Sport

MOZAIC SPORTIV: Start cu înfrangere pentru handbalişti

Ziarul de Vrancea
1 nov 2012 588 vizualizări
Naţionala de handbal masculin a Romaniei a debutat, miercuri, în deplasare, cu înfrangere, în preliminariile CE din 2014, fiind învinsă de Slovenia, scor 26-34 (13-16).

Romania a deschis scorul la Koper, prin golul lui Criciotoiu, dar slovenii au ripostat devastator, cu patru goluri consecutive, obligand tricolorii să intre la time-out, după 4 minute. Gazdele au continuat să domine, 8-3 (min. 10), dar Romania a avut o revenire la randul său, 9-7 şi 12-11 (min. 23). Slovenia şi-a reintrat în ritm înaintea pauzei, ieşind cu un avantaj de trei goluri, scor 16-13, după 30 de minute în care tricolorii au reuşit să şi surprindă naţionala clasată pe locul VI la CE din acest an.  Repriza secundă a relevat alte coordonate, cu slovenii dominand copios. Au marcat pentru Romania: Ghionea 5 goluri, Dospinescu 4, Novanc 3, Criciotoiu 3, Huba Talas 2, Ghiţă 2, Ramba 2, Acatrinei 2, Rotaru 1, Sabou 1, Sadoveac 1. În 2012, tricolorii vor mai juca un singur meci din grupa a 6-a preliminară, la Piatra Neamţ, duminică, în compania reprezentativei Islandei. Restul partidelor din grupă sunt programate în 2013, prima cu Belarus, în 3-4 aprilie.


Bute e încrezător


Pugilistul Lucian Bute a declarat, într-o conferinţă de presă prilejuită de meciul din week-end cu sportivul rus Denis Gracev, că îi asigură pe cei care îl consideră "terminat" că nu este aşa şi că va reveni mai puternic ca niciodată, informează journaldequebec.com. Antrenorul romanului, Stéphan Larouche, este de părere că Bute este capabil să redevină campion: "Am încredere deplină în elevul meu şi ceea ce face el cere curaj. A făcut aproape 80 de runde de meci la antrenamente, cu un adversar mare şi foarte puternic fizic (Andrew Gardiner). Gracev va dori să lovească tare şi să îl trimită pe Lucian în infern. Depinde de boxerul meu să se facă respectat", a explicat Larouche. Denis Grachev a declarat că nu va ceda centura NABF la categoria semigrea, pe care o pune în joc sambătă.


Meme, la un pas de bătaie


Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost implicat într-un incident cu doi oficiali ai clubului Concordia Chiajna, după meciul din optimile de finală ale Cupei Romaniei - Timişoreana, soldat cu eliminarea steliştilor. "Erau două persoane din staff-ul Concordiei care ţipau şi înjurau. Eu nu înţelegeam ce vor. Unul este Lucian Păun, un preparator fizic care a bătut un ziarist anul trecut în Antalya. Pe celălalt nu-l cunosc, am auzit că este Costică Dumitru care s-a dus la primarul Chiajnei cu un cuţit să-şi ceară banii", a explicat Stoica într-o interveţie telefonică la DigiSport. La meciului Mihai Stoica a părăsit arena ilfoveană escortat de forţele de ordine, după ce a fost la un pas de bătaie cu Dumitru Costică, antrenorul cu portarii al gazdelor. Managerul Stelei a fost despărţit de oficialul ilfovean, dar a continuat să radă ironic şi să-şi instige "rivalul": "Te-ai remarcat , copile, te-ai remarcat". Incidentul a fost aplanat în cele din urmă de cei din jur, iar conducătorul stelist s-a urcat în autocarul echipei.


Uimitorul Janowicz


Tenismanul britanic Andy Murray, cap de serie numărul 3, a fost învins, joi, de polonezul Jerzy Janowicz, locul 69 ATP, în optimile de finală ale turneului Masters 1000 de la Paris, dotat cu premii în valoare totală de 2.427.975 de euro. Janowicz, jucător venit din calificări, s-a impus cu scorul de 5-7, 7-6, 6-2, după două ore şi 25 de minute. Murray devenise mare favorit al competiţiei, după eliminarea suferită miercuri de sarbul Novak Djokovici (locul 2 ATP) şi după absenţele elveţianului Roger Federer (locul 1) şi spaniolului Rafael Nadal (locul 4). Cel mai bine clasat jucător rămas în competiţie la Paris Bercy este  acum spaniolul David Ferrer, locul 5 ATP. Jerzy Janowicz, în varstă de 21 de ani, îl eliminase în turul doi pe croatul Mari Cilic, cap de serie numărul 13, iar în runda inaugurală trecuse de germanul Philipp Kohlschreiber.

Se mişcă şi CIO în cazul lui Armstrong


Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat, ieri, că va deschide o anchetă cu privire la medalia olimpică de bronz cucerită de ciclistul american Lance Armstrong în proba de contratimp de la Sydney, din 2000.  "Vom deschide imediat o anchetă în ceea ce-l priveşte pe Lance Armstrong. Von ancheta şi alţi ciclişti şi vom lua o decizie cu privire la viitorul lor la Jocurile Olimpice", se arată în comunicatul CIO. Forul olimpic internaţional a salutat decizia recentă a Uniunii Cicliste Internaţionale, care a decis anularea tuturor titlurilor caştigae de Armstrong. Codul mondial antidoping a fixat la opt ani termenul de prescriere pentru faptele de dopaj, dar Agenţia Americană Antidoping (USADA) l-a radiat din viaţa sportivă pe Lance Armstrong, dovedind că americanul a pus la punct un sistem de dopaj de mare amploare.


Denisov, reprimit la Zenit


Mijlocaşul Igor Denisov, care a protestat faţă de sumele de transfer şi salariile noilor săi coechipieri Hulk şi Axel Witsel, a fost reprimit, ieri, în lotul echipei Zenit Sankt Petersburg. "Am avut timp să realizez ce înseamnă succesul. Comportamentul meu a fost incorect această situaţie, am fost luat de val. Îmi pare rău că nu am putut să-mi ajut colegii. Am un contract bun la Zenit şi vreau să să-l duc cu bine la sfarşit. Am crescut şi am devenit profesionist la Zenit şi vreau să-mi ajut echipa", a declarat Denisov pentru site-ul oficial al grupării ruse. Igor Denisov, în varstă de 28 de ani, a fost exclus din lot la 24 septembrie, alături de atacantul Aleksandr Kerjakov, după ce amandoi au criticat politica de transferuri şi salariile foarte mari pe care le-au primit noii săi coechipieri. Kerjakov şi-a cerut scuze la puţin timp după incident şi a revenit la prima echipă după o săptămană.


Scottie revine ca "ambasador"


Fostul baschetbalist Scottie Pippen, sextuplu campion în NBA alături de Chicago Bulls, în anii '90, a fost anjagat miercuri în calitate de consilier al preşedintelui grupării din Chicago. Potrivit preşedintelui Michael Reinsdorf, Pippen este în special un "ambasador" al grupării şi mentor al jucătorilor. Scottie Pippen a petrecut 12 din cele 17 sezoane ale carierei sale în NBA la Chicago Bulls, El a înregistrat o medie de 16,1 puncte pe meci în sezonul regulat din NBA. Americanul, care are acum 47 de ani, a caştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1992 şi 1996 şi din 2010 face parte din Hall of Fame.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.