Sport

MOZAIC SPORTIV: În semifinale, doar Irina

Ziarul de Vrancea
14 sep 2012 565 vizualizări
Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului feminin de tenis de la Taşkent (220 mii de dolari).

În sferturi, romanca situată pe poziţia 87 WTA, a învins-o pe favorita numărul 8, Galina Voskoboeva (77 WTA) cu 3-6, 7-6, 7-5, după un meci de aproape trei ore, în care a fost condusă cu 3-5 în setul decisiv.. În semifinale, Irina o va întalni pe favorita a doua, Urszula Radwanska (Polonia), sora cunoscutei Agnieszka. Radwanska a trecut, în sferturi, cu 5-7, 6-2, 7-6 de rusoaica Aleksandra Panova. Pe cealaltă parte a tabloului, Alexandra Cadanţu (favorită nr. 5, 85 WTA) a pierdut cu 3-6, 6-4, 2-6 sfertul cu jucătoarea cehă Eva Birnerova (133 WTA). Principalele favorite la dublu, Irina Begu şi Monica Niculescu, au fost eliminate în semifinale, nereuşind decat un game (1-6, 0-6) în meciul cu perechea Ana Ciakvetadze/ Vesna Dolonc (Rusia / Serbia).


Învăţăm rugby pe alţii


Echipa Enisei, pregatită de antrenorul roman George Sava, continua dominaţia totală în rugby-ul rusesc, siberienii impunandu-se cu scorul de 62-10 în faţa celor de la Agrouniversitet Kazan şi ajungand astfel la a 16-a victorie consecutivă din campionat. Formaţia Agrouniversitet se află pe poziţia a doua a podiumului, iar pe locul trei se găseşte echipa VVA Monino. La competiţie participă opt echipe, primele patru calificandu-se în semifinale. În altă ordine de idei, ehipa naţională a Ungariei U20, antrenată de Gică Văcaru, a terminat pe poziţia a patra Campionatul European de rugby rezervat acestei categorii de varstă, atingandu-şi obiectivul ţintit de antrenorul roman înaintea turneului care s-a desfăşurat în Cehia. În semifinale Ungaria a cedat în faţa Cehiei, scor 7-65, iar în partida pentru locul trei băieţii antrenaţi de Gică Văcaru au pierdut cu 21-53 în faţa Ucrainei. Campionatul European U20 a revenit Poloniei, care a întrecut în finală Cehia, cu scorul de 44-8. Tot în acest an Gică Văcaru a devenit vicecampion în Ungaria cu echipa de seniori a clubului Kecskemet.

Duckadam, din nou în spital


Preşedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, se află internat la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru mai multe investigaţii, după ce săptămana trecută a fost supus, la Constanţa, unei intervenţii chirurgicale minore, cauzată de o ischemie la nivelul antebraţului drept.  Helmuth Duckadam a fost internat, săptămana trecută, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Helmuth Duckadam a fost transportat la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa, fiind apoi internat în Secţia de Chirurgie Cardiovasculară cu diagnosticul "insuficienţă arterială acută la antebraţul drept".

Del Potro joacă în Cupa Davis


Tenismanul argentinian Juan Martin del Potro, locul 8 ATP, a anunţat, miercuri, că va juca în semifinalele Cupei Davis, împotriva Cehiei, deşi are probleme la încheietura mainii stangi şi i s-a recomandat o perioadă de repaus, "Voi fi acolo pentru suporteri. Medicul mi-a spus că am nevoie de o perioadă de repaus pentru a mă vindeca, dar mă voi odihni mai tarziu", a afirmat Del Potro.  Argentinianul s-a declarat încantat de faptul că va juca în semifinala cu Cehia la Buenos Aires, în acest week-end: "Este extraordinar că jucăm aici. Voi face acest efort pentru fani şi voi încerca să dau tot ce pot". Medaliat cu bronz la simplu, la Jocurile Olimpice de la Londra, Del Potro are probleme la încheietura mainii stangi de mai multe săptămani. El face parte din echipa de Cupa Davis a Argentinei, alături de Juan Monaco (nr.11), Carlos Berlocq (nr.45) şi Eduardo Schwank (nr.144).  Din echipa Cehiei fac parte Tomas Berdych, locul 6 mondial, Radek Stepanek (nr.40), Lukas Rosol (nr.88) şi Ivo Minar (nr.187).


Cand spui Arsenal, spui Wenger


Conducerea clubului Arsenal Londra îi va oferi tehnicianului Arsène Wenger, în varstă de 62 de ani, un nou contract, deşi echipa engleză nu a mai caştigat niciun trofeu în ultimele şapte sezoane, Actualul contract al lui Wenger este valabil pană în 2014, iar tehnicianul are un salariu anual de şapte milioane de lire sterline."Nu este sentimentalism sau o recompensare a serviciilor, ci este încrederea că avem un tehnician extraordinar, care iubeşte acest club şi este cel mai bun om care să ne ducă mai departe. Suntem încrezători în direcţia în care se duce clubul. Sperăm şi credem că Arsène va fi alături de noi în progresele pe care le facem. El este scris în ADN-ul nostru, este într-o formă extraordinară. A jucat recent în cateva meciuri ale stafului. Cand îl vezi la marginea terenului nu arată aşa de bine, dar dacă îl trimiţi pe teren este încă în formă, rapid şi un bun jucător", a declarat directorul executiv al grupării londoneze, Ivan Gazidis. Wenger antrenează echipa Arsenal din 1996 şi a caştigat cu aceasta de trei ori campionatul Angliei, de patru ori Cupa şi de patru ori Supercupa Angliei. Ultimul trofeu al formaţiei londoneze sub conducerea lui Wenger este Cupa Angliei, caştigată în 2005.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.