Sport

MOZAIC SPORTIV : Irina Begu, în finală la Taşkent

Ziarul de Vrancea
14 sep 2012 513 vizualizări
Jucătoarea de tenis Irina Begu, locul 87 WTA, s-a calificat, în finala turneului de la Taşkent (Uzbekistan), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari.

 Irina Begu a învins-o în semifinale pe jucătoarea poloneză Urszula Radwanska, cap de serie numărul 2 şi locul 40 WTA, scor 6-3, 6-3 după o oră şi 18 minute de joc. În finală, ea o va întalni pe croata Donna Vekic (183 WTA), venită din calificări, care a trecut în semifinale de Eva Birnerova, din Cehia, scor 6-1, 3-6, 6-1.  Irina Begu se află la a treia finală din circuitul WTA, după ce anul trecut le-a pierdut pe cele de la Marbella şi Budapesta. Anul acesta, Irina a jucat semifinale la Acapulco şi Palermo.

"Sapu" debutează la Zaragoza


Fundaşul Cristian Săpunaru va debuta, maine, la noua sa echipă Real Zaragoza, care va întalni, în deplasare, pe Real Sociedad, în etapa a IV-a a campionatului spaniol Primera Division. Potrivit marca.com, pe Săpunaru îl aşteaptă un sezon dificil la Zaragoza, deoarece este sigurul fundaş dreapta din lot, iar antrenorul Manolo Jimenez intenţionează să-l titularizeze cat mai mult pe jucătrul roman. În primele trei meciuri, Jimenez i-a folosit pe Abraham şi Raul Goni pe acest post, însă primul evoluează de obicei pe partea stangă, iar al doilea este fundaş central. Marca mai scrie că "Sapu", cum îi spun coechipierii romanului, a impresionat la antrenamente, iar Manolo Jimenez aşteaptă ca titularizarea lui să îmbunătăţească substanţial compartimentul defensiv al echipei. Săpunaru a venit gratis la Zaragoza în această vară de la FC Porto, semnand un contract pe un an. După trei etape, Real Zaragoza ocupă locul 14 din 20 de echipe, cu o victorie şi două înfrangeri.


Lotul pentru trofeul "Carpaţi"


Selecţionerul reprezentativei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a anunţat, ieri, lotul provizoriu de jucătoare convocate în vederea participării la Trofeul Carpaţi, care are loc la Oradea, în perioada 5-7 octombrie. "Acesta nu este un lot definitiv, se constituie pentru etapa de pregătire dintre 25 septembrie-7 octombrie, care are şi un caracter de selecţie. Jucătoarele vor fi folosite 16-16, vor trece de la o echipă la alta şi urmărim potenţialul şi posibilităţile fiecăreia. Ne interesează o restructurare, dar deocamdată ponderată. în vederile noastre se află şi jucătoare cu probleme de sănătate, de exemplu Cristina Neagu, care săptămana viitoare face controlul final în SUA şi vom şti cand începe pregătirea, Vizitiu, care îşi încheie recuperarea în 10-15 octombrie, Zamfir sau Cartoş", a declarat Tadici pentru MEDIAFAX.  Lotul Romaniei este următorul: Tolnai, Ungureanu, Smedescu (portari), Nechita, Mureşan, Curea, Dincă, Hotea, Iuganu; Nechita, Trif, Burghel, Parvu, Manea, Pintea, Agrigoroae, Apetrei, Meiroşu, Druţu, Vădineanu, Geiger, Briscan, Tăcălie, Băbeanu, Marin, Apipie, Chiper, Buceschi, Perianu, Varga, Mihalschi, Tiron. Trofeul Carpaţi la handbal feminin va avea loc în acest an la Oradea, între 5-7 octombrie, Romania urmand să participe cu două echipe, alături de Ungaria şi Ucraina.


Scolari, şomer la el acasă


Luiz Felipe Scolari, campion mondial în 2002 cu naţionala Braziliei, a fost demis de la conducerea tehnică a formaţiei Palmeiras, a anunţat, ieri, clubul brazilian. Într-un comunicat, clubul a explicat că a pus capăt de comun acord contractului cu Luiz Felipe Scolari. şi secundul Flavio Murtosa va părăsi echipa. În acest sezon, Palmeiras luptă pentru evitarea retrogradării, avand doar cinci victorii după 24 de etape.  Scolari a antrenat Palmeiras din 1997 pană în 2000, caştigand Copa Libertadores (1999). El a condus apoi Brazilia la titlul mondial din 2002. După victoria de la CM-2002, selecţionerul a preluat Portugalia, ducand-o pană în finala Euro-2004 şi în semifinalele CM-2006. Scolari a mers apoi la Chelsea, la FC Buniodkor în Uzbekistan, înainte de a reveni la Palmeiras în 2010.


Conte nu poate antrena pe Terra


FIFA a anunţat, irtii, într-un comunicat, că preşedintele Comisiei de Disciplină al forului internaţional a decis ca suspendarea pe zece luni a tehnicianului echipei Juventus Torino, Antonio Conte să fie valabilă în întreaga lume. "Suspendarea este valabilă pentru toate tipurile de meciuri, incluzandu-le pe cele de campionat intern, cele internaţionale, amicale şi oficiale", se arată în comunicatul FIFA. Forul a precizat că va respecta rezultatul oricărui apel posibil, cum ar fi cel de la Tribunalul Naţional de Arbitraj pentru Sport, din Italia, atata timp cat hotărarea în apel va fi în conformitate cu regulamentele FIFA. Antonio Conte a fost suspendat în august, pentru zece luni, de către Comisia de Disciplină a FIGC, în cadrul scandalului meciurilor trucate din Italia, Calcioscommesse. El a fost acuzat că a omis să anunţe autorităţile despre meciurile aranjate Novara-Siena (2-2) şi Albinoleffe-Siena (1-0), din sezonul 2010-2011, deşi avea cunoştinţă de acest lucru. Conte era atunci antrenor la Siena.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.