Sport

MOZAIC SPORTIV: Niculescu antrenează la Oradea

Ziarul de Vrancea
25 sep 2012 506 vizualizări
Tehnicianul Claudiu Niculescu a ajuns la un acord cu conducerea grupării FC Bihor şi va fi noul antrenor al echipei din Liga a II-a, a anunţat, clubul din Oradea, pe site-ul său oficial.

Niculescu şi-a reziliat, luni, contractul cu Universitatea Cluj, apoi el a ajuns la Oradea şi s-a înţeles cu conducătorii bihoreni pentru preluarea postului de antrenor principal. De altfel, fostul jucător dinamovist a condus, marţi dimineaţă, primul antrenament al echipei "roş-albastre" la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola". "A ajuns la Oradea. A şi condus primul antrenament, urmează ca în cursul zilei de azi să definitivăm hartiile", a declarat preşedintele clubului, Şerban Morcan. Claudiu Niculescu îl înlocuieşte astfel pe Gheorghe Ghiţ, tehnician care şi-a reziliat contractul "de comun acord". Niculescu va conduce de pe bancă primul joc al noii sale echipe la sfarşitul săptămanii, în deplasare, cu Damila Măciuca.


Tadici şi-a ales secunzii


Naţionala de handbal feminin a Romaniei a început prima acţiune cu noul antrenor principal pe banca tehnică, Gheorghe Tadici, care va fi secondat de Florin Pera, fost la Tomis Constanţa şi actualul tehnician de la SCM Craiova, Bogdan Burcea.  Antrenorul Gheorghe Tadici a convocat 32 de jucătoare pentru prima acţiune a toamnei, care vor fi împărţite în două loturi. Reunirea a avut loc luni, la Bucureşti, iar după efectuarea vizitei medicale, jucătoarele s-au deplasat la Ramnicu Valcea, unde vor susţine şi două meciuri de verificare cu campioana Oltchim, programate joi şi vineri. Echipa Romaniei se va muta apoi la Oradea, unde va susţine alte două partide amicale, cu Olanda, în 2 şi 3 octombrie, stagiul tricolorelor urmand să se încheie în aceeaşi locaţie, la Trofeul Carpaţi, la care au mai fost invitate reprezentativele Ungariei şi Ucrainei. La acest turneu, lotul Romaniei va fi împărţit în două. Următoarea reunire a naţionalei Romaniei este programată în 20 noiembrie, la Timişoara, pentru turneul final al CE din luna decembrie. Jucătoarele vor fi cantonate pană în 1 decembrie, interval în care au programată şi o deplasare la Dortmund, pentru două meciuri amicale cu Germania.


Culturistul huligan


Un culturist a încercat să-i mituiască pe ofiţerii de control antidoping la Campionatele Naţionale de la Reghin, apoi l-a agresat pe unul dintre aceştia şi pe consilierul Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), care au fost nevoiţi să apeleze 112, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale Antidoping. ANAD a efectuat un control la Campionatele Naţioanle de culturism de la Reghin, care au avut loc sambătă, la solicitarea federaţiei de specialitate. Ofiţerii de control antidoping au fost confruntaţi cu mai multe probleme în desfăşurarea activităţii lor, printre care s-a numărat şi lipsa unui spaţiu adecvat pentru recoltarea probelor. Mai mult, un sportiv i-a agresat pe oficialii ANAD după ce aceştia au refuzat mita oferită. ANAD solicită public Federaţiei Romane de Culturism şi Fitness, care nu se află la prima abatere, să ia măsurile care se impun pentru eliminarea situaţiilor de acest gen.

Mutu mai stă pe tuşă


Atacantul Adrian Mutu, accidentat la gleznă, nu va evolua în meciul pe care AC Ajaccio îl susţine, astăzi, în compania formaţiei AC Arles-Avignon, în 16-imile de finală ale Cupei Ligii Franţei. Jucătorul în varstă de 33 de ani ar urma să fie disponibil pentru meciul cu Brest, de sambătă, din campionatul Franţei. Mutu nu a jucat duminică în meciul cu Girondins Bordeaux, el suferind o entorsă la gleznă chiar în dimineaţa partidei.


Nadal nu se grăbeşte


Spaniolul Rafael Nadal, accidentat la genunchiul stang, nu va reveni pe circuitul de tenis decat atunci cand va fi apt sută la sută, a declarat sportivul cotidianului L'Equipe. "Situaţia este foarte clară: trebuie să mă îngrijesc mai întai, să fiu perfect restabilit înainte de a decide unde şi cand să joc. Nu voi reveni decat atunci cand voi fi apt sută la sută. Nu vreau să mai joc cu îndoieli în privinţa capacităţii mele fizice", a subliniat fostul număr 1 mondial, care nu a mai jucat din 28 iunie, de la înfrangerea sa în turul doi la Wimbledon în faţa cehului Lukas Rosol. Jucătorul de 26 de ani suferă din primăvară de "de o inflamare a țesutului gras interrotulian la genunchiul stang (sindromul Hoffa)". "În prezent nu sunt în stare să merg pe teren. Nu am mai atins racheta, dar muncesc mult în fiecare zi", a declarat Nadal.

Sala din Cluj se micşorează


Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj va suferi modificări pentru asigurarea distanţei de siguranţă între teren şi tribuna A, la meciurile din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, în care echipa "U" Jolidon s-a calificat în premieră, astfel că va fi demontat un rand de scaune. Lăţimea actuală a terenului nu este adecvată pentru meciurile din faza grupelor, EHF avand cerinţe superioare celor din preliminarii.  Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al "U" Jolidon Cluj, a menţionat că în urma modificărilor se vor pierde 63 de locuri.


Trimişi la poligraf


Jucătorii şi antrenorii echipei Lokomotiv Plovdiv, din prima ligă bulgară, vor fi supuşi testului cu detectorul de minciuni, la dorinţa expresă a preşedintelui grupării, Veselin Mareşki, care crede că aceştia au aranjat meciul cu Botev Vraţa, pierdut, scor 0-1. "Nimeni nu este invincibil, dar această înfrangere este foarte ciudată. Pentru mine, fair-play-ul este foarte important şi de aceea jucătorii şi antrenori vor fi supuşi testului cu detectorul de minciuni", a declarat oficialul. Lokomotiv Plovdiv a suferit un eşec neaşteptat în meciul cu Botev Vraţa, ocupanta ultimului loc în clasament, cu cinci înfrangeri de la începutul sezonului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.