Sport

Am scăpat de Finlanda

Ziarul de Vrancea
21 oct 2012 504 vizualizări
Romania va întalni Danemarca în primul meci de Cupa Davis de anul viitor

Echipa de Cupa Davis a Romaniei a avut o surpriză plăcută în aceste zile: în barajul pentru menţinerea în grupa I euro-africană, echipa Danemarcei conduce cu 3-1 în faţa Finlandei, chiar la Helsinki şi Romania nu va mai reîntalni formaţia finlandeză în primul tur al grupei în ediţia 2013. Explicaţia acestei surprize este dată de absenţa din echipa gazdelor a celui mai bun jucător, Jarkko Nieminen. Totuşi, meciul a început cu un rezultat neaşteptat, necunoscutul finlandez Juho Paukku reuşind să-l depăşească cu 4-6, 7-6, 7-6, 7-6 pe cel mai bun jucător danez Frederick Nielsen, însă Timo Nieminen a pierdut cu 2-6, 3-6, 3-6 în faţa lui Martin Pedersen. Sambătă, danezii au caştigat şi dublul, Nielsen şi Thomas Kromann învingand în trei seturi (6-4, 6-2, 6-4) perechea T.Nieminen / Paukku, iar Nieminen cel mic a obţinut punctul victorios în faţa lui Nielsen. Horia Tecău, cunoscutul nostru tenisman de dublu nu şi-a ascuns satisfacţia: "E mai bine pentru noi, cel mai bun jucător finlandez, Jarkko Nieminen, nu a jucat acum cu Danemarca, dar sigur ar fi venit la meciurile cu noi, din februarie. Danemarca a jucat, probabil, cu cea mai bună echipă. Este o surpriză pentru mine că au învins, mă aşteptam să bată Finlanda, dar cred că Danemarca în această formulă e mai facilă pentru noi, decat Finlanda cu Jarkko Nieminen. De la danezi îl ştiu doar pe Nielsen, e bun la dublu, dar la simplu nu a impresionat pană acum", a spus Tecău. Abia revenit dintr-o mică vacanţă, Horia Tecău se pregăteşte pentru ultimele două turnee ale anului, la Paris şi Turneul Campionilor de la Londra. El a mai făcut cateva referiri la confruntarea cu Danemarca. "Din cate ştiu, jucăm acasă, poate va fi tot la Cluj, unde am caştigat cu Finlanda, am avut parte de un public numeros şi călduros. Nu noi decidem aceste lucruri, dar personal, cred că am putea să jucăm acolo", a precizat Tecău. Meciul Romania - Danemarca se va disputa în intervalul 1-3 februarie 2013, iar caştigătoarea va juca, în 5-7 aprilie, cu Olanda, pentru stabilirea echipei care va evolua în barajul de promovare în Grupa Mondială.


Monica a pierdut finala din Marele Ducat


Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 70 WTA, s-a calificat sambătă în finala turneului de la Luxemburg, dotat cu premii în valoare de 220.000 de dolari, după ce a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-1, 6-3, pe sportiva slovacă Daniela Hantuchova, numărul 38 mondial. Niculescu a jucat pentru a doua oară consecutiv finala competiţiei din Luxemburg, anul trecut fiind învinsă de belarusa Victoria Azarenka. De asemenea, aceasta este a doua finală WTA din cariera romancei. Nici în acest an, Monica nu a caştigat turneul, ea întalnind-o în ultimul act pe americana Venus Williams (41 WTA), care a dispus în semifinale cu 5-7, 6-4, 6-4 de Andrea Petkovic (Germania). Americana a caştigat finala, după o oră şi 23 de minute, cu scorul de 6-2, 6-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.