Sport

Decaderea unui campion: Nastase este pus in situatii jenante de logodnica sa

Ziarul de Vrancea
21 sep 2012 1169 vizualizări
Fosti si actuali angajati si colaboratori ai clubului Vointa descriu situatiile jenante in care Ilie Nastase este pus de catre logodnica sa, Brigitte Sfat.

Ilie Nastase da cu grebla. Brigitte Sfat sta cu miinile in sin si se uita la el. Nimic anormal in cele doua fotografii. Fostul jucator de tenis ajuta la igienizarea bazei sportive Vointa, baza pe care a primit-o, cu titlu gratuit, de la Guvernul Romaniei pentru construirea unei Academii de Tenis ce-i va purta numele. Iar logodnica lui ii este alaturi.

Daca cele doua imagini sint insa completate cu declaratiile oamenilor care vin zilnic pe Vointa, de la angajati, colaboratori, antrenori si pina la cele ale unor parinti de sportivi, rezulta o realitate umilitoare si jenanta pentru imaginea celui mai mare tenisman al Romaniei. Si care scoate la iveala comportamentul Brigittei Sfat fata de partenerul sau de viata.

Primul semn ca Sfat a preluat comanda a aparut in primavara acestui an. Pe 19 martie, cind Ilie Nastase a preluat gestiunea bazei dupa zece ani de procese cu Clubul Sportiv Vointa, cea care a dat primele declaratii a fost ea, vorbind la persoana a doua plural. "In fine, ni s-a facut dreptate! Zece ani am platit impozite la stat pentru aceste terenuri si nu am putut beneficia de ele. E baza noastra", a spus atunci Sfat.

De atunci, lucrurile au evoluat. De la rolul de purtatoare de cuvint a lui Ilie Nastase, Sfat a trecut la cea de stapina. "Tot ce se intimpla aici, in baza, reprezinta deciziile Brigittei Sfat. Nastase nu are nici un cuvint de spus in fata ei!", a declarat Vlad Mocanu, antrenorul uneia din cele doua grupe de copii ale sectiei de fotbal, singura care a mai ramas activa din Clubul Sportiv Vointa.

Acesta este completat de parintele unui sportiv: "Vin la toate antrenamentele fiului meu si, fara sa vreau, o vad si o aud pe aceasta Brigitte Sfat. O aud pentru ca atunci cind vorbeste, ea de fapt urla. Imi este dificil sa redau cuvintele pe care i le adreseaza lui Ilie. Vorbeste cu el mai rau ca la usa cortului. Il injura, pur si simplu, si il mai face si cirpa", a marturisit Viorel Popescu.

Aceleasi lucruri le-a spus si un alt tatic, Florentin Nedelcu. "Nu-mi vine sa cred ca e real cind o vad pe Brigitte Sfat cum urla la Ilie Nastase! La Ilie Nastase!!! Si cit de urit ii vorbeste! Nici un om nu trebuie sa accepte o asemenea situatie", a povestit Nedelcu.

Despre comportamentul lui Brigitte Sfat a vorbit si Florin Pelmus, presedintele Scolii de Fotbal Florin Halagian, scoala care nu a putut fi evacuata de Ilie Nastase din baza datorita contractului de asociere semnat cu clubul Vointa si care expira abia in 2018: "In urma cu doua luni ne-am trezit in incinta cu Brigitte Sfat, care avea intr-o mina o teava. Linga mine erau contabila si doi angajati. Dintr-o data, o vedem pe aceasta cum incepe sa dea cu picioarele si cu teava in usi si in geamuri pina le sparge. Dupa ce am chemat politia am intrebat-o cine e. «Eu sint Brigitte!», a spus ea".

Dupa acest incident, Pelmus a dat-o in judecata pe Sfat pentru distrugere. "Este o scandalagioaica penala. Din cauza ca nu plecam din baza, Sfat a ordonat sa ne taie utilitatile, apa si curentul. Ultima data cind am vorbit mi-a spus sa incerc sa o abordez altfel! Nu stiu ce a vrut sa spuna! Sa o abordez intim?!", a adaugat Pelmus. Acesta crede ca daca ar vorbi cu Nastase ar exista o cale de intelegere.

"Cu Ilie sigur am gasi o cale de mijloc. Cu ea, imposibil! Dar situatia e depasita deoarece Nastase nu are nici un cuvint de spus aici. Si il mai si umileste de fata cu toata lumea. Eu am auzit-o cum l-a injurat. «Du-te-n ma-ta si in mortii ma-tii, prostule!» Asa i-a spus", a afirmat Florin Pelmus.

Lacat pe terenul de fotbal
De trei saptamini, Ilie Nastase a inchis terenul de fotbal din baza Vointa, teren pe care se antrenau grupe de copii. Motivul invocat: atacul capuselor. "De ani de zile, copiii nostri se antreneaza aici si nu am auzit niciodata ca ar fi fost intepati de capuse sau de alte insecte. Si acum, la sfirsitul verii!", a declarat Florentin Nedelcu, tatal unui sportiv.

Cele doua grupe de copii, de 10 si 12 ani, sint ultimele active din Clubul Sportiv Vointa. "De cind baza a fost preluata de Ilie Nastase, incet-incet s-au inchis toate sectiile, desi el este obligat sa mentina activitatea sportiva", a mai declarat parintele.

Se pregateste terenul de la Lac!
In cele 6 luni de cind Ilie Nastase a preluat baza sportiva Vointa, s-au facut lucrari de curatare si nivelare pe suprafata de teren care da la Lacul Floreasca. Au fost doboriti copacii, a fost taiata vegetatia, dar a fost pregatita si groapa pentru o piscina. "Toate lucrarile facute pina acum pregatesc construirea unui club de fite pe malul lacului", a declarat un angajat al bazei.

Ilie Nastase a suferit un puseu de tensiune
In virsta de 66 de ani, Ilie Nastase a solicitat in ziua de 4 septembrie interventia unei ambulante. Medicii sositi acasa au constatat ca acesta a avut un puseu de hipertensiune. Dupa ce a fost stabilizat, Nastase a refuzat internarea.

Brigitte Sfat: vedeta Playboy, milionara si fosta puscariasa
Logodnica lui Ilie Nastase are un trecut tumultuos, cu bune, dar si cu rele. Fosta favorita a concursurilor de Miss si actuala proprietara a unor restaurante si cluburi din Timisoara, Brigitte Sfat a facut inchisoare. Ea a primit o condamnare de trei ani si jumatate, din care a efectuat doar doi. A fost acuzata ca a sechestrat si a batut doi barbati care ii datorau suma de 5.000 de euro. Sfat a fost casatorita si are un copil. Relatia cu Ilie Nastase a inceput in 2010, cei doi logodindu-se un an mai tirziu.

gsp.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.