Sport

MOZAIC SPORTIV: Monica Niculescu, în semifinale la Luxemburg

Ziarul de Vrancea
19 oct 2012 554 vizualizări
Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 70 WTA, s-a calificat, în sferturile de finală ale turneului de la Luxemburg, dotat cu premii în valoare de 220.000 de dolari

Monica a învins-o în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva germană Julia Görges, cap de serie numărul 2 şi poziţia 19 în clasamentul mondial. Seria Monicăi nu s-a oprit aici, jucătoarea romană trecand în sferturi cu scorul de 6-0, 6-4 de jucătoarea cehă Lucie Hradecka (47 WTA). Ea va juca semifinala cu o sportivă din Slovacia, Daniela Hantuchova, care a caştigat cu scorul de 7-5, 6-0 meciul cu Lourdes Dominguez (Spania)

Prima victorie

Campioana la handbal masculin HCM Constanţa a învins, la Buzău, în cea de-a patra partidă din grupa B a Ligii Campionilor, formaţia slovenă Celje, scor 22-17 (10-5), la cea de-a  100-a partidă a constănţenilor în Cupele Europene. Golurile HCM au fost înscrise de Cutura 4, Humet 3, Dragicevic 3, Val Sancho 3, Buricea 3, Angelovski 2, Stavrositu 2, Csepreghi 1, Sadoveac 1 După patru etape, HCM Constanţa a egalat la puncte pe Celje şi pe Atletico Madrid, cate 2, iar cele trei echipe împart locurile 4-6. Primele patru clasate din fiecare dintre cele patru grupe se vor califica în faza optimilor de finală.

Haas, la cota 500

Tensimenul german Tommy Haas l-a învins, ieri, cu scorul de 6-4, 6-2, pe americanul Jesse Levine, în turul doi al turneului de la Viena şi a obţinut astfel victoria cu numărul 500 în carieră şi totodată calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.  Haas a devenit al patrulea jucător în activitate care atinge această cifră, după elveţianul Roger Federer (871 de victorii), spaniolul Rafael Nadal (583 de victorii) şi australianul Leyton Hewitt (566 de victorii), şi el 38-lea din era Open.

"Am sperat să ating 500 de victorii, era obiectivul meu de la începutul anului. Această realizare are o mare importanţă. Să-mi ating obiectivul la Viena, turneu pe care l-am caştigat în 2001, este de asemenea ceva special. Drumul a fost lung şi greu. în aprilie, aveam undeva pe la 472 de victorii şi ştiam că îmi va fi dificil să mai caştig 27-28 de meciuri. Dar am jucat bine şi acum sunt mandru de ce am realizat", a declarat jucătorul în varstă de 34 de ani, aflat din 1996 în circuitul profesionist de tenis. Recordul de victorii îl deţine americanul Jummy Connors (1243), el fiind urmat de cehul Ivan Lendl (1071), de argentinianul Guillermo Vilas (23) şi de americanul John McEnroe (875)

New Jersey mai aşteaptă un an

Marele Premiu al Americii, cursa de Formula 1 programată în iunie 2013, la New Jersey, a fost amanată pentru un an, din cauza întarzierii în obţinerea aprobărilor necesare realizării circuitului, informează nj.com, citand surse apropiate proiectului. Circuitul urma să fie "desenat" pe străzile de pe malul raului Hudson, care aparţin municipalităţilor din Weehawken şi West New York. Primarul din Weehawken a confirmat informaţia, precizand că un anunţ oficilal ar trebui să fie făcut vineri. Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) anunţase de curand calendarul provizoriu al sezonului 2013 al Campionatului Mondial de Formula 1, care prevedea tot 20 de curse ca în acest an. în calendar figura o nouă destinaţie pentru Marele Circ, oraşul american New Jersey, Grand Prix programat la 16 iunie 2013. Marele Premiu al Americii urma să desfăşoare în locul Marelui Premiu al Europei, care era găzduit de Valencia. Rămane de văzut dacă sezonul 2013 va fi compus din 19 etape sau cursa de la New Jersey va fi înlocuită. Totuşi SUA va reveni în Formula 1 anul acesta, la Austin, Texas, după cinci ani de pauză. La 26 septembrie, "The Circuit of the Americas" a primit undă verde din partea Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), astfel că Marele Premiu de Formula 1 al SUA se va putea desfăşurat la data programată, 18 noiembrie.

Demisionează şi şefii

Vicepreşedintele Federaţiei Australiene de Ciclism (CA), Stephen Hodge, a demsionat după ce a recunoscut că s-a dopat în timpul carierei sportive, a anunţat, ieri, CA. "Îmi pare rău că am făcut-o, nu sunt mandru. A fost o greşeală. Cer scuze federaţiei, familie mele, prietenilor, coechipierilor şi suporterilor", a afirmat Hodge, într-o scrisoare adresată CA. Sportiv profesionist între 1987 şi 1996, Hodge este a doua mare figură din ciclismul australian care recunoaşte că s-a dopat, după Matt White, fost coechipier cu Lance Armstrong la US Postal, în perioada 2001-2003.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.