Sport

Iulian Surlă merge din medalie în medalie la mondiale

Dan Chiriac
24 sep 2012 779 vizualizări
Sportivul focşănean a obţinut bronzul la competiţia din Italia

Focşăneanul Iulian Surlă, profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul cu Program Sportiv din Focşani, a obţinut medalia de bronz, în Italia, la campionatele mondiale de Nage No Kata. Acesta a concurat alături de colegul său de la clubul Lioberty Oradea, Ciprian Fleisz, şi a obţinut bronzul mondial. Cei doi, legitimaţi la Liberty Oradea, şi-au arătat încă o dată valoarea deosebită. Cuplul roman a pierdut de puţin calificarea în marea finală şi s-au mulţumit pană la urmă cu ultima treaptă a podiumului. Ajuns la 31 de ani, Surlă a obţinut o nouă medalie mondială în anul în care s-a şi căsătorit. Acesta a obţinut nu mai puţin de patru titluri naţionale la seniori şi cinci la juniori. Campionul originar din Focşani se laudă cu peste 100 de medalii cucerite la întrecerile europene, mondiale şi balcanice la care a participat. Perechea formată din Ciprian Fleisz şi Iulian Surlă a cucerit medalia de bronz la mondialele din 2009 şi pe cea de argint în 2010. După ce în 2011 au venit doar pe poziţia a cincea, fiind devansaţi de sportivii asiatici, acum cei doi au urcat din nou pe podium. Cei doi sînt pregătiţi la clubul Liberty Oradea de Alexandru Chirilă. Nage No Kata înseamnă tehnici de proiectare. Aceasta este compusă din trei tehnici din fiecare dintre cele cinci grupe existente în judo: tehnici de mînă (te waza), de şold (goshi waza), de picior (ashi waza). Fiecare dintre cele 15 procedee e realizat de două ori, o dată la stînga şi o dată la dreapta, în total 30 astfel de mişcări. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.