Sport

MOZAIC SPORTIV: Campion paralimpic roman

Ziarul de Vrancea
2 sep 2012 651 vizualizări
Eduard Carol Novak a caştigat medalia de aur în cursa de urmărire din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Londra. Novak a fost urmat de cehul Jiri Jezek şi de britanicul Jody Cundy.

Eduard Novak, în varstă de 36 de ani, este vicecampion paralimpic în 2008 la Beijing, în proba de contratimp şi dublu campion mondial atat pe şosea, cat şi la contratimp, iar la Londra a purtat pentru a doua oară în carieră drapelul la ceremonia de deschidere. Eduard Carol Novak a stabilit un record mondial în calificări, cu timpul de 4:40.315.

Chivu, aproape de Galata


Fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, se află din nou în atenţia clubului Galatasaray Istanbul, adversara formaţiei CFR Cluj în grupa H a Ligii Campionilor, a anunţat, ieri, presa turcă, citată de site-ul tuttomercatweb.com. Presa turcă scrie că Galatasaray şi-a reînnoit interesul pentru fundaşul roman după accidentarea cehului Tomas Ujfalusi. Tratativele pentru achiziţionarea lui Chivu ar putea începe luni, deoarece în Turcia nu s-a închis perioada de transferuri. Pe lista de achiziţii a campioanei Turciei se mai află Rolando (FC Porto) şi Simon Kjaer (VfL Wolfsburg). Galatasaray Istanbul s-a mai interesat de Cristian Chivu în această vară, dar tratativele nu au avut nicio finalizare.


Debut catastrofal pentru "Goe"


Fundaşul Dorin Goian a fost eliminat la meciul pe care echipa sa, Spezia, l-a terminat la egalitate, sambătă, în deplasare, scor 1-1 (1-0), cu formaţia Hellas Verona, în etapa a II-a din Serie B, informează Gazzetta dello Sport. Goian a început jocul ca titular, dar a primit un cartonaş roşu în minutul 68 după un fault dur în careu în urma căruia echipa sa a fost penalizată cu lovitură de pedeapsă. Spezia juca deja în inferioritate numerică din minutul 47, după eliminarea lui Porcari. Spezia a deschis scorul prin Di Gennaro, în minutul 41, din penalti, gazdele reuşind egalarea Gomez Taleb, în minutul 69, după faultul comis de Goian.


Burdujan înscrie la Odessa


Atacantul Lucian Burdujan a marcat golul decisiv în partida pe care echipa sa, Cernomoreţ Odessa, a caştigat-o, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), în faţa formaţiei Zoria Lugansk, într-un meci din etapa a VIII-a a campionatului Ucrainei. Burdujan, care a evoluat tot meciul, a înscris golul victoriei în minutul 56. Primul gol al gazdelor a fost marcat de Didenko, în minutul 41, în timp ce pentru oaspeţi a punctat Hudzik, în minutul 29.

Premii în bovine


Cei şase sportivi sud-africani medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra au primit fiecare o vacă drept recompensă, a anunţat, sambătă, cotidianul Beeld. O vacă este estimată la circa 7.000 de ranzi (700 euro). Cadoul vine de la un om de afaceri, Jan Scannell, "Jan Braai", care vrea să-i reunească pe toţi sud-africanii în jurul unui grătar la 24 septembrie, ziua consacrată celebrării moştenirii culturale în Africa de Sud. Caştigătorii de la canotaj au fiecare dreptul la o vacă sau la echivalentul acesteia în carne. Printre ei, Sizwe Ndlovu, singurul sportiv de culoare care a caştigat aurul, a ales animalul viu, care va merge să pască la o ferme a unui prieten din apropiere de Pietermaritzburg . Vaca lui Matthew Brittain va merge la ferma unchiului său din Mashishing (nord-est), în timp ce John Smith şi James Thompson au ales carne şi biltong (carne condimentată şi uscată la vant). Cameron van der Burgh, campion olimpic la 100 metri bras, a preferat 140 kg de biltong, oferind carnea unui orfelinat din Alexandra (Johannesburg). În ceea ce-l priveşte pe Chad le Clos, medaliat cu aur la 200 metri fluture, acesta nu a decis încă ce va prefera: vaca sau carne.

Şarapova s-a despărţit de logodnic


Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova a anunţat, vineri, la US Open, că s-a despărţit de jucătorul sloven de baschet Sasha Vujacic, cu care era logodită. Sportiva a menţionat că despărţirea a avut loc în primăvară, punand astfel capăt zvonurilor care anunţau o căsătorie în noiembrie la Istanbul, unde joacă în prezent Vujacic. "Programul carierelor noastre a făcut ca întalnirile să fie foarte greu de realizat, mai ales după transferul lui în Turcia", a explicat Şarapova, care a precizat că despărţirea a avut loc în condiţii amiabile. Vujacic, 28 de ani, a anunţat logodna cu şarapova în octombrie 2010, cand juca la Los Angeles Lakers, echipă alături de care a caştigat titlul NBA în 2009 şi 2010.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.