Sport

"Piţurcă ne-a pus presiune în plus"

Ziarul de Vrancea
5 sep 2012 733 vizualizări
Ciprian Marica l-a criticat subtil pe selecţioner înaintea meciurilor cu Estonia şi Andorra Atacantul Ciprian Marica a declarat, ier, într-o conferinţă de presă, că selecţionerul Victor Piţurcă a pus o presiune în plus asupra componenţilor lotului cand a afirmat că partidele cu Estonia şi Andorra sunt cruciale şi a precizat că jucătorii nu aveau nevoie de aşa ceva

"Am citit şi declaraţiile lui nea Piţi care pun iarăşi o presiune. Noi suntem conştienţi de miza acestor meciuri, nu mai avem nevoie de o presiune în plus din partea presei sau a antrenorului. Nea Piţi a spus că sunt cruciale meciurile... Dacă, Doamne-fereşte, noi nu reuşim să caştigăm în Estonia se poate foarte bine să caştigăm în Turcia sau în Olanda. Orice e posibil în fotbal. Adică nu poţi să pleci de la primul meci cu o presiune în plus că dacă vom pierde, că este crucial şi aşa mai departe", a afirmat atacantul echipei naţionale.

Marica susţine că oamenii de fotbal încearcă o "destabilizare" a grupului de jucători de la echipa naţională. "Acum, chiar este un alt început, este o nouă campanie, trebuie să fim puternici şi alături de presă. Jucătorii tineri au nevoie de curaj şi încredere din partea dumneavoastră. Văd în ziare diverse declaraţii, cu care eu sunt obişnuit, dar momentul este unul foarte delicat. Exact acum cand este un noi început şi toată lumea se aşteaptă să facem performanţă, văd tot felul de declaraţii negative. Se încearcă iarăşi o destabilizare a grupului, că de ce sunt prea mulţi jucători de la Steaua... Cred că astfel de comentarii nu îşi au rostul. Pană la urmă trebuie să îi ajutăm pe aceşti jucători noi şi să îi susţinem. Pentru că echipa naţională e anoastră, a tuturor, nu a lui Victor Piţurcă sau a altcuiva", a explicat Ciprian Marica. Întrebat ce le transmite oamenilor de fotbal care critică prima reprezentativă, atacantul a răspuns: "Le transmit că ar trebui să mai facă ceva şi pentru naţională nu numai contra. Prin declaraţiile lor transmit o stare negativă şi o tensiune în cadrul lotului, ceea ce nu este benefic grupului. Nea Piţi ne-a spus anumite lucruri la şedinţa tehnică, ne-a spus realitatea din partea dansului, pentru a nu exista tensiuni sau neînţelegeri".
Atacantul este de părere că jucătorii care fac acum parte din lot trebuie lăudaţi şi nu comparaţi mereu cu cei care nu au fost convocaţi. "Sanmărtean nu este la lot, dacă nea Piţi aşa a considerat, mai are rost să batem apa în piuă? Acum e Tănase, e Rusescu, Torje, ăştia suntem. Haideţi să îi ridicăm în slăvi pe ăştia care sunt şi să nu ne uităm permanent la cei care au rămas acasă. şi să nu ne gandim că ar fi fost poate mai buni ca ăştia care sunt azi aici", a menţionat jucătorul formaţiei Schalke 04.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.