Sport

Echipa piticilor în Formula 1

Ziarul de Vrancea
31 oct 2012 497 vizualizări
Ferrari nu poate folosi piloţi înalţi din cauza configuraţiei cockpit-urilor proprii. Din acest motiv, scuderia nu i-a mai transferat pe Hulkenberg şi Webber, prelungindu-i contractul lui Massa

Nico Hulkenberg şi Mark Weber au fost luaţi în calcul de Ferrari pentru a-l înlocui pe brazilianul Felipe Massa în 2013, dar cei doi piloţi nu au mai fost angajaţi de scuderie pentru că sunt prea înalţi, a scris publicaţia Auto Motor und Sport. Atat Webber, cat şi Hulkenberg au 1,84 metri înălţime, în timp ce Fernando Alonso măsoară numai 1,71 metri, iar colegul său de la Ferrari, Massa, este şi mai scund, 1,66 metri. În aceste condiţii, a notat sursa citată, Ferrari i-a prelungit cu un an contractul pilotului brazilian, chiar dacă acest nu a avut evoluţii deosebite în ultima perioadă.

Potrivit publicaţiei germane, Webber a confirmat în India că nu s-ar fi potrivit în cockpitul Ferrari. Hulkenberg nu a dorit să comenteze pe marginea acestor speculaţii, dar a recunoscut că înălţimea sa reprezintă o problemă. Germanul consideră că inginerii trebuie să găsească soluţii tehnice la şasiurile maşinilor, pentru a le permite să concureze şi piloţilor înalţi, aşa cum este el şi coechipierul său de la Force India, Paul Di Resta, care are de asemenea peste 1,80 metri înălţime. Sezonul 2013 nu aduce modificări esenţiale în regulamentul tehnic, astfel că echipele caută să dezvolte monoposturile pe baza şasiurilor actuale. Situaţia se va schimba radical în 2014, cand importante modificări de regulment vor fi adoptate de FIA. Pană la urmă, Webber şi-a prelungit contractul cu Red Bull, iar Hulkenberg va schimba echipa în 2013, trecand la Sauber.

Acesta din urmă îl va înlocui la echipa elveţiană, în 2013, pe mexicanul Sergio Perez, transferat din această iarnă la McLaren-Mercedes. Sauber nu l-a confirmat încă pentru 2013 pe japonezul Kamui Kobayashi, precizand că al doilea pilot al echipei va fi anunţat ulterior. Hulkenberg,25 de ani, a debutat în Formula 1 la Williams în 2010, dar el şi-a pierdut locul după numai un sezon. Rămas fără contract în 2011, germanul a fost angajat în anul acesta de Force India, iar rezultatele obţinute de el au fost considerate mulţumitoare. După 17 dintre cele 20 de etape ale CM de Formula 1, Hulkenberg ocupă locul 12 în clasamentul piloţilor, cu 49 de puncte, cinci peste numărul de puncte acumulat de colegul său, britanicul Paul di Resta. Nico Hulkenberg a înregistrat cel mai bun rezultat la Marele Premiu al Belgiei, unde a fost al patrulea pilot care a trecut linia de sosire. La Marele Premiu al Braziliei din 2010, Hulkenberg a fost cel mai rapid în calificări, dar a terminat cursa pe locul VI. (MEDIAFAX)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.