Sport

"Sunt doar Serena, o fată nebună"

Ziarul de Vrancea
10 sep 2012 471 vizualizări
Mezina familiei Williams a caştigat, la Flushing Meadows, al 15-lea trofeu de Grand Slam

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, cap de serie numărul 4, a caştigat turneul de la US Open, după un meci de două ore şi 18 minute cu liderul mondial, Viktoria Azarenka, aceasta fiind cea mai lungă finală de US Open, după 1981. Scorul a fost de 6-2, 2-6, 7-5 pentru Serena, care a cucerit al patrulea titlu la US Open, după cele din 1999, 2002 şi 2008, şi al 15-lea turneu de Grand Slam.  Totodată, cu cele 15 titluri de Grand Slam caştigate în carieră, Serena Williams (31 de ani) se află la trei succese în urma sportivelor americane Martina Navratilova şi Chris Evert. Australianca Margaret Court a cucerit 24 de titluri de Grand Slam, aflandu-se pe primul loc în această ierarhie. După victoria de la Flushing Meadows, Serena a declarat că nu se consideră cea mai valoroasă jucătoare din istoria tenisului. "Asta mi se pare ciudat. Nu mă consider cea mai mare. Sunt doar o jucătoare de tenis care face ce poate. Sunt o fată puţin nebună în afara terenului, simplă şi căreia-i place viaţa. Sunt doar Serena şi nu voi fi niciodată altcineva", a spus Serena Williams.
Proba feminină de dublu a revenit perechii italiene Sara Errani/Roberta Vinci, cap de serie numărul 2, care a învins în finală cu 6-4, 6-2, pe favoritele numărul 3, Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka.  Turneul Flushing Meadows s-a încheiat, în cursul nopţii europene, cu finala masculină dintre Andy Murray şi Novak Djokovic.


Sorana a revenit cea mai tare romăncă


Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a urcat şase poziţii şi se află pe locul 32, cu 1.591 de puncte, în ierarhia WTA dată publicităţii ieri. Fosta lideră a tenisului romanesc, Monica Niculescu a coborat 14 poziţii  şi se află pe locul 47, Simona Halep a urcat de pe 53 pe 50, iar Alexandra Cadanţu a coborat de pe locul 68 pe 85. Ultima romancă din Top 100, Irina Begu, a urcat de pe locul 96 pe 87. În Top 200 WTA mai figurează o singură jucătoare din Romania, Edina Gallovits-Hall, care a urcat de pe locul 135 pe 114.  La dublu, Monica Niculescu este pe locul 34, iar Irina-Camelia Begu se află pe poziţia 42, cu 2.115 puncte.În Top 10 se remarcă ascensiunea italiencei Sara Errani şi ieşirea Carolinei Wozniacki, care a fost la începutul anului liderul ierarhiei.
Top 10 WTA: 1 (1). Viktoria Azarenka (Belarus) – 10.265 p; 2 (3).Maria Şarapova (Rusia) - 8.435 p; 3 (2). Agnieszka Radwanska (Polonia) - 8.295 p; 4 (4). Serena Williams (SUA) – 7.900 p; 5 (5). Petra Kvitova (Cehia) - 6.690 p; 6 (6). Angelique Kerber (Germania) – 5.085 p;  7 (10). Sara Errani (Italia) - 4.755 p;  (7); 8 (8). Li Na (China) - 4.526 p; 9 (7). Samantha Stosur (Australia) – 4.200 p; 10 (-). Marion Bartoli (Franţa) - 3.800 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.