Sport

Progresul Focşani a ajuns pe podiumul ligii întai de futsal

Dan Chiriac
10 oct 2012 685 vizualizări
Progresul Focşani şi United Galaţi au oferit cel mai frumos meci al sezonului, după cum au considerat cei care au transmis meciul în direct. Focşănenii puteau caştiga la 6 – 7 goluri diferenţă, dar puteau fi şi egalaţi în final

Fotbalul de sală a dovedit marţi seara că este un sport spectaculos, în care răsturnările de scor pot apărea în orice moment. Cine îşi putea imagina, cu şase minute înainte de final, la scorul de 7-2, că focşănenii vor mai avea emoţii pentru a caştiga partida. Gălăţenii au marcat de patru ori, e adevărat una dintre reuşite după un fault în atac, şi au ratat alte patru situaţii din faţa porţii adverse. Ar fi fost însă nedrept ca Progresul să nu caştige un meci pe care l-a dominat copios timp de 35 de minute.

Comentatorii partidei s-au bucurat de finalul palpitant de joc şi au considerat că întalnirea a fost cea mai frumoasă din această ediţie de campionat. Focşaniul a făcut un meci aproape perfect în primele 35 de minute, nelăsand aproape nicio şansă adversarilor. Doar cuplul Moldoveanu-Curteanu a încercat să ofere o replică cat de cat acceptabilă. De altfel, Moldoveanu a deschis scorul în minutul 6, dar două minute mai tarziu, Chivu şi-a început recitalul. A marcat de patru ori pană la pauză. Stanciu a reuşit un gol şi a stabilit scorul pauzei, 5-1. Mulţi au crezut că meciul este încheiat.


Om în plus, penalty-uri ratate

Imediat după pauză Apostol a redus din diferenţă, dar Chivu şi Toader- din lovitură de la şase metri - au dus scorul la 7-2. Spectatorii s-au gărbit să salute victoria favoriţilor şi să-l aclame pe antrenorul Petrache Gurguiatu, care în ziua meciului a împlinit 53 de ani. Aveau însă să urmeze şase mintue de foc. Unii dintre cei prezenţi în sală au ieşit afară, nemaisuportand presiunea. Curteanu, fostul jucător al Focşaniului, a redus din diferenţă, 3-7, şi tot el a marcat golul patru după o talpă pusă portarului Borş. După meci, oficialii au acceptat că au greşit, poate şi pentru că proporţiile scorului în acel moment erau destul de mari şi nimeni nu se gandea că diferenţa se va reduce la un singur gol. Gălăţenii au scos portarul, au atacat cu un om în minus, dar au şi greşit. Chivu şi Stanciu au beneficat de lovituri de la 10 metri, dar nu au putut să-l învingă pe portarul naţionalei Romaniei, Tănăsilă. Moldoveanu a punctat de două ori, în ultimele două minute şi a redus scorul la 7-6.

„A fost un meci foarte greu. Le mulţumesc băieţilor pentru dăruirea şi ambiţia cu care au jucat. Puteam caştiga la o diferenţă mai mare, dar pe final am ajuns să avem emoţii. Importante sunt cele trei puncte”, ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu, care după meci şi-a cinstit fotbaliştii pentru jocul prestat. La randul lor, jucătorii i-au cantat “La mulţi ani!” tehnicianului.

Progresul Focşani a jucat cu: Borş, Olăraşu, Sava - Ungureanu, Popa, Chivu, Săraru, Stanciu, Mîndrescu, Valentin Toader, Bucătaru, Alecsandrescu, Smărăndoiu. United a replicat cu: Tănăsilă – Dodan, Apostol, Moldoveanu, Ivan, Toniţă, Bîgu, Curteanu, Tudose, Popliacă, Lupu, Buleandră, Ilie. În randul echipei focşănene a jucat şi Florin Săraru, adus special de la Constanţa pentru acest joc. Fotbalistul a plecat în această vară acasă, după 11 ani petrecuţi la Focşani, dar a fost convins să continue la sală la echipa din Focşani. Rămane de văzut dacă acesta va fi chemat şi la partidele următoare. Î

n urma acestui rezultat, Progresul Focşani a urcat pe locul trei în liga întai de futsal, la egalitate de puncte cu campioana ultmelor ediţii, formaţia din Tîrgu Mureş. Etapa viitoare, focşănenii vor sta, urmand ca peste două etape să joace în deplasare la Odorheiul Secuiesc. Progresul Focşani a supraveţuit în primele etape cu ajutorul unor oameni de afaceri. Acum, echipa speră să beneficieze şi de sprjinul Consiliul Local, care are datoria să aloce bani pentru singura echipă de liga întai din judeţ. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.