Sport

MOZAIC SPORTIV: Spre al treilea titlu

Ziarul de Vrancea
18 sep 2012 671 vizualizări
Echipa naţională de minifotbal a Romaniei, campioană europeană en-titre, antrenată de fostul arbitru internaţional Tiberiu Lajos, va participa la sfarşitul acestei săptămani, la Chişinău, la miniEURO Moldova 2012.

"Tricolorii pleacă la Chişinău cu gandul să devină pentru a treia oară consecutiv campioni europeni la minifotbal, după titlurile cucerite la Bratislava în 2010 şi Tulcea în 2011. Dincolo de valoarea pe care este evident că o avem, echipa noastră se distinge printr-o voinţă care deseori face diferenţa pe teren", a declarat Tiberiu Lajos. La competiţia de la Chişinău, unde participă 16 formaţii, Romania se află în grupă cu reprezentativele Croaţiei, Ciprului şi Israelului. "Va fi o misiune grea, dar faptul că jucăm acasă, pentru că la Chişinău este, pentru noi, acasă, ne face să credem că vom dovedi cu atat mai multă ambţie să învingem. Minifotbalul este, pe plan european, un sport care şi-a deschis deja aripile şi în curand va trece Oceanul. Sper că împreună cu colegii mei din alte ţări să găsim soluţiile pentru organizarea, în premieră, a unei Ligi a Campionilor la nivel de cluburi", a spus Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din Romania şi, totodată, preşedinte al Federaţiei Europene de specialitate.


Portarul îl face şeic pe Olăroiu


Echipa Al Ain, antrenată de Cosmin Olăroiu şi la care evoluează Mirel Rădoi, a caştigat Supercupa Emiratelor Arabe Unite, după ce a învins, la loviturile de departajare. După 90 de minute, scorul meciului disputat pe Zabeel Stadium a fost 0-0, trecandu-se direct la loviturile de departajare. Mirel Rădoi a fost integralist la Al Ain. Golul victoriei echipei Al Ain a fost marcat de la 11 metri de portarul Dawoud Sulaiman.


"Centenarul" Hadnagy


Atacantul echipei FC Braşov, Attila Hadnagy, a jucat meciul 100 în Liga I, în partida pierdută, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ, în etapa a VIII-a a acestui sezon. Echipa Oţelul Galaţi a jucat meciul 800 în primul eşalon, în timp ce campioana CFR Cluj a evoluat în partida cu numărul 550. Formaţia Concordia Chiajna a marcat golul 50 în Liga I, reuşita aparţinandu-i lui Wellington. În etapa a VIII-a au debutat cinci fotbalişti în Liga I: Gavrilaş (Astra Ploieşti), Luis Alberto (CFR Cluj), Antonio Moreno (Ceahlăul Piatra Neamţ), Bambara (Concordia Chiajna) şi Reano (Gloria Bistriţa). Mijlocaşul echipei Rapid Bucureşti, Ovidiu Herea, a marcat golul 40 în Liga I (16 din acestea fiind realizate din penalti). Jucătorii Budescu (Astra Ploieşti), Bruno Madeira (FC Braşov), Rui Pedro (CFR Cluj), Leca (Concordia Chiajna) şi Moutinho (CS Turnu Severin) au marcat primele goluri în Liga I.


S-a retras FC Oltchim


Formaţia de fotbal FC Oltchim Ramnicu Valcea s-a retras din Liga a III-a, după ce a rămas fără sprijinul combinatului chimic,. Gruparea valceană făcea parte din Seria a IV-a a eşalonului al treilea şi bifase deja o neprogramare, după ce în prima etapă de campionat nu a plătit baremul de arbitraj. "Nu avea rost să mai încurcăm lumea, să trimitem arbitrii, ne-am desfiinţat, iar jucătorii sunt liberi de săptămana viitoare, cand va fi prima şedinţă de Comitet Executiv la federaţie. Nu s-a găsit nimeni să ne preia, deşi s-a tot căutat un sponsor, să vedem dacă mai continuă şi handbalul. Oricum, jucătorii nu aveau o situaţie fericită, aveau salariul minim şi jucau fără prime, îşi vor cauta alte echipe. FC Oltchim rămane doar cu grupele de copii", a spus tehnicianul Ion Lazăr. Fotbaliştii de la FC Oltchim vor deveni liberi de contract, o parte dintre ei urmand să semneze cu cele două formaţii valcene de Liga a II-a, CS Municipal şi Damila Măciuca.

Supercupa la baschet, în premieră


Prima ediţie a Supercupei Romaniei la baschet este programată, vineri, de la ora 18.00, la sala Giuleşti, urmand să se dispute între campioana CSU Ploieşti şi deţinătoarea Cupei, BCM U Piteşti. Astfel, ploieştenii conduşi de Vladimir Arnautovici şi Sorin Hartman se vor lupta cu argeşenii antrenaţi de Tudor Costescu şi Sorin Căprărescu pentru primul trofeu de Supercupa Romaniei acordat în istoria baschetului de la noi din ţară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.