Sport

Ferrari nu-l vrea pe Vettel

Ziarul de Vrancea
16 oct 2012 613 vizualizări
Conform BBC, dublul campion mondial şi liderul la zi al ierarhiei piloţilor ar urma să treacă din 2014 la Ferrari, a anunţat, ieri, BBC, însă atat scuderia de la Maranello cat şi actuala echipă a germanului, Red Bull, au negat această informaţie. Se pare că Fernando Alonso ar fi blocat mişcarea

BBC susţine că Vettel, 25 de ani, ar fi încheiat deja un precontract cu Ferrari, care ar avea prioritate, astfel, în a-l angaja pe pilotul german în 2014. Pană atunci, Ferrari ar urma să-i prelungească înţelegerea lui Felipe Massa, scadentă la finalul sezonului acesta, astfel că brazilianul ar continua şi în 2013 să facă echipă cu spaniolul Fernando Alonso, vedeta incontestabilă a echipei. Primii care au reacţionat la aceste informaţii au fost cei de la Red Bull, managerul Cristian Horner precizand că "fără urmă de îndoială, Sebastian Vettel va face parte din echipă în 2014". Horner a adăugat că Vettel are contract cu Red Bull pană la finalul anului 2014. De asemenea, Ferrari a dezminţit angajarea lui Vettel, prin vocea preşedintelui său, Luca di Montezemolo, care a afirmat că nu îşi doreşte o rivalitate în cadrul echipei. "Astăzi, problema nu o reprezintă piloţii. şi nu vreau doi cocoşi în acelaşi coteţ de găini, ci vreau doi piloţi care să lupte pentru Ferrari, nu pentru ei. Nu vreau probleme şi rivalităţi, cum nu le-am avut între Schumacher şi Irvine, între Schumacher şi Barrichello, între Alonso şi Massa sau între Massa şi Schumacher sau Massa şi Raikkonen", a spus Montezemolo la Radio Rai, potrivit autosport.com.

Fernando Alonso, el însuşi dublu campion mondial de Formula 1, în 2005 şi 2006, nu pare a agrea un coechipier de talia lui Vettel, preferand colegi care să îndeplinească rolul de "locotenenţi". Obişnuit să fie vioara întai la echipa din care face parte, pilotul în varstă de 31 de ani a avut un sezon plin de scandaluri şi intrigi în 2007, cand a concurat la McLaren-Mercedes, unde a fost coechipier cu britanicul Lewis Hamilton, o stea în ascensiune atunci. Alonso a părăsit McLaren la finalul acelui sezon, trecand la Ferrari, unde Massa a îndeplinit rolul dorit de spaniol. Mai mult, Alonso ar avea un cuvant greu de spus în alegerea celui de-al doilea pilot al scuderiei şi presa internaţională a speculat că el ar fi blocat angajarea lui Hamilton la Ferrari la începutul acestui an. Deşi nu a beneficiat de un monopost performant, Alonso a condus clasamentul piloţilor multă vreme în acest an, el pierzandu-şi poziţia după ce Vettel a obţinut trei victorii consecutive în ultimele trei etape ale CM de Formula 1. În acest moment, avansul germanului faţă de Alonso în clasamentul piloţilor este de şase puncte, cand mai sunt de disputat patru curse. (MEDIAFAX)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.