Sport

MOZAIC SPORTIV: Contra, antrenor la "găzari"

Ziarul de Vrancea
29 oct 2012 546 vizualizări
Antrenorul Cosmin Contra a semnat, ieri, un contract valabil un an şi jumătate, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon, cu formaţia Petrolul Ploieşti

Din staful tehnic al lui Cosmin Contra mai fac parte antrenorul secund Laurenţiu Roşu şi antrenorul cu portarii Florin Tene.  Noul tehnician a condus aseară primul antrenament al formaţiei ploieştene. Fostul internaţional Cosmin Contra a debutat ca antrenor la FC Timişoara, echipă pe care a condus-o 11 etape în sezonul 2010-2011 al Ligii I. A doua formaţie pe care a antrenat-o a fost Fuenlabrada, din a treia ligă spaniolă. Instalat la 23 iulie 2012, Contra a lăsat echipa iberică după zece etape pentru a prelua formaţia prahoveană.  Petrolul Ploieşti a rămas fără antrenor vineri seară, după victoria cu FC Braşov, scor 1-0, contand pentru etapa a XIII-a a Ligii I, Mircea Rednic plecand în Belgia. 

Săpunaru, omul meciului 

Fundaşul Cristian Săpunaru a fost desemnat de cotidianul AS jucătorul meciului caştigat de Real Zaragoza, scor 2-1, pe teren propriu, cu FC Sevilla, partidă în care romanul a marcat al doilea gol al gazdelor.  "De netrecut în apărare, el a mers şi în atac şi a ameninţat poarta oaspeţilor. Prestaţia sa a fost încoronată cu un gol marcat cu capul", a notat AS. Cristian Săpunaru a marcat primul său gol de la transferul la Real Zaragoza, el înscriind în minutul 45 al partidei cu FC Sevilla, scor 2-1, în etapa a noua a campionatului Spaniei. Săpunaru, care a fost integralist, a primit şi un cartonaş galben în minutul 62. Celălalt gol al echipei Real Zaragoza a fost marcat de Postiga '36, în timp ce pentru FC Sevilla a înscris Medel '70.

Messi a luat şi Gheata de Aur

Atacantul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, autorul a 50 de goluri în campionat în sezonul 2011-2012, a primit Gheata de Aur, care recompensează cel mai bun marcator din Europa. Messi a primit acest trofeu, obţinut prima oară în 2010, de la Luis Suarez, fost jucător al Barcelonei în anii 50-60, singurul jucător spaniol care a caştigat Balonul de Aur. La doar 25 de ani, Messi a trecut sambătă pragul a 300 de goluri marcate în carieră. Lionel Messi, cu 73 de goluri, se apropie la două goluri de recordul lui Pelé care a înscris 75 de goluri într-un an, 1959, în toate competiţiile. Recordul absolut este deţinut de germanul Gerd Müller, care în 1972 a marcat 85 goluri pentru Bayern München şi echipa Germaniei de Vest.

Armstrong, şters şi de la maratoane

Numele lui Lance Armstrong va fi şters de pe lista celor care au reuşit să termine maratonul New York, deoarece rutierului american i-au fost retrase recent cele şapte titluri de caştigător al Turului Franţei şi alte recorduri, în urma unor dovezi clare de dopaj.   "Şi noi ne supunem regulilor agenţiei americane antidoping şi de aceea va trebui să îl scoatem pe Lance din lista celor care au încheiat maratonul", a declarat Mary Wittenberg, şefa New York Road Runners, citată de Bloomberg. Lance Armstrong a terminat un prim maraton la New York în 2006, cand a realizat timpul de 2h:59min:36sec. Anul următor el şi-a îmbunătăţit performanţa cu aproape 13 minute, realizand 2h:46min:43sec şi clasandu-se pe locul 214 la masculin. în 2008, Armstrong a terminat şi maratonul de la Boston

Tentativă eşuată

Kenyanul Patrick Makau, deţinătorul recordului mondial la maraton (2h:03min:38sec, Berlin 2011) a eşuat duminică la cursa de la Frankfurt în tentativa sa de a coborî sub acest timp., Makau nu a realizat decat 2h:06min:08sec, rezultatul mai slab fiind pus pe seama condiţiilor meteo. "Picioarele mele nu au fost în cea mai bună formă azi. Pur şi simplu nu au reacţionat aşa cum trebuie. Dar în cele din urmă am găsit forţă pentru a caştiga cursa", a declarat Makau, care a trecut primul linia de sosire doar după ce a recuperat un handicap semnificativ pe ultimii kilometri. Victoria sa vine la doar cateva zile după ce în presă au apărut informaţii că mai mulţi atleţi kenyeni sunt suspectaţi de folosirea unor substanţe dopante, inclusiv EPO (eritropoetină). Makau a negat toate acuzaţiile.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.