Sport

MOZAIC SPORTIV NATIONAL: Chivu se pregăteşte de revenire

Ziarul de Vrancea
16 oct 2012 610 vizualizări
Impresarul Victor Becali a declarat, ieri, pentru site-ul fcinternews.it, că fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, accidentat, va putea juca din nou în luna decembrie

"Vorbesc foarte mult cu Chivu, aproape zilnic. Este puţin trist că nu poate juca şi nu se poate antrena alături de coechipierii săi. Cu toate acestea l-am simţit motivat şi dornic să revină cat mai repede. Doctorul Franco Combi ştie mai bine decat mine starea sa, dar Chivu speră să poate reveni la antrenamente în noiembrie, iar în decembrie să intre în meciuri oficiale", a spus Becali. 

Întrebat despre atacantul Denis Alibec, împrumutat de Internazionale Milano la Viitorul Constanţa, Becali a răspuns: "Băiatul joacă şi marchează pentru Viitorul, este într-o formă bună. La finalul sezonului, de comun acord cu Inter Milano, vom decide ce este de făcut. Alibec mai are trei ani de contract cu gruparea italiană". Cristian Chivu a suferit o luxaţie la deget la partida cu Hajduk Split, din play-off-ul Ligii Europa, şi a fost operat la începutul lunii octombrie.

Belea pe capul turcilor

Mijlocaşul turc al formaţiei Atletico Madrid, Arda Turan, s-a accidentat la glezna dreaptă şi nu a putut evolua în meciul cu Ungaria pe care naţionala Turciei l-a disputar, ieri, în grupa D de calificare la CM-2014, din care face parte şi Romania. Atletico Madrid a luat legătura cu Federaţia Turcă de Fotbal pentru a afla situaţia jucătorului, care urmează să revină în capitala Spaniei pentru a fi examinat de medicii madrileni. Conform primelor informaţii, jucătorul ar urma să absenteze la următoarele trei meciuri ale echipei Atletico, cu Real Sociedad şi Osasuna în campionat şi cu Academica Coimbra, în Liga Europa.

Premiu fair-play pentru Klose

Atacantul echipei Lazio Roma Miroslav Klose a primit, ieri, la Berlin, premiul fair-play din partea Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), după ce la un meci din campionatul Italiei a recunoscut în faţa arbitrului că a înscris cu mana. "Arbitrul m-a întrebat dacă am atins mingea cu mana. I-am mărturisit că am marcat cu mana. M-am gandit că mulţi tineri se uită la televizor, iar noi fotbaliştii trebuie să fim nişte modele", a declarat Klose. În meciul Napoli - Lazio Roma, de la sfarşitul lunii septembrie, Klose a marcat cu mana la scorul de 0-0. El s-a bucurat iniţial, dar apoi i-a spus arbitrului că a lovit mingea cu mana şi a fost felicitat pentru gestul său de jucătorii adverşi. în final, Napoli s-a impus cu scorul de 3-0. Miroslav Klose, în varstă de 34 de ani, a mai dat dovadă de fair-play în 2005, atunci cand evolua la formaţia Werder Bremen. Internaţionalul german i-a spus arbitrului unei întalniri din Bundesliga că nu a fost faultat în careu, deşi acesta dictase lovitură de pedeapsă în favoarea echipei sale.

În memoria lui Simoncelli

O placă de bronz în memoria lui Marco Simoncelli va fi dezvelită, sambătă, înainte de Marele Premiu al Malaysiei la MotoGP, pe circuitul de la Sepang, unde pilotul italian a murit într-un accident în urmă cu un an.

Piloţi şi conducători se vor aduna în faţa acestei plăci memoriale, în virajul 11 al circuitului, unde Simoncelli, care avea 24 de ani şi fusese campion mondial la moto2 în 2008, a pierdut controlul asupra motocicletei, a anunţat directorul general al circuitului, Razlan Razali. Un nou trofeu la MotoGP, denumit "Marco Simoncelli - cel mai bun tanăr al anului", va fi lansat cu această ocazie.

Glumă proastă

Ambasada Japoniei la Paris a trimis o scrisoare de protest la postul TV France 2, după ce realizatorul Laurent Ruquier a prezentat un foto-montaj în care portarul japonez Eiji Kawashima avea patru braţe, referire la evoluţia bună din meciul amical cu Franţa. Vineri seară, Japonia a învins Franţa, scor 1-0, în meci amical, datorită în mod special portarului Eiji Kawashima, care a apărat foarte bine. în emisiunea de divertisment de a doua zi, Laurent Ruquier a prezentat un foto-montaj în care Kawashima avea patru braţe, explicand că acesta este "efectul Fukushima". Purtătorul de cuvant al Guvernului japonez, Osamu Fujimura, a anunţat că Ambasada Japoniei de la Paris a trimis o scrisoare de protest, deoarece acest reportaj a fost "deplasat şi a rănit sentimentele supravieţuitorilor".

Hitzfeld cu degetul sus

FIFA a anunţat, marţi, că a lansat o procedură disciplinară împotriva selecţionerului Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, acuzat că ar fi făcut gesturi obscene la meciul cu Norvegia, de vineri seară, din preliminariile CM-2014. Vizibil exasperat de deciziile arbitrului spaniol David Fernandez Borbalan, germanul a fost văzut ridicand de două ori degetul mijlociu. El şi-a recunoscut gestul, însă a subliniat că nu viza pe nimeni în mod special. "Vicepreşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul FIFA, Rafael Esquivel, a decis să deschidă o procedură disciplinară împotriva lui Ottmar Hitzfeld. Antrenorul are la dispoziţie zece zile pentru a-şi prezenta poziţia în acest caz. După ce va prezenta argumentele, vicepreşedintele va stabili următoarele etape", se arata într-un comunocat al FIFA.  Această procedură nu-l va împiedica pe Ottmar Hitzfeld să stea pe bancă, marţi seară, la meciul cu Islanda, din grupa E de calificare la CM-2014.

Top Facebook

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a devenit primul sportiv care are 50 de milioane de fani pe reţeaua de socializare Facebook, cu zece milioane mai mulţi decat argentinianul Lionel Messi. Acest lucru înseamnă că cinci la sută dintre persoanele care folosesc reţeaua Facebook sunt fani ai fostului jucător de la Manchester United.  Messi este al doilea, urmat de David Beckham (21 milioane de fani) şi Kaká (18 milioane). Baschetbalistul Lebron James este al cincilea, Michael Jordan al şaselea, iar Andres Iniesta al şaptelea. Tot un baschetbalist, Dwayne Wade, este al optulea, jucătorul indian de crichet Sachin Tendulkar al nouălea, iar sportivul din wrestling John Cena completează topul primilor zece.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.