Sport

Panciu a pierdut la debut, la Rădăuţi

Dan Chiriac
2 sep 2012 731 vizualizări
Bucovina Frătăuţi - Young Stars Panciu 1- 0 (1-0), în prima etapă a ligii a treia.CSM Focşani ar putea continua în liga a treia, dacă Primăria va pune la dispoziţie baza sportivă

Young Stars Panciu a debutat cu stangul în liga a treia. Echipa pregătită de Dănuţ Bolocan a cedat la limită partida disputată în deplasare la Rădăuţi, în compania nou promovatei Bucovina Frătăuţi. Păncenii au plătit tribut marilor ocazii ratate pe parcursul jocului şi au fost învinşi după un penalty contestat îndelung de formaţia vranceană. Dincolo de rezultat, meciul a fost marcat de atmosfera foarte plăcută din tribune. Spectatorii locali, dornici de fotbal, după mulţi ani de absenţă din liga a treia, au umplut micuţele tribune şi au încurajat pe tot parcursul meciului echipa favorită. Prima ocazie a jocului i-a aparţinut lu Bogdan Stoian, în minutul 9, dar şutul său a ocolit poarta adversă. Două minute mai tarziu, portarul Lazăr s-a opus loviturii de cap a lui Vicu. Gălăţeanu a trimis apoi cu capul pe langă poartă, în minutul 28. Unicul gol al meciului a avenit în minutul 38. Apostol a căzut în suprafaţa de pedeapsă, iar arbitrul ieşean, Vlad Baban, a acordat lovitură de la 11 metri, în ciuda protestelor echipei vrancene. Cel mai experimentat jucător al gazdelor, Ionesi, a transformat lovitura de pedeapsă şi a deschis scorul.


Ocazii imense pentru Panciu


Repriza a doua a fost dominată, în mare parte, de echipa vranceană, care a trecut de mai multe ori pe langă egalare. Trei mari ocazii de gol nu au fost finalizate de atacanţii oaspeţilor. Mai întai, Stoian a ratat din faţa porţii. Apoi, în minutul 64, lovitura de cap a lui Radu a ocolit poarta adversă. În final, în minutele de prelungire, Gălăţeanu şi Predoiu au ratat din interiorul careului advers. Portarul gazdelor a fost salvator reţinand mingea pe linia porţii. Cele două echipe au evoluat în următoarea componenţă: Bucovina Rădăuţi: Prutean - Huţanu, Breniuc, Vicu, Duţică - Stoian, Păsăilă, Zaremba, Ionesi, Gucianu - Apostol. Young Stars Panciu: Lazăr - Voinea, Beşa, Ov.Radu, Mihai – Gălăţeanu, Bîra, Menghia, Stoian – I. Radu, Predoiu. Lipsa căpitanului echipei, Paul Cioran, s-a resimţit, păncenii neputand să-l folosească pe antrenorul second, după ce acesta a fost eliminat în meciul de cupă cu Naţional Goleşti. A doua echipă vranceană din liga a treia nu s-a prezentat la partida cu Metaloglobus Bucureşti şi a pierdut cu 3-0 la masa verde. În această săptămană se va decide soarta finală a echipei. Cel mai probabil, Focşaniul se va desfiinţa, iar Panciu va rămane singura reprezentantă a judeţului Vrancea în liga a treia.


CSM Focşani ar putea continua în liga a treia


Conducerea clubului CSM Focşani a anunţat ieri că va continua în liga a treia, dacă Primăria Focşani va pune la dispoziţie baza sportivă. Preşedintele Dan Dumitru a arătat, într-un comunicat de presă, că echipa s-ar putea prezenta la jocul de vineri cu Rapid Feteşti. “Între clubul CSM şi Primăria Municipiului Focşani, reprezentată de primarul Decebal Bacinschi, au existat discuţii constructive asupra continuării activităţii clubului CSM Focşani la liga a III-a. În jurul datei de 15 august au intrat în rol doi consilieri locali care au venit cu o soluţie mai «bună» care a stricat totul. CSM Focşani nu a declarat niciodată că nu poate participa în campionat ci doar a cerut sprijinul CL Focşani pentru a face performanţă. Nu ne-am prezentat la prima etapă din cauza faptului că, la aceasta oră, nu suntem siguri de accesul în baza sportivă, unde din informaţiile pe care le avem nu vom mai putea activa. Luni dimineaţă voi cere acordul expres al Primăriei Focşani pentru a putea disputa meciurile pe teren propriu pe Milcovul Sud. Dacă acest acord va veni, vineri vom avea fotbal la Focşani, chiar dacă nu vom face performanţă şi vom continua cu juniorii. Dacă acest lucru nu este posibil, marţi vom declara forfait şi jucătorii vor avea liber să plece la echipe care le pot oferi condiţii superioare din punct de vedere financiar “, spune Dan Dumitru. Desfiinţarea echipei de fotbal are, din păcate, urmări foarte grave, echipa urmand a fi retrogradată în liga a cincea, fără drept de promovare în anii următori. Preşedintele Dan Dumitru consideră că situaţia existentă se datorează implicării politicului în fotbal. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.