Sport

Echipa de futsal a urcat pe locul trei în liga întai

Dan Chiriac
23 oct 2012 552 vizualizări
ACS Odorheiul Secuiesc - Progresul Focşani 7-8 (1-5), în etapa a şasea a ligii întai de futsal. “Am făcut un meci extraordinar, deşi am avut cinci absenţi”, consideră antrenorul Petrache Gurguiatu

Progresul Focşani a urcat pe locul trei în liga întai de futsal după victoria cu 8-7 obţinută la Odorheiul Secuiesc. Focşănenii au ajuns la egalitate de puncte cu campioana ultimelor trei ediţii, City’us Tg. Mureş, care are însă un meci mai puţin disputat. Liderul clasamentului, Smart Ionescu Bucureşti are un singur punct avans în clasament. Focşănenii au depăşit toate aşteptările în acest start de campionat, obţinand patru victorii în cele cinci partide disputate. Elevii lui Petrache Gurguiatu şi Orlando Donciu au reuşit astfel să se apropie la un singur punct de echipa de pe primul loc şi se gandeşte deja la posibilitatea de a juca în play-off pe teren propriu. Întalnirea cu ACS Odorheiul Secuiesc se anunţă extrem de grea ţinand cont de absenţele din lot. Numai că partidele dintre cele două echipe au fost întotdeauna deschise oricărui rezultat. Aşa a fost şi luni serara. Focşănenii au jucat perfect în prima repriză şi au intrat la cabine cu un avantaj puţin scontat: 5-1. Imediat diupă pauză, Progresul s-a distanţat la 7-1, dar istoria partidei cu United Galaţi s-a repetat. Datorită numărului restrans de jucători cu experienţă, antrenorii au fost nevoiţi să trimită pe teren mai mulţi tineri. Gazdele au profitat, s-au apropait pe tabelă, dar pană la urmă diferenţa a rămas tot în favoarea celor din Focşani. Progresul Focşani a jucat cu: Borş, Olăraşu, Sava - Ungureanu, Popa, Chivu, Stanciu, Mîndrescu, Alecsandrescu şi Smărăndoiu.

Fără Ungureanu în repriza a doua

Focşănenii au avut şi ghinion în partida la Odorhei. Marian Ungureanu s-a lovit în minutul 30 şi nu a mai putut intra pe teren. “Ca şi cum nu era de ajuns că am avut cinci absenţe, în repriza a doua l-am pierdut şi pe Ungureanu. Am jucat excelent la Odorhei, iar jucătorii au arătat ambiţie de fier. S-au dăruit total, iar rezultatul este pe măsură. Este de remarcat că neavand foarte mulţi jucători cu experienţă, pe final de meci avem scăderi şi primim goluri. Trebuie să-i odihnim şi pe titlarii obişnuiţi. Importantă este victoria care ne aduce pe primele locuri în clasament, dar şi jocul prestat. Le mulţumesc băieţlior pentru efortul depus”, ne-a spus Petrache Gurguiatu. La finalul acestei săptămani, Progresul Focşani va juca pe teren propriu cu Clujana Cluj. Pană la finalul turului, focşănenii au meciuri mai uşoare şi se pot gandi foarte serios la podium la finalul turului. Doar meciul cu City/us Tg. Mureş, de peste trei etape, pare să nu fie la îndemana echipei din Focşani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.