Sport

Rugbiştii pleacă la drum cu gandul la o medalie

Dan Chiriac
20 sep 2012 808 vizualizări
LPS Focşani debutează în Superligă în compania celor de la Olimpia LAV Bucureşti

Echipa de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Focşani va debuta maine în cadrul Superligii naţionale de juniori sub 19 ani. Focşănenii vor juca pe stadionul “Tineretului”, cu începere de la orele 14.00, în compania formaţiei Olimpia LAV Bucureşti. Întalnirea se anunţă a fi foarte echilibrată, dar LPS îşi doreşte să pornească cu dreptul în noul campionat. Formaţia pregătită de Viorel Ion şi Romică Păun revine în prim planul Superligii de juniori şi se anunţă o candidată certă la medalia naţională. După ce ani la rand au urcat pe podium, anul trecut focşănenii au ajuns doar pe poziţia a patra. Forma foarte bună a rugbiştilor a fost demonstrată şi în cantonamentul de pe litoral unde au obţinut succese pe linie. Din acest an, Superliga de juniori revine la formatul Superligii cu zece echipe. Va fi o întrecere foarte puternică, cu echipe din capitală, ca Steaua, Metrorex sau Locomotiva, dar şi cu Farul Constanţa sau CSS Gura Humorului. Managerul echipei focşănene, Viorel Ion, ne-a spus că are încredere în jucători şi speră să ajungă din nou pe podiumul naţional, chiar dacă adversarii sunt foarte puternici. Miercuri, echipa de rugby seniori CSM Focşani 2007 a efectuat primul antrenament la Stadionul “Tineretului” din Focşani. Seniorii de la CSM 2007 CSS Focşani s-au înscris în Divizia A şi vor juca în noua ediţie de campionat care va începe în aprilie 2013. Jucătorii au demarat antrenamentele în vederea noului sezon. Lotul de jucători al CSM-ului este următorul: Costică Dima, Adrian Dima, Alin Alexe, Valentin Pascal, Andrei Frăţilă, Alexandru Brăileanu, Costică Drilea, Ionuţ Ciuciur, Marcel Cojocaru, Valentin Buzea, Mihai Cojocaru, Andrei Bunea, Ionuţ Nămoloşanu, Valentin Vişan, Bogdan Irimia, Dragoş Torok, Cosmin Cărădan, Gabriel Astafei, Cosmin Oiţă, Valentin Busuioc şi Florin Ofileanu. Antrenorul echipei este Costică Merşoiu, iar secunzi Costică Dima şi Romeo Păun. După primul antrenament, jucătorii au promis că vor forma o echipă puternică. De asemenea, jucătorii au speranţa că vor avea şi sprijinul autorităţilor locale în derularea acestui proiect. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.