Sport

Unde sunt Hansenii de altădată?

Ziarul de Vrancea
3 oct 2012 613 vizualizări
Astăzi, de la ora 22:05, pe Arena Naţională, se dispută partida Steaua - FC Copenhaga din grupa E a Ligii Europa * meciul poate fi urmărit pe ProTV, DigiSport 1 şi DolceSport1

Stuttgart - Steaua 2-2 şi Copenhaga - Molde 2-1. Acestea au fost rezultatele primei runde din grupa E a Ligii Europa. Ceea ce înseamnă că formaţia din capitala Danemarcei este lider, iar Steaua este cea care a obţinut cel mai bun rezultat din această primă confruntare din cvartetul grupei. Oare va reuşi vreuna dintre echipele nordice să scoată în punct la Stuttgart? Să nu ne amăgim: Copenhaga e o echipă tare, nu seamănă nici de un fel cu Odense 1963 (bătută de Dinamo cu 2-7 în două manşe), nici cu Vejle 1985 (2-5 cu Steaua), ci este o variantă îmbunătăţită a echipei FC Copenhaga 2009 (2-0, 0-2 cu CFR Cluj). Are o participare în primăvara Ligii Campionilor şi nu de pe vremea lui Hamlet, ci chiar anul trecut, cand a stat în grupă în urma Barcelonei, eliminand Rubin Kazan şi Panathinaikos, înainte de a fi eliminată de Chelsea (0-0, 0-2). Iar această performanţă a urmat unor alte două calificări în primăvara Ligii Europa. Aşa că Steaua nu se mai întalneşte cu nişte Hanseni şi Olseni de pe vremea amatorismului prelungit danez, ci cu o echipă care poate face performanţă.
Ce-i drept, nici Steaua nu-i de lepădat, se pare că este cea mai luminoasă "Stea" de la "Boro" încoace. Faptul că, sub bagheta lui Laurenţiu Reghecampf, poate ataca cu succes pe două-trei fronturi spune ceva. În meciul de astăzi, de pildă, "Reghe" îl va ţine pe tuşă pe Szukala, nu pentru că nu ar fi apt de joc, ci pentru că nu este refăcut şi este bine să fie menajat pentru derbiul cu CFR Cluj.
Regecampf a caracterizat astfel jocul danezilor:  "Ştim exact ce ne aşteaptă. Meciul e foarte important pentru ambele echipe, dacă vor caştiga ei vor lua o opţiune majoră pentru calificare. Danezii au caţiva jucători valoroşi, au un joc bun pe benzi. Le-am spus fotbaliştilot mei că trebuie să fie atenţi, nu trebuie să-i desconsiderăm", a explicat Reghecampf.
Şi belgianul Ariël Jacobs, tehnicianul oaspeţilor îşi tratează adversarii cu respect: " Înainte să înceapă această grupă, toată lumea se aştepta ca Stuttgart să fie favorită, dar văzand jocul de la Stuttgart am remarcat o echipă foarte bună a Stelei obţinand un punct acolo. Asta spune multe despre Steaua. Ambele echipe au şanse egale maine. M-am documentat în ceea ce priveşte tradiţia Stelei şi am aflat că are o istorie bogată în fotbalul european", a spus tehnicianul.
Partida Steaua Bucureşti - FC Copenhaga, din etapa a II-a a grupei E a Ligii Europa, se va disputa astăzi de la ora 22.05, pe Arena Naţională, şi va fi transmisă în direct de ProTV, Dolce Sport 1 şi Digi Sport 1. De la aceeaşi oră şi în aceeaşi etapă, se dispută în Norvegia partida IF Molde - VfB Stuttgart, care poate fi urmărită pe DigiSport 2.
Dintre celelalte partide din cele 12 grupe ale Ligii Europa, în Romania se pot urmări: Neftci Baku - Inter Milano (DigiSport 1), Rubin Kazan - Partizan Belgrad (ora 19:00, Dolce 1), Panathinaikos - Tothenham (20:00, Dolce 2, Digi 3), Lazio - Maribor (22:05, Digi 2), Einhoven - Napoi (22:05, Dolce2),  Liverpool - Udinese (22:05, Digi 3).
Formaţiile probabile
Steaua: Tătăruşanu - Georgjevski, Gardoş, Chiricheş, Pîrvulescu - Bourceanu, Prepeliţă - Popa, Tănase, Chipciu - Rocha.
FC Copenhaga: Christensen - Jacobsen, Sigurdsson, Staatgard, Bengtsson - Kristensen, Claudemir, Delaney, Jørgensen - Cornelius, Santin.
Arbitru: Luca Banti (Italia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.