Sport

Distracţia s-a încheiat, încep caznele

Ziarul de Vrancea
12 sep 2012 711 vizualizări
Romania - Andorra 4-0 (2-0) în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014 *luna viitoare tricolorii joacă în deplasare cu Turcia şi acasă cu Olanda

Romania: Lobonţ ('46 - Tătăruşanu)- Măţel, Chiricheş, Găman, Raţ -  Bourceanu, Lazăr - Torje, Grozav, Tănase ('80 - Maxim) - Marica ('54 - Rusescu).  Antrenor: Victor Piţurcă.
Andorra: J.Gomes - Rodrigues,  E.Garcia, Lima, Pujol ('79 - Brito) - Lorenzo, Ayala - Vieira, Clemente ('87 - Marin), M.Garcia - S.Gomez ('70 - Silva). Antrenor: Jesus Alvares. 
Arbitru: Pavle Radovanovic (Muntenegru).
Cartonaşe galbene: Lima
1-0, min. 29: Torje, şut sănătos, de la 12 metri, lateral dreapta.
2-0, min. 44: Lazăr, torpilă de la 20 de metri, balonul loveşte bara laterală şi ricoşează în poartă.
3-0, min. 90: Găman trimite cu capul din centrarea lui Torje, mingea loveşte bara şi ricoşează din portarul Gomes fiind decisivă.
4-0, min. 90^2: Maxim aleargă pe partea stangă, intră în careu, driblează doi adversari şi şutează puternic, mingea lovindu-l pe portar şi intrand în plasă.
Prima surpriză: afluenţa de pe Arena Naţională. Onor FRF n-a mizat pe o reţetă consistentă la un meci cu amatorii din Principal. Lume nemulţumită, rămasă fără bilet. În cele din urmă, s-a dat liber la tot poporul şi, la ora de start, s-au adunat vreo 25.000 de spectatori.
A doua surpriză: primul "11" tricolor. Dacă nu s-ar fi accidentat Goian, Piţurcă ar fi folosit exact aceeaşi formulă ca în meciul de la Tallinn, deşi se anunţau cateva schimbări.
A treia surpriză: jocul oaspeţilor. Andorranii nu mai seamănă deloc cu distrugătorul de acum şapte ani. Se bazează şi acum pe apărare, dar a arătat şi oleacă de posesie în primele minute, ba chiar şi două ocazii, o lovitură de cap a lui Lima fiind cat pe ce să-l surprindă pe Lobonţ, ieşit în faţă la o lovitură liberă.
Şi gata cu surprizele. Încet-încet, tricolorii pun şaua pe meci. Succesiunea cornerelor provoacă nevralgii în apărarea musafirilor şi, cam cu întarziere a venit şi deschiderea scorului, la o fază combinativă a romanilor. Au urmat două ocazii imense ale lui Grozav şi Torje şi golul lui Costin Lazăr, astfel că la pauză, în materie de Andorra, Romania şi Ungaria se aflau la egalitate, 2-2.
Însă Ungaria n-a mai fost egalată. Tricolorii, care au ca sarcină să-şi asculte antrenorul şi nu regulamentele FIFA, au  neglijat problema golaverajului şi au dominat steril, iar andorranii au sporit agresivitatea în defensivă (cei doi fundaşi centrali fiind campioni la faulturi). O ocazie a oaspeţilor (Pujol, peste poartă, din 6 metri) şi un nou şut cu simţ de răspundere al lui Lazăr, reţinut cu emoţii de Gomes, este tot ceea ce se poate consemna, pană la final, cand un gol norocos şi unul splendid au adus tabela de marcaj la realitate. Şi publicul, enervat la un moment dat (în tribune se canta "Deşteaptă-te, romane"!) a plecat mulţumit de la stadion. În repriza secundă au debutat doi jucători în echipa Romaniei, Rusescu (şters) şi Maxim (sclipitor la ultimul gol). Pană la urmă, a ieşit cum trebuie, două victorii, şase puncte, golaveraj 6-0. Însă luna viitoare încep caznele: cu Turcia în deplasare şi cu Olanda acasă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.