Sport

Doroftei îl bate pe Obreja prin KO!

Ziarul de Vrancea
12 oct 2012 4884 vizualizări
Fostul mare campion l-a făcut varză pe preşedintele Federaţiei Romane de Box

Fostul campion mondial la box profesionist Leonard Doroftei a declarat, ieri, că discută perfectarea unui meci de retragere în primăvara anului viitor, precizand că, dacă nu va lupta cu Balbi, poate o va face cu Rudel Obreja, actualul preşedinte al FR de Box. "În privinţa meciului de retragere, am demarat deja discuţii. Cel mai probabil, va avea loc în primăvara anului viitor. Dacă nu vine Balbi, poate că o să boxez cu Obreja, deşi el este la o altă categorie. Eu vin cu centura de campion WBA şi el vine cu centura de preşedinte al FRB!", a afirmat Doroftei. Obreja declarase la Radio GSP că, în 2001, Doroftei era să moară după meciul cu Balbi de la Bucureşti. "A trecut prin nişte momente foarte grele, după un meci foarte greu. Eu l-am luat cu maşina mea şi m-am dus, cu claxoane şi cu faza lungă pînă la spitalul de Urgenţă. îi scădea pulsul la 30 sau la 40, am stat toată noaptea lîngă el", a declarat Obreja.

În replică, Doroftei a afirmat: "Cred că omul ăsta are şi studii de medicină. Doctorul Turculeţ de la Floreasca trăieste şi poate să spună dacă era să mor sau nu. Acum susţine că mi-a salvat şi viata şi ar trebui să-i sărut şi mana! La orice gală este un medic, toata lumea ştie asta şi faptul că el m-a dus la spital, şi nu ambulanţa, a fost un lucru care putea să-mi facă rău". Doroftei spune că ar fi urmat să lupte cu Mayweather după întalnirea cu Gatti. "Obreja ar trebui să-mi mulţumească pentru că l-am dus la Atlantic City, să vada lumea bună a boxului profesionist! îmi amintesc că pană acum un singur pugilist roman a boxat acolo. De fapt, un roman a avut curajul să se ducă la americani la ei acasă şi să se bată cu ei! De ce? Pentru că nu mi-a fost frică, pentru că pe mine nimeni cu m-a protejat în Interbox! Mi s-au dat meciuri doar cu nume grele. Ştiţi cu cine trebuia sa boxez dupa Gatti? Cu Mayweather!", a spus fostul pugilist. Dorftei neagă problemele medicale, fiind dispus să accepte un control pentru a dovedi adevărul: "Eu am fost bătut în box, dar nu m-a dat nimeni afară din satul olimpic. În ceea ce priveşte aşa zisa mea problemă medicală, eu îi propun un targ: eu merg la un control la orice spital vrea el, dar aş vrea şi ca el să meargă la un detector de minciuni să ne spună ce a fost cu corupţia la Beijing şi cu gala Bute!"

La FR de Box vor fi organizate alegeri în luna noiembrie şi la Adunarea Generală a fost invitat şi secretarul general al AIBA, Ho Kim, spune Doroftei. "Pe 23 noiembrie vom veni la federaţie! Eu, Feri Vaştag,Vasile Catea, Titi Tudor şi mulţi alţii. Avem un program, o strategie de reconstrucţie pornind de la bază şi vrem binele sportivilor. L-am invitat la alegeri şi pe domnul Ho Kim, secretarul general AIBA, care poate că o să spună presei cum s-a luptat Obreja cu corupţia la Beijing!”, a conchis Leonard Doroftei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.