncte), Corinthians (Brazilia, 238) şi Athletic Bilbao (Spania, 222). Pe poziţia a zecea se află echipa olandeză Twente Enschede, cu 216 puncte. Echipa lunii octombrie a fost desemnată formaţia engleză Manchester United.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.