Sport

Zero în loc de Armstrong

Ziarul de Vrancea
25 oct 2012 500 vizualizări
Titlurile obţinute de Lance în Turul Franţei nu vor fi reatribuite. In plus, ciclistul american trebuie să returneze premii în valoare de aproape trei milioane de euro

Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) a decis, ieri, ca ediţiile Turului Franţei din perioada 1999-2005 să rămană fără învingător, după anularea rezultatelor rutierului american Lance Armstrong. "Comitetul Director a decis să nu acorde victoriile altor rutieri sau să modifice clasamentele competiţiilor vizate", a precizat UCI.  De asemenea, UCI a decis ca Lance Armstrong să dea înapoi toate primele de curse după anularea rezultatelor sale începand cu 1 august 1998. Pentru rezultatele sale din Turul Franţei, Lance Armstrong a primit 2,950 milioane de euro. Această decizie a fost luată de UCI în reuniune extraordinară şi este în acord cu dorinţa şefului Turului Franţei, Christian Prudhomme, care a solicitat ca aceste şapte ediţii să nu aibă caştigător.  

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, luni, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a caştigat Marea Buclă între anii 1999 şi 2005. Lance Armstrong, în varstă de 41 de ani, s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011. În urmă cu două săptămani, USADA a publicat, pe site-ul său, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care evoluat, US Postal. USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.