Sport

Grupă germanică pentru Steaua

Ziarul de Vrancea
31 aug 2012 642 vizualizări
Echipa romană va juca în grupa E a Ligii Europa, cu Stuttgart, Copenhaga şi Molde

Astfel s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, ieri, la Monaco. Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a fost în urna a treia valorică la tragerea la sorţi. Datele la care se vor juca meciurile din grupele Ligii Europa sunt următoarele: 20 septembrie (prima etapă), 4 octombrie (etapa a II-a), 25 octombrie (etapa a III-a), 8 noiembrie (etapa a IV-a), 22 noiembrie (etapa a V-a) şi 6 decembrie (etapa a VI-a). Finala Ligii Europa se va juca pe stadionul Amsterdam Arena, în 15 mai 2013.
* VfB (Verein für Bewegungspiele) Stuttgart 1893, este unul dintre cele mai prestigioase grupări din fotbalul german. A caştigat de cinci ori Bundesliga (ultima dată în 2007) şi de trei ori Cupa Germaniei (1954, 1958, 1997, în ediţia 2007 fiind finalistă. Pe plan extern, a fost de două ori finalistă în competiţiile europene: în Cupa UEFA 1989 (1-2 şi 3-3 în finală cu Napoli) şi în Cupa Cupelor 1998 (0-1 cu Chelsea), ediţie la care din lotul echipei făcea parte şi romanul Florin Răducioiu. Alţi internaţionali romani care au jucat la Stuttgart au fost Ioan Ganea (1999-2003) şi Ciprian Marica (2007-2011). Din decembrie 2010, echipa este pregătită de Bruno Labbadia, în sezonul trecut formaţia din Stuttgart clasandu-se pe locul VI. În ediţia actuală a Ligii Europa, s-a calificat din play-off, după ce a învins (2-0, 1-1) pe Dinamo Moscova). Cei mai cunoscuţi jucători sunt: Tasci (căpitanul echipei), Boka (internaţional ivorian) - fundaşi; Kvist (internaţional danez), Kuzmanovic (sarb), Hajnal (ungur) - mijlocaşi; Harnik (austriac), Ibisevic (bosniac), Okazaki (japonez), Cacau - atacanţi. Stuttgart s-a întalnit în 2005, în grupele Cupei UEFA, cu Rapid (un singur meci, la Stuttgart, scor 0-0), iar în 2009, a fost colegă de grupă în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni (scoruri, 1-0, 1-1).
* FC Copenhaga a fost fondată în 1993, prin fuziunea a două echipe din capitala Danemarcei, BK şi BK 1903, la prima ediţie cucerind titlul naţional, urmat de încă nouă victorii. Mai are cinci Cupe la activ. Pe plan internaţional, s-a remarcat în 2011, cand a ajuns în optimile Ligii Campionilor, iar în sezonul trecut a jucat în grupele Ligii Europa. Antrenorul echipei este belgianul Ariël Jacobs, în varstă de 59 de ani. În sezonul trecut, Copenhaga s-a clasat pe locul secund în campionat, fiind înscrisă în preliminariile Ligii Campionilor. În turul III, a eliminat formaţia belgiană FC Bruges, dar a cedat în play-off, 1-0, 0-2 (după prelungiri) cu formaţia franceză Lille. După şapte etape din actualul campionat, FC Copenhaga este lider. Mai cunoscuţi sunt atacantul brazilian Santin şi mijlocaşii Vinggaard şi Bolaños (costarican).
*Molde FK (Fotballklubb) joacă în premieră în grupele Ligii Europa, dar a jucat în sezonul 1999-2000 în grupele Ligii Campionilor. A caştigat ultimele două campionate interne.Este antrenată de binecunoscutul fost internaţional norvegian Ole-Gunnar Solskjær, fost atacant la Manchester United, poreclit pe atunci "Kidfaced Killer" (ucigaşul cu faţă de copil). A participat în fazele preliminarii ale Ligii Campionilor (2012-2013), trecand de Ventspils (Lituania) cu 3-0, 1-1, dar fiind învinsă (0-1, 1-1) de FC Basel. În play-off-ul Ligii Europa a realizat o mare surpriză, eliminand echipa olandeză Heerenveen, scoruri 2-0, 2-1. Jucătorii sunt puţin cunoscuţi, în mare parte autohtoni, plus caţiva stranieri: suedezii Moström şi Söderberg, nigerienii Ekpo şi Chikwu, brazilianul Dantas, ivorianul Angan (golgeterul echipei) şi americanul Gatt.
Programul grupei E
20 septembrie: Stuttgart - Steaua, Copenhaga - Molde.
4 octombrie: Steaua - Copenhaga, Molde - Stuttgart.
25 octombrie: Steaua - Molde, Stuttgart - Copenhaga.
8 noiembrie: Molde - Steaua, Copenhaga - Stuttgart.
22 noiembrie: Steaua - Stuttgart, Molde - Copenhaga.
6 decembrie: Copenhaga - Steaua, Stuttgart - Molde.

Componenţa grupelor Ligii Europa
Grupa A: Liverpool, Udinese, Young Boys Berna, Anji Mahacikala
Grupa B: Atletico Madrid, Hapoel Tel-Aviv, Viktoria Plzen, Academica Coimbra;
Grupa C: Olympique Marseille, Fenerbahçe Istanbul, Borussia Mönchengladbach, AEL Limassol.
Grupa D: Girondins Bordeaux, FC Bruges, Newcastle United, Maritimo Funchal.
Grupa E: VfB Stuttgart, FC Copenhaga, Steaua, Molde
Grupa F: PSV Eindhoven, Napoli, Dnipro Dnipropetrovsk, AIK Solna.
Grupa G: Sporting Lisabona, FC Basel, RC Genk, Videoton.
Grupa H: Internazionale Milano, Rubin Kazan, Partizan Belgrad, Neftci Baku;
Grupa I: Olympique Lyon, Athletic Bilbao, Sparta Praga, Hapoel Kiryat Shmona;
Grupa J: Tottenham Hotspur, Panathinaikos Atena, Lazio Roma, Maribor.
Grupa K: Bayer Leverkusen, Metalist Harkov, Rosenborg Trondheim, Rapid Viena.
Grupa L: FC Twente, Hannover 96, Levante, Helsingborg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.