Sport

Două echipe promovate din liga a cincea fac legea în Superligă

Dan Chiriac
23 oct 2012 1165 vizualizări
Doctor GSM Suraia şi Foresta Gugeşti sunt surprizele plăcute din acest tur de campionat în Superliga Vrancei

Finalul turului de campionat în Superliga Vrancei le-a găsit pe locurile fruntaşe, în grupa Nord, pe Foresta Gugeşti şi Doctor GSM Suraia. Clasarea celor două formaţii poate fi considerată o mare suspriză, ţinand cont de faptul că ambele formaţii au evoluat anul trecut în liga a cincea şi au promovat fie pe teren fie la masa verde. Este de remarcat că succesul celor două formaţii nu este întamplător, cele două localităţi fiind alături de Vanători, singurele din Vrancea care au cate două formaţii în fotbalul judeţean. Doctor GSM Suraia a reuşit să renască fotbalul în una dintre cele mai mari comune din judeţ. După excluderea echipei Siretul din campionat, în anul 2010, pentru neplata unor facturi care depăşeau 10.000 de lei, primăria locală a abandonat total fotbalul. A fost nevoie de caţiva oameni de afaceri născuţi în Suraia, Sabin Voicu, Daniel Lazăr şi Marius Grosu, pentru ca fenomenul să nu dispară în această localitate.

În acest sezon, timp de şase etape, Doctor GSM Suraia a fost pe primul loc în clasament, graţie a cinci victorii şi a unui rezultat de egalitate. Beneficiind de un antrenor cu experienţă, Mircea Lazăr, şcolit la CSM Focşani, şi de un fotbalist care a jucat în liga a treia, Victor Negoiţă, Doctor GSM a urcat pe locurile fruntaşe în liga a patra. Lotul echipei este format din Munteanu Ionuţ, Lazăr Gigi, Slabu Vasile, Sau George, Pavel Damian, Olaru Ionuţ, Croitoru Victor, Porumboiu Adrian, Militaru Daniel, Hristea Alexandru, Chirică Nicuşor, Turbea Marian, Ciobotaru Valerică, Dogaru Dorian, Popa Remus, Lazăr Mircea, Manu Ionuţ, Chivu Adrian, Popa Nicuşor, Roman Gigi, Turbea Gheorghe, Negoiţă Daniel şi Ciobotaru Cătălin. Echipa din Suraia a pierdut prima poziţie în clasament chiar în faţa celor de la Foresta Gugeşti, după ce au cedat cu 0-3 derby-ul de săptămana trecută. Echipa gugeşteană, patronată de Cristi Carnu, a realizat o victorie muncită şi a devenit liderul clasamentului. Foresta Gugeşti a transferat în această vară mulţi jucători de valoare şi pare a fi una dintre favorite la caştigarea Superligii. Gugeştenii vor să renască tradiţia unei echipe care în urmă cu 20 de ani juca în Cupa Romaniei cu Farul Constanţa. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.