Sport

Focşănenii au bătut Rapidul, chiar dacă nu au antrenor principal

Dan Chiriac
26 oct 2012 758 vizualizări
CSM Focşani - Rapid 2 Bucureşti 2 -0 (0-0) şi Oţelul 2 Galaţi - Young Stars Panciu 2- 0 (0-0), în etapa a noua a ligii a treia de fotbal. Rapid 2 Bucureşti a venit la Focşani cu patru jucători de la prima echipă, printre care şi Iulian Apostol, fostul component al naţionalei

CSM Focşani a obţinut o victorie imensă în partida jucată vineri după-amiază, în cadrul etapei a noua a ligii a treia de fotbal. Cu 11 jucători care nu s-au antrenat de mai multe săptămani şi fără antrenor pe banca tehnică, echipa focşăneană venea la partida cu Rapid 2 Bucureşti din postura de outsider. Numai simpla citire a echipei bucureştene ducea pe toată lumea cu gandul la un succes al oaspeţilor. Iulian Apostol, fostul component al echipei naţionale a Romaniei, campion cu Unirea Urziceni şi participant în Liga Campionilor, Draghia, Ionuţ Voicu sau Pereira, jucători cu multe apariţii în prima echipă a giuleştenilor, erau numele grele venite la Focşani. Numai că dăruirea exemplară a jucătorilor focşăneni a contat mai mult decat valoarea adversarului. Cei 11 jucători care au intrat pe teren pentru CSM s-au apărat eroic în faţa ofensivei giuleştene şi au reuşit să dea lovitura de graţie pe final. Un mare merit pentru acest rezultat îl are şi portarul Trifan, care în startul reprizei a doua a scos de patru ori în situaţii în care atacanţii adverşi au scăpat singuri spre poarta adversă. Rapidiştii au fost cei care au ratat ocaziile primei reprize. Pereira – 12, Apostol 25 şi Martin 26 puteau deschide scorul. Focşănenii s-au apărat şi au încercat cateva incursiuni ofensive.

Primul sfert de oră al reprizei secunde a însemnat un duel între atacanţii giuleşteni şi portarul Trifan. Pereira 50, Ioniţă 51, 55 şi Martin 56 nu au putut să-l învingă pe portarul focşănean, aflat în vizorul mai multor echipe din liga a doua din Romania. Milea a dat semnalul pentru defensiva oaspeţilor şi a trimis puternic peste poartă, în minutul 67. Cu un sfert de oră înainte de final, Mîndrescu a făcut o cursă excelentă pe partea stangă, a centrat în faţa porţii, Săpunaru a aşezat balonul pentru bomba lui Stratulat, care s-a oprit în vinclul porţii adverse: 1-0. Oaspeţii au încercat să dea replica, dar după o nouă lovitură de colţ a focşănenilor, Eugen Ştefan a închis tabela la 2-0. CSM s-a apărat precis pană la final şi au respins toate încercările oaspeţilor de a puncta. La final, publicul spectator a aplaudat evoluţia jucătorilor focşăneni. Pană la etapa viitoare, CSM va trebui să rezolve şi problema antrenorului principal. Cel mai probabil va fi ales unul care activează deja la CSM. Echipa focşăneană a jucat cu următoarea formaţie: Trifan – Nistoroiu (Moisă), Crăciun, Ştefan, Mîndrescu – Şonţu, Săpunaru, Bucătraru, Dumitriu – Milea, Stratulat (Dima), Rapid 2 a replicat cu: Draghia – Şerbănescu, Stanca, Dăescu, Paraschiv – Păun, Apostol, Martin, Voicu – Ioniţă, Pereira. 

“Fără pregătire nu poţi rezista un meci întreg”

Young Stars Panciu a făcut un meci bun la Galaţi, dar lipsa de pregătire din ultima vreme şi-a spus cuvantul  şi echipa a pierdut cu scorul de 2- 0. Elevii lui Dănuţ Bolocan s-au apărat cu precizie, au avut şi cateva ocazii de a deschide scorul, dar au primit pe final două goluri. Gazdele i-au avut pe teren pe Mardare, Buş şi Cojoc, veniţi de la prima echipă. Portarul vrancean, Lazăr, a barat în prima repriză o lovitură de la 11 metri. Păncenii au avut ocazia de a marca, dar Menghia a ratat de două ori din situaţii favorabile. “Lipsa de pregătire şi-a spus cuvantul. Ne-am atins obiectivul pentru acest joc. Ne-am prezentat la meci şi am reuşit să ţinem piept deşi nu ne-am antrenat de ceva timp. Începand de săptămana viitoare vom face şi antrenamente şi uşor-uşor cred că ne vom pune pe picioare. Fără pregătire nu poţi rezista un meci întreg. Cred că vom scoate la capăt cele trei meciuri care le mai avem în acest tur şi sper să mai acumulăm şi ceva puncte”, ne-a spus Raul Cioran, directorul sportiv de la YS Panciu. Golurile gălăţenilor au fost marcate de Tudorie 63, 71. Păncenii au jucat la acest meci cu următoarea formaţie: Lazăr – Voinea, Beşa, Ov. Radu, Mihai – B. Stoian, Gălăţeanu, Bîra, Menghia – Predoiu, Radu. (Dan CHIRIAC)

Rezultatele celor două serii ale ligii a treia:

Seria I:

Oţelul 2 Galaţi - YS Panciu 2-0

SC Bacău – Ceahlăul 2 Piatra Neamţ 3-1

CSM Moineşti - FCM Dorohoi 3-2

Kosarom Paşcani – Bucovina Rădăuţi2-0

Ştiinţa Miroslava – Aerostar Bacău 3-0

Sporting Suceava şi Petrotub Roman - stau

Seria a II-a:

CSM Focşani – Rapid 2 Bucureşti  2-0

Eolica Baia – Sportul 2 Studenţesc 5 -3

Dunărea Călăraşi – CSM Rm. Sărat 3-2

Juventus Focşani – Viitorul Axintele 0-2

Urban Titu – Gloria Buzău 1-2

Rapid Feteşti – Metaglobus Bucureşti 2-1

Victoria Chirnogi – stă 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.