Sport

MOZAIC SPORTIV: Iar cu Nieminen?

Ziarul de Vrancea
19 sep 2012 638 vizualizări
Echipa Romaniei va juca, între 1 şi 3 februarie 2013, în turul întai al Grupei I a Zonei Euro-africane, cu învingătoarea din întalnirea dintre Finlanda şi Danemarca, s-a stabilit, miercuri, în urma tregerii la sorţi a partidelor din Cupa Davis.

Romania a învins, weekend-ul trecut, Finlanda, la Cluj, scor 3-2, şi s-a menţinut în Grupa I a Zonei Euro-africane. Între 19 şi 21 octombrie, finlandezii luptă pentru rămanerea în aceeaşi fază a competiţiei cu Danemarca, dar Jarkko Nieminen&co sunt favoriţi cerţi în această întalnire, pe care o vor disputa pe teren propriu. Astfel că un nou meci între romani şi finlandezi este foarte posibil şi se va desfăşura de data aceasta pe terenul adversarilor "tricolorilor". !n cazul în care va caştiga meciul din primul tur, Romania va juca în faza următoare cu Olanda, la 5-7 aprilie 2013, iar învingătoarea din această partidă va accede în barajul pentru Grupa Mondială, programat între 13 şi 15 septembrie 2013.


Sorana, în sferturi la Guangzhou

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 3, s-a calificat, în sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou (China), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. În turul III, Sorana Carstea a învins-o într-o oră şi 24 de minute pe chinezoaica Duan Yingying, cu 6-1, 7-6, ultimul set cu un tie-break adjudecat la zero de romancă. În faza următoare, Sorana o va întalni pe favorita nr. 8, Alizé Cornet (48 WTA, Franţa), care a caştigat cu 6-4 primul set împotriva Olgăi Hovorţova, după care jucătoarea din Belarus a abandonat. În altă ordine de idei, perechea Alexandra Cadanţu/Varvara Lepchenko (Romania/SUA) a trecut în turul II la Seul, după ce a învins cuplul Jill Craybas/Caroline Garcia (SUA/FraNţa), cu scorul de 4-6, 6-3, 10-7, la capătul unui meci care a durat o oră şi 18 minute.


Ieri cerşetoare, azi campioană mondială


Medaliata cu aur în proba de smuls a Campionatelor Mondiale de haltere pentru juniori 2 de la Kosice (Slovenia), bistriţeanca Monica Csengeri (43 de kilograme, 15 ani) a cerşit înainte să se apuce de sport. Sportiva antrenată de Adrian Chivu la CSM Bistriţa este elevă la şcoala Sfanta Maria şi practică halterele de trei ani. "Am adus-o greu în sala de haltere. Cerşea pe pietonal, e dintr-o familie tare amărată. îi dădeam cate 5 lei, cate 10 lei să vină la sală. Acum, în afara acestei medalii, mai are şapte recorduri naţionale şi bronz la europene", a declarat Adrian Chivu pentru sportulbistritean.ro. Monica Csengeri s-a impus la aceste mondialele din Kosice smulgand 62 de kilograme.


Un alt african la Targu Jiu


Clubul Pandurii Targu Jiu a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, transferul mijlocaşului nigerian Konyeha Godwin Onyeka (20 de ani), jucătorul semnand un contract pe un sezon, cu opţiune de prelungire pe încă unul. Jucătorul nigerian s-a aflat în ultimele două săptămani în probe la gruparea antrenată de Petre Grigoraş. El a mai evoluat în Romania la Luceafărul Oradea.


Eric, bun de joc la Mediaş


Suspendarea de 16 etape, dictată la finalul anului trecut, împotriva brazilianului Eric de Oliveira, care părăsise pe Gaz Metan Mediaş, pentru a evolua în Ucraina la Karpatî Lvov, a fost ridicată, astfel încat jucătorul poate evolua pentru gruparea ardeleană începand din etapa viitoare, cu Astra.  Eric de Oliveira a părăsit pe Gaz Metan Mediaş la începutul sezonului trecut, după ce Karpatî Lvov a susţinut că a plătit clauza de reziliere a contractului. Eric a semnat un contract de joc cu gruparea ucraineană, însă Gaz Metan Mediaş a primit caştig de cauză la comisiile FRF, care l-au suspendat pe brazilian pentru 16 etape.

Mort la antrenament


Rutierul spaniol Victor Cabedo, de la echipa Euskaltel-Euskadi, a murit, ieri, după ce a fost lovit de o maşină în timp ce se antrena, anunţă cotidianul As. Cabedo, în varstă de 23 de ani, a debutat ca sportiv profesionist la Orbea în 2011, iar în 2012 s-a transferat la Euskaltel-Euskadi. Accidentul s-a produs cu puţin timp înainte de ora 14.00, cand rutierul s-a ciocnit de un autoturism şi a căzut într-o rapă. Deşi echipele de intervenţie au ajuns foarte rapid la faţa locului, rutierul nu a mai putut fi salvat. Cabedo a caştigat în carieră Memorail Valenciaga (2010) şi o etapă din Turul Asturiei (2011). în acest an, el a fost prezent la Turul Italiei. Deşi s-a înscris la Turul Marii Britanii, el a nu a mai participat deoarece s-a îmbolnăvit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.