Sport

Dacă e Flushing Meadows, e furtună

Ziarul de Vrancea
9 sep 2012 497 vizualizări
Vremea nu este prielnică tenisului în zona New York, astfel că programul ultimului turneu din seria Grand Slam a anului a fost din nou perturbat. Astfel finala feminină, care trebuia să aibă loc sambătă noaptea s-a amanat pentru o zi, a fost suspendată a doua semifinală masculină, iar finala băieţilor se va disputa la noapte, asta dacă meciul Djokovic - Ferrer va putea fi reluat.

Finala feminină trebuie să se dispute între Serena Williams şi Viktoria Azarenka, numărul 1 mondial. Serena a dispus cu 6-1, 6-2 în semifinale de italianca Sara Errani, iar jucătoarea din Belarus a caştigat un "etern derby" (ca să împrumutăm un termen din fotbal) cu Maria Şarapova, în faţa căreia avea un complex. Însă complexul s-a spulberat după primul set caştigat de rusoaică cu 6-3, "Vika" impunandu-se în celelalte cu 6-2, 6-4. Fiecare dintre cele două jucătoare are cate un Grand Slam în acest an, Azarenka a caştigat Australian Open, iar Serena s-a impus la Wimbledon. La US Open este prima finală pentru Viktoria, în timp ce Serena a jucat şi anul trecut ultimul act, cand a fost învinsă de australianca Samantha Stosur. Finala din 2012 s-a amanat din start, din cauze meteorologice: "Pentru sambătă seară sunt prevăzute furtuni cu ploi importante şi vant puternic. Din această cauză, finala feminină a fost amanată pentru duminică", au precizat organizatorii turneului, într-un comunicat. Desfăşurarea US Open a mai fost perturbată de ploaie în ultimii ani: finala masculină nu a putut avea loc în zilele stabilite iniţial la precedentele patru ediţii, iar finala feminină nu se va putea disputa în ziua prevăzută pentru a patra oară în cinci ediţii, din 2008 pană acum.
Sambătă, prima semifinală masculină, dintre scoţianul Andy Murray, cap de serie numărul 3, şi cehul Tomas Berdych (nr. 6), a început cu o întarziere de aproape o oră şi jumătate. Murray a avut dificultăţi în start şi în final. Cehul a caştigat primul set la tie-break, dar Andy a jucat excelent în următoarele, bazandu-se pe un prim serviciu nu prea puternic, dar precis şi s-a impus cu 6-2, 6-1. Berdych s-a agăţat de setul al patrulea, pe care l-a dus la tie-break şi a ratat patru mingi de set. Murray a ratat doar o singură şansă de meci, pe cea de-a doua reuşind s-o valorifice şi încearcă să caştige primul său Grand Slam din carieră, cu Novak Djokovic sau David Ferrer în finală. Semifinala a început tot sambătă, dar s-a întrerupt la scorul de 5-2 în primul set pentru spaniol, datorită ameninţărilor cu furtuna.  "Trebuie să ne asigurăm că spectatorii au timp să evacueze stadionul şi să se ducă la adăpost, înainte ca furtuna să se înteţească. S-a decis ca jocul să se întrerupă", a declarat directorul turneului, David Brewer.
În fine, proba masculină de dublu a fost caştigată de gemenii americani Bob şi Mike Bryan, care au dispus în ultimul act cu 6-3, 6-4 de perechea Leander Paes /Radek Stepanek ( India / Cehia), în finala disputată vineri la Flushing Meadows.
Graţie acestui succes, fraţii Bryan (34 ani) şi-au trecut în palmares al 12-lea titllu de Grand Slam, un record pentru era Open, care a debutat în 1968. Ei i-au depăşit, astfel, pe compatrioţii lor Todd Woodbridge şi Mark Woodforde, cu care se aflau la egalitate înaintea startului competiţiei de la New York, cu cate 11 titluri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.