Sport

Întai Braga, apoi şampania!

Ziarul de Vrancea
18 sep 2012 594 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, are loc meciul de debut al CFR Cluj în grupa H a Ligii Campionilor pe terenul echipei portugheze Sporting Braga* partida va fi transmisă în direct de DigiSport 1 şi DolceSport 1

Într-o grupă comandată de Manchester United, CFR Cluj începe calvarul cu un adversar dificil, în faţa unei echipe lusitane care tinde să se apropie de valoarea celor mari din campionat, Porto, Benfica şi Sporting Lisabona. Cum echipele din acest campionat joacă ofensiv în faţa unui public fierbinte pană la fanatism, meciul se anunţă foarte greu pentru feroviari. Totuşi, există două lucruri care pot întreţine o stare de optimism în tabăra clujeană: Sporting Braga a pornit prost campionatul, adunand doar două puncte în trei etape, iar, dintr-un anumit punct de vedere, mulţi ceferişti se pot simţi ca acasă pe "Estadio Municipal, şase dintre componenţii de bază (portughezi sau brazilieni) fiind cunoscători ai fotbalului din această ţară. Portarul Felgueiras, Bastos şi noua achiziţie, Luis Alberto, au jucat chiar la Braga, iar ultimul a fost adus proaspăt de la această echipă.  Gurile rele pot spune că arma asta este cu două tăişuri, dar să nu le dăm crezare. Deocamdată, ceferiştii au fost avertizaţi de un fost coechipier, fundaşul Tony, în prezent la Paços Ferreira, echipă care a învins Braga în campionat. Franco-portughezul spune că pericolul cel mai mare pentru apărarea ceferistă vine de la mijlocaşii Hugo Viana şi Custodio, tehnici şi inventiv, la care se poate adăuga forţa varfului Alan. Un avantaj pentru Braga poate fi şi antrenorul, José Peseiro, care a cunoscut fotbalul romanesc cu trei ani în urmă cand a antrenat pe Rapid. În momentul actual, este sigur că mijocaşul Carlão nu va evolua fiind incert, incertitudinile planand şi asupra fundaşului Ismayli şi a atacantului Micael.
Nici CFR nu stă pe roze, cunoscută fiind seria de accidentări grave care a potopit-o: Deac, Sarré, Vass. Transferurile făcute la repezeală par a fi inspirate, astfel încat chiar "braghezul" Luis Alberto va fi titular, existand posibilitatea de a fi titularizat, pe flancul drept al apărării şi uruguayanul Aguirregaray, în cazul în care nu-i vor ceda durerile musculare lui Ivo Pinto. În plus, au mai recidivat şi problemele lui Kapetanos, Bjelanovic sau Rui Pedro putand fi înlocuitori. Însă staff-ul medical al CFR face totul pentru a-l recupera pe atacantul elen, omul de care se leagă speranţele de gol ale antrenorului Ioan Andone.
Tot astăzi, în grupa H, de la aceeaşi oră, se dispută pe Old Trafford partida Manchester United - Galatasaray, un meci la care clujenii vor fi alături de echipa engleză.
Formaţiile probabile
Braga: Quim - Coelho, Douglão, Salino, Vinicius - Amorim, R.Micael, Viana, Custodio - Barbosa, Alan.
CFR: Felgueiras - I.Pinto, Cadú, Rada, Camora - Mureşan, L.Alberto - Sougou, Bastos, Nicoară - Kapetanos.
Arbitru: Peter Rasmussen (Danemarca).
Programul de astăzi în Liga Campionilor
Grupa E: Şahtar Doneţk - FC Nordsjælland, Chelsea - Juventus Torino;
Grupa F: OSC Lille - BATE Borîsau, Bayern München - Valencia;
Grupa G: FC Barcelona - Spartak Moscova (DigiSport 3), Celtic Glasgow - Benfica Lisabona;
Grupa H: Sporting Braga - CFR Cluj (DigiSport 1, Dolce Sport1); Manchester United - Galatasaray Istanbul (DigiSport 2, DolceSport 2).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.