Sport

Şahul focşănean a promovat în Superligă

Dan Chiriac
18 oct 2012 760 vizualizări
Elena Toma şi Gabriela Banciu au dus echipa feminină în prima ligă, dar au obiective îndrăzneţe în perioada următoare. Andrei Arghirescu s-a transferat de la Secţia de şah de la CSM Focşani 2007. Superliga Naţională va avea 10 echipe, iar CSM vrea să se menţină în acest eşalon

Echipa feminină de şah de la CSM Focşani 2007 s-a prezentat miercuri seara într-o conferinţă de presă după ce a reuşit să promoveze în Superliga Naţională. Performanţa deosebită este cu atat mai importantă cu cat echipa a fost alcătuită doar din junioare, în timp ce adversarele au avut la masa de joc senioare.

„Este de apreciat că am reuşit această promovare cu două jucătoare junioare. Am învins advesari foarte puternici, ca Tg. Mureş sau Iaşi. Este o realizarea deosebită pentru şahul vrancean. Nu este însă o întamplare. Aceste fete au reuşit în 2010 primele rezultate notabile. Lumea a crezut că e o întamplare. Eram atunci la Olimp Focşani. Am găsit înţelegere la CSM Focşani 2007 şi am început un proiect viabil. Anul trecut am obţinut două titluri naţionale, iar anul acesta a venit confirmarea”, a spus Mihai Strîmbu, antrenorul sportivilor.

Promovarea în Superligă a fost obţinută în urma unui turneu desfăşurat la Olăneşti. Şahiştele de la CSM Focşani 2007 sunt conştiente că parcursul în Superligă va fi foarte greu. „Superliga se va juca după sistemul unui turneu la care vor participa zece echipe. Ne va fi foarte greu să obţinem un rezultat bun, în condiţiile în care avem junioare în cadrul echipei. Ultimele trei formaţii vor retrograda, iar noi vom încerca să ne menţinem în Superligă”, a mai spus Mihai Strîmbu.

Jucătorii, aproape imposibil de păstrat la Focşani

Foto: Şahistele vrancene Elena Toma şi Gabriela Banciu

Secţia de şah de la CSM Focşani 2007 l-a pierdut pe Andrei Arghirescu, unul dintre cei mai valoroşi jucători care au trecut pe la clubul municipalităţii. Acesta a fost transferat la CSM Cugir, echipă care a participat în acest an în Superliga Naţiuonală. Responsabilii secţiei de şah, Aurelian Grigore şi Mihai Strambu, speră să nu le piardă în viitorul apropiat şi pe cele două fete care au promovat în Superligă, Elena Adelaida Toma şi Bianca Gabriela Banciu.

„Mai avem trei ani de juniorat, timp în care vom reprezenta clubul CSM Focşani 2007. Vom vedea după accea ce se va întampla, dar speranţa noastră este să putem să reprezentăm Focşaniul şi în competiţiile de seniori”, a spus Elena Toma. Acest lucru va fi însă greu de realizat, ţinand cont că fetele învaţă foarte bine şi vor să urmeze o facultate. Performanţa din acest an a echipei feminine de şah vine să confirme rezultatele din anii precedenţi. În 2011, echipa formată din Andreea Toma, Elena Toma şi Bianca Banciu a obţinut două titluri naţionale la şah clasic şi şah rapid, dar şi titlul de vicecampioană naţională la şah blitz.

Totuşi, sportivii de la secţia de şah spun că au încă un obiectiv nerealizat. „Ţelul nostru este un titlul naţional individual. Pentru asta ne antrenăm şi sperăm să reuşim într-o perioadă cat mai scurtă”, a mai spus sportiva Elena Toma. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cristina, acum 4205 zile, 17 ore, 20 minute, 4 secunde
Mult succes Elena!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.