Sport

A stat ploaia, a stat şi ceasul

Ziarul de Vrancea
6 sep 2012 589 vizualizări
La US Open, liderul mondial Roger Federer a fost eliminat de Tomas Berdych, iar Andy Roddick a jucat ultimul meci de tenis din carieră Liniştea din cadrul turneul masculin de la US Open a fost perturbată, miercuri noaptea, de o surpriză de proporţii: liderul mondial ATP, Roger Federer, a fost învins în patru seturi (6-7, 4-6, 6-3, 3-6) de cehul Tomas Berdych (cap de serie nr. 6).

Roger Federer a ratat pentru prima dată din 2003 accederea în semifinale la US Open, în timp ce Berdych s-a calificat în premieră în careul de aşi al turneului de la New York.  Cehul, în varstă de 26 de ani, îl va întalni în semifinale pe britanicul Andy Murray, al treilea favorit al competiţiei, care a trecut, cu scorul de 3-6, 7-6, 6-2, 6-0, de croatul Marin Cilic (nr. 12), cu mari emoţii în start, cand după primul set pierdut, Murray a fost condus şi în cel de-al doilea cu 1-4.  În aceeaşi zi, s-au disputat restanţele din optimi, în care una dintre partide a avut o rezonanţă specială: Juan Martin del Potro (Argentina, nr. 7) a dispus de favoritul nr. 20, americanul Andy Roddick, cu 6-7, 7-6, 6-2, 6-4. Nimic surprinzător, însă acesta a fost ultimul meci din cariera lui Roddick. Andy, caştigător la US Open în 2003, anunţase săptămana trecută că acesta va fi ultimul turneu la care va participa ca jucător. După 12 ani de carieră, Roddick a fost ovaţionat de spectatorii prezenţi la meci şi a încheiat întalnirea cu Del Potro cu lacrimi în ochi, la fel ca şi soţia sa, manechinul Brooklyn Decker. La această ultimă partidă au asistat şi părinţii americanului. La finalul întalnirii, Roddick le-a mulţumit spectatorilor şi a declarat că a avut mari emoţii în acest ultim meci. " Acest meci a reprezentat o întoarcere la copilărie, a fost ca la început cand jucam în parc. Mi-a plăcut", a spus Roddick. Andy Roddick, în varstă de 30 de ani, se retrage din circuitul profesionist după 12 ani de carieră în care a caştigat 32 de titluri, dintre care unul de Grand Slam (US Open în 2003), şi Cupa Davis cu echipa Statelor Unite ale Americii în 2007. Tot în optimi, elveţianul Stansilas Wawrinka a abandonat în setul III al întalnirii cu Novak Djokovic, la scorul de 4-6, 1-6, 1-3, iar sarbul Jarko Tipsarevic a trecut cu 6-3, 7-5, 6-2 de neamţul Philipp Kohlschreiber.  Partidele Tipsarevic - Ferrer şi Djokovic - del Potro vor decide cea de-a doua semifinală.
Lucrurile sunt mai clare în turneul feminin: liderul mondial, Viktoria Azarenka va susţine semifinala cu prietena ei, Maria Şarapova (şi "naşa" ei, în sens sportiv), Maşa caştigand cu 3-6, 6-3, 6-4 în faţa lui Marion Bartoli, iar Serena Williams, care a "liniştit-o" şi pe Ana Ivanovic (6-1, 6-3), se va confrunta cu Sara Errani, caştigătoarea duelului italian cu Roberta Vinci (6-2, 6-4).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.