Sport

MOZAIC SPORTIV Sponsor tare la Oţelul

Ziarul de Vrancea
26 sep 2012 594 vizualizări
Omul de afaceri Dan Adamescu va sponsoriza prin intermediul Astra Asigurări echipa de fotbal Oţelul Galaţi cu suma de 10 milioane de euro în următorii 5 ani.

"Contractul de sponsorizare stipulează că brandul Astra Asigurări va fi promovat pe stadionul echipei din Galaţi, pe site-ul şi publicaţiile echipei. De asemenea, brandul sponsorului va fi prezent pe tricouri (...). în schimb, Astra Asigurări va oferi susţinere financiară", se arată într-un comunicat transmis de Astra. Clubul Oţelul Galaţi a fost preluat în 14 septembrie de The Nova Group, firmă controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, se menţionează în comunicat. Astra Asigurări a fost înfiinţată în anul 1991 şi are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%.  The Nova Group Investments Romania şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de Dan Adamescu.


Tecău se descurcă şi cu indianul


Perechea Horia Tecău/Leandro Paes (Romania/India), cap de serie numărul 1, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Bangkok (Thailanda), dotat cu premii totale de 551.000 de dolari. Tecău şi Paes au trecut în runda inaugurală de cuplul olandez Robin Haase/ Jean-Julien Rojer, scor 6-4, 7-5. În sferturi, Tecău şi Paes vor întalni cuplul Janko Tipsarevic/Alexander Waske (Serbia/Germania).  Tecău evoluează cu tenismenul indian doar la acest turneu, apoi jucătorul roman va reveni în echipă cu suedezul Robert Lindstedt pentru finalul sezonului.


Drama unui motociclist roman


Motociclistul Mircea Vrăjitoru se află internat în stare gravă la un spital din Faro, după ce a suferit, duminică, un accident în timpul unei competiţii care a avut loc în Portugalia. Sportivul în varstă de 19 ani a căzut în cursa clasei Superstock 600 din cadrul Marelui Premiu al Portugaliei, desfăşurat la Portimao. El a pierdut controlul motocicletei în urma unui "high side" şi a rămas inconştient pe pistă. Vrăjitoru a fost transportat de urgenţă la spital, unde doctorii i-au indus o comă artificală. "Noi pană aseară nu am înţeles exact care e situaţia. A venit un prieten de-al nostru din Portugalia şi ne-a tradus exact ce au spus doctorii. Situaţia lui Mircea este gravă, dar medicii nu sunt depăşiţi de situaţie. Totul este sub control. Coma i-a fost indusă imediat după accident pentru a lasă creierul să se concentreze pe zonele afectate. Nu avea nevoie de activităţi în plus. Peste două zile medicii îl vor trezi şi abia atunci vom şti cu ce ne confruntăm", a declarat, ierri, mama lui Mircea Vrăjitoru.


Ienei a ieşit de la terapie intensivă


Fostul antrenor al echipei naţionale a Romaniei şi al echipei Steaua Emeric Ienei a fost mutat, ieri, de la secţia de terapie intensivă a Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj într-un salon, după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit în urma operaţiei pe cord. Doctorul Adrian Molnar, care a făcut parte din echipa de medici care l-a operat pe Emeric Ienei, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că fostul antrenor ar putea fi externat de la Institutul Inimii la începutul săptămanii viitoare.


Mega-ofertă pentru Falcão


Clubul Chelsea vrea să-l achiziţioneze pe atacantul columbian al formaţiei Atletico Madrid, Radamel Falcão, patronul grupării de pe Stamford Bridge, Roman Abramovici, dandu-şi acordul pentru oferirea sumei de 45 de milioane de lire sterline în vederea achiziţionării jucătorului. "Deja au început discuţiile interne pentru Falcão. Patronul vrea ca totul să se rezolve cat mai repede pentru ca un alt club să poate face altă ofertă pană în ianuarie, cand se redeschide perioada de transferuri", a declarat pentru The Sun o sursă din cadrul clubului Chelsea. Falcão, în varstă de 26 de ani, a marcat 115 goluri în trei ani de cand este în Europa, el reuşind şi un hat-trick în Supercupa Europei cu Chelsea, din august. Atletico Madrid l-a achiziţionat pe Falcão de la FC Porto vara trecută penyru 32 de milioane de lire sterline.


Kaká, ravnit de turci


Preşedintele clubului Galatasaray, Unsal Aysal, a declarat că în cazul în care echipa turcă va trece de grupele Ligii Campionilor, atunci se va încerca transferul brazilianului Kaká de la Real Madrid. "Dacă trecem în optimile Ligii Campionilor vom încerca să-l aducem pe Kaká. El s-ar putea integra bine în echipa noastră. Mi-ar plăcea să-l văd cu tricoul echipei Galatasaray", a declarat Unsal Aysal. Galatasaray, adversara echipei CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor, ocupă primul loc în clasamentul campionatului turc, cu 13 puncte, obţinand în primele cinci etape patru victorii şi o remiză. CFR Cluj şi Galatasaray Istanbul fac parte din grupa H a Ligii Campionilor, alături de formaţiile Sporting Braga şi Manchester United. Echipa clujeană va întalni formaţia din Istanbul în data de 23 octombrie, în deplasare, şi la 7 noiembrie, pe teren propriu.


Recordul lui Pizzaro


Atacantul peruan al formaţiei Bayern München, Claudio Pizarro, a intrat pe teren în minutul 79 al meciului cu VfL Wolfsburg, scor 3-0, devenind jucătorul străin cu cele mai multe partide disputate în Bundesliga, 337, marţi, în etapa a V-a. Pizarro i-a depăşit pe brazilianul Zé Roberto şi gruzinul Levan Koviashvili, ambii cu cate 336 de meciuri. Peruanul, care la 34 de ani se află la al 13-lea sezonul în Germania, deţine şi recordul golurilor marcate de un jucător străin (160) în campionatul Germaniei.

A murit John Bond


Fostul antrenor al echipei Manchester City, John Bond, în funcţie din 1980 pană în 1983, a încetat din viaţă la varsta de 79 de ani, a anunţat, miercuri, clubul din prima ligă engleză.  Bond a reuşit să ducă Manchester City în finala Cupei Angliei în 1981, pierdută în faţa formaţiei Tottenham. El a mai antrenat echipele Norwich, Swansea şi Birmingham, după ce a disputat peste 400 de meciuri ca fundaş la West Ham timp de 16 sezoane.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.