Sport

Ce-au fost şi ce-au ajuns

Ziarul de Vrancea
11 sep 2012 919 vizualizări
* Drama Craiovei nu înseamnă doar dezafilierea echipei: stadionul "Ion Oblemenco" este în paragină din cauza disputei dintre Primărie şi Adrian Mititelu


Stadionul Ion Oblemenco, simbolul Universităţii Craiova, este de aproape doi ani în paragină. De cand a fost dezafiliată echipa de fotbal, nimeni nu a mai investit niciun leu în stadion, astfel că acum o mare parte din scaune sunt distruse, arena e plină de gropi şi au crescut arbuşti în tribune. Craiovenii spun că atmosfera de pe Stadionul Ion Oblemenco, la meciurile Universităţii Craiova, era deosebită, cum rar se întalneşte pe arenele din Romania. La fiecare meci, tribunele erau pline, iar suporterii cantau cat îi ţineau puterile imnuri pentru a-i încuraja pe jucători. Acum însă stadionul este pustiu, doar copiii de la şcolile sportive mai aleargă în incinta acestuia, iar cainii vagabonzi îşi găsesc adăpost.  Porţile au fost demontate, iar pista pe care se antrenau jucătorii a crăpat, iar printre crăpături a crescut iarba.  "Peste tot sunt gunoaie, scaunele au fost rupte, iar în locul lor cresc efectiv arbuşti de un metru şi jumătate. Este incredibil ce s-a putut alege din acest stadion, care era simbolul nostru. Îmi aduc aminte că la fiecare meci era plin ochi şi îmi pare rău că nu îmi mai pot duce copiii să simtă şi ei aceeaşi atmosferă. Acum, ei văd meciuri doar la televizor. Chiar îmi pare rău", a spus Adrian Afrem, un suporter al Universităţii Craiova.  Singurul lucru care mai aminteşte de victoriile Universităţii Craiova este panoul publicitar de la intrarea în stadion, pe care este trecut palmaresul echipei şi cele mai importante meciuri caştigate.
Stadionul se află în această stare de aproape doi ani. Primăria nu a mai dat bani pentru întreţinerea stadionului pentru că se află în litigiu cu Adrian Mititelu, finanţatorul clubului de fotbal. Primăria a cerut evacuarea stadionului la începutul anului 2010, după ce contractul de concesiune dintre primărie şi clubul de fotbal s-a încheiat la termen. Procesul se află însă acum pe fond la Judecătoria Craiova şi ar putea dura cel puţin încă doi ani. Finanţatorului clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, susţine că dacă Primăria îi va solicita evacuarea pentru refacerea stadionului o va face fără discuţii. Stadionul Ion Oblemenco a fost inaugurat în 29 octombrie 1967, pe atunci numindu-se Stadionul Central.  Din anul 1996, după moartea unuia dintre cei mai iubiţi fotbalişti ai Craiovei, Ion Oblemenco, stadionul poartă numele marelui jucător.  În prezent, sunt şanse ca echipa de fotbal a Craiovei să fie din afiliată la FRF, iar dacă acest lucru se va întampla, primarul Craiovei spune că ar vrea să ridice o arenă nouă, ultramodernă la ieşirea din oraş.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.