Sport

Chivu nu-i pe listă

Ziarul de Vrancea
4 sep 2012 749 vizualizări
Fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, nu a fost inclus de antrenorul Andrea Stramaccioni pe lista UEFA pentru meciurile din grupele Ligii Europa.

Stramaccioni şi-a motivat decizia prin fatul că jucătorul roman este accidentat. De pe lista UEFA a milanezilor lipsesc tot din cauza accidentărilor Dejan Stankovic, Ricardo Alvarez şi McDonald Mariga. În schimb, fundaşul formaţiei Lazio Roma, Ştefan Radu, a fost inclus pe lista UEFA pentru partidele din grupele Ligii Europa. Internazionale Milano face parte din grupa H a Ligii Europa, alături de echipele Rubin Kazan (Rusia), Partizan Belgrad (Serbia) şi Neftci Baku (Azerbaidjan).  Lazio Roma va evolua în grupa J a Ligii Europa, alături de formaţiile Tottenham Hotspur (Anglia), Panathinaikos Atena (Grecia) şi Maribor (Slovenia).


Zenit a spart mercato


Oficialii clubului rus Zenit Sankt Petersburg au anunţat aseară, achiziţionarea atacantului brazilian Hulk (FC Porto) şi a mijlocaşului belgian Axel Witsel (Benfica Lisabona) pentru aproximativ 100 de milioane de euro. Hulk, în varstă de 26 de ani, a semnat un contract pe cinci sezoane cu formaţia campioană a Rusiei. Internaţionalul brazilian juca din 2008 la FC Porto alături de care caştigase trei titluri de campion al Portugaliei şi Liga Europa în 2011. Agentul lui Hulk, Teodoro Fonseca, a declarat că Zenit Sankt Petersburg va plăti clubului FC Porto aproximativ 60 de milioane de euro. Axel Witsel, în varstă de 23 de ani, a fost cedat de Benfica Lisabona la Zenit Sankt Petersburg pentru 40 de milioane de euro. Benfica îl achiziţionase pe Witsel în vara anului trecut de la Standard Liège pentru opt milioane de euro.


Mazic ne fluieră la Tallinn


Meciul Estonia - Romania, programat, vineri, în grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, va fi condus la centru de sarbul Milorad Mazic, informează uefa.com. Partida va avea loc, vineri, de la ora 21.00, pe Lilleküla Stadium din Tallinn. O altă partidă din preliminariile CM-2014, Kazahstan - Irlanda, va fi arbitrată de o brigadă din Romania, cu Marius Avram la centru.

Şahtar se bate cu Petrolul şi Rapid


Echipa Rapid va disputa, duminică, de la ora 18.00, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, o partidă amicală cu formaţia condusă de Mircea Lucescu, Şahtar Doneţk, a declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, preşedintele executiv al grupării giuleştene, Constantin Zotta.  Dinamo ar fi trebuit să joace un amical cu Şahtar în această pauză din Liga I, dar formaţia antrenată de Mircea Lucescu a ales să evolueze cu Petrolul, vineri, de la ora 19.00, la Ploieşti, şi cu Rapid.

Un clujean, convocat la naţionala celestă


Noua achiziţie a echipei CFR Cluj, Matias Aguirregaray, a fost convocat la echipa naţională a Uruguay pentru meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, zona Americii de Sud, a anunţat, marţi, site-ul oficial al campioanei Romaniei. Uruguayul va întalni, vineri, în deplasare, reprezentativa Columbiei, iar marţi, 11 septembrie, va juca pe teren propriu împotriva selecţionatei Ecuadorului. Mijlocaşul Matias Aguirregaray Guruceaga, în varstă de 23 de ani, a semnat, luni, cu CFR Cluj.


Pumnul şi palma

Un jurnalist grec care realiza o anchetă despre meciuri trucate a fost agresat, luni, de persoane necunoscute, fiind lovit în faţă şi spitalizat, a anunţat sindicatul media elen. "Uniunea ziariştilor greci condamnă categoric atacul împotriva redactorului sportiv Aris Asvestas (...), rănit într-o ambuscadă, luni dimineaţă, în faţa locuinţei sale", se arată în comunicatul sindicatului. Uniunea reaminteşte că acest atac "nu este singurul asupra jurnaliştilor din Grecia", victime a "numeroase agresiuni şi ameninţări", şi face apel la autorităţi "să acţioneze şi să-i trimită pe cei vinovaţi în faţa justiţiei". Sindicatul precizează că în ultimele trei luni, alţi trei jurnalişti sportivi au fost atacaţi de "cei care încearcă să reducă la tăcere mass-media şi să-şi ascundă legăturile cu crima organizată". Asvestas a efectuat mai multe anchete şi a publicat articole despre meciurile aranjate din fotbalul elen. Ultimul incident grav s-a petrecut în luna aprilie, cand un fotoreporter grec ce lucra pentru agenţia China Nouă (Xinhua) a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală la cap după ce a fost lovit de poliţişti în timpul unei manifestaţii la Atena.


Vieri a fost spionat de oamenii de la Inter


Fostul atacant Christian Vieri va primi despăgubiri în valoare de un milion de euro după ce convorbirile sale telefonice au fost ascultate la cererea clubului la care activa, Inter Milano, a anunţat presa italiană. Un dosar cu numele lui Vieri, 39 de ani, care a îmbrăcat de 49 de ori tricoul echipei naţionale a Italiei, a fost descoperit întamplător la o companie de telefonie de către poliţie, care ancheta un alt caz. Potrivit Gazzetta dello Sport, clubul Inter Milano îl "spiona" pe jucător. Vieri s-a adresat justiţiei în 2008, cerand despăgubiri de 12 milioane de euro companiei şi de 9,25 de milioane clubului milanez, pentru "hărţuire şi trafic cu înregistrări telefonice".Gazzetta dello Sport susţine că Vieri a fost ascultat în sezonul 2000/2001 şi în 2004 pentru că Inter dorea să ştie despre viaţa extrasportivă a lui, iar justiţia a decis ca fostul fotbalist să primească în total un milion de euro despăgubiri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.